Alla inlägg under december 2011

Av theotherside - 20 december 2011 14:15

Ja, vad ska man säga- framgång har en baksida och det är väl nästan ingen framstående regissör som inte har blivit stämd vid något tillfälle av någon som påstår att regissören i fråga har snott/inspirerats av ett annat verk. För ett tag sedan, och kanske det gäller fortfarande eller så är ärendet avgjort, var det författarinnan till Harry Potter som stämdes för det ena och det andra, nu verkar det vara James Cameron som är måltavlan för en författare som hävdar att filmen Avatar baserats på två av hans böcker. Kanske är det så, jag vet inte, eller så är det detaljer som påminner om de två böckerna? Hur som helst, att komma dragandes och stämma Cameron på 18 miljarder är väl ändå att ta i lite? Tror inte författaren har så stora utsikter att få de pengarna direkt... 



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article14105601.ab












 

Av theotherside - 20 december 2011 01:15

Red sands var väldigt mycket b-aktig och inte speciellt bra uppbyggd heller direkt, och den hade väl inga förutsättningar att bli något mästerverk heller vid något tillfälle. Tyvärr en ganska tråkig skräckis, med förutsägbar handling och riktigt dåliga effekter. Om man istället hade kunnat hålla sig till lite mer realism istället så hade det kanske kunnat bli betydligt bättre, men istället så ska man ta i lite för mycket och då blir resultatet en smula överdrivet och man vill alldeles för mycket. 






LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.





Jag gillade ändå att filmen var ganska "rakt på" hela tiden, det var aldrig en lugn stund och det hände i princip saker hela tiden,så man hinner aldrig tröttna på dåligt skådespeleri eller en ganska banal handling. Men man gör inte speciellt mycket för att skrämmas, så egentligen är det här ingen skräckfilm utan betydligt mer en actionfilm med "onaturligt" innehåll... Eller en mystisk thriller, om man så vill. Det känns fel att kalla Red sands för skräck i alla fall. 


Men om man ska plcoka ut russinen ur en halvdan kaka så finns det en som åtminstone gör ett ganska bra jobb- Mercedes Masöhn, som den "arabiska kvinnan" som egentligen visar sig vara något helt annat. Mercedes lyckas göra den här karaktären till något mystiskt och det med så enkla medel som att använda ögonen, som förmedlar mer än vad de andra iblandades skådespeleri gör. 


Slutet känns som att de hoppades på att det skulle bli någon fortsättning på den här, men det tror jag aldrig att det kommer att bli av. Red sands var helt enkelt för dålig för att det ska motiveras att göras någon uppföljare...







 

Av theotherside - 20 december 2011 00:22

Ja, vad ska man säga? Uppföljaren till Clash of the titans ser onekligen påkostad ut, och en del häftiga scener till och med men det visas upp lite för mycket av godsakerna redan i den här första trailern tyvärr. Så lite av mitt intresse slockande, samtidigt som man blir lite nyfiken på vad de har hittat på i fortsättningen. Men jag gillade inte förra filmen överdrivet mycket, och jag misstänker att jag inte kommer att älska den här heller. Men hygglig, hjärndöd underhållning för stunden får man väl hoppas att det blir åtminstone...



http://www.youtube.com/watch?v=cs9x3sWyfrA










 

Av theotherside - 19 december 2011 22:13

Ojdå vilka positiva ordalag Expressen använder sig av då det är kvinnor som ser ut att dominera Grammisgalan nästa år.  Men kanke Veronica Maggio och Lykke Li och de andra förtjänar det, nu när "Tiden då bredbenta grabbar skrålade hem drivor av Grammispriser är över" sker och kärringvälde... nej ursäkta sådant finns ju inte, det är bara när det är män som dominerar som det kallas för gubbvälde, slarvigt av mig. Det är med andra ord aldrig, någonsin never något negativt med kvinnlig dominans ( det hyllas enväldigt och alltid) medan det omvända ses som väldigt negativt... Konstigt.  Kul rubrik också- kvinnorna dominerar... Hade det varit männen dominerar hade det inte varit i positiv betydelse.




http://www.expressen.se/noje/musik/1.2656778/veronica-maggio-och-lykke-li-slass-om-att-bli-grammisdrottning









 

Av theotherside - 19 december 2011 07:14

Expressen visar upp ett litet bildspecial på Pamela som tydligen är på semester med sin kille Jon Roses, och visst ser de ut att ha det härligt? Och säga vad man vill om Pamela Andersson, men hon har fortfarande en helt fantastisk kropp! Sedan undrar jag helt kort vad det är för mening med att skriva om det här, egentligen? Det vore ju en sak om de hade rapporter om vilt festande eller någon liten kändisskandal, men den här korta notisen handlar bara om semestern... 



http://www.expressen.se/noje/extra/1.2655703/bildextra-pamela-andersons-heta-semester-pa-hawaii











 

Av theotherside - 19 december 2011 00:15

Herregud, snart känns det som att man inte kan äta/dricka något utan att det orsakar cancer. För en tid sedan var det chips som var jättejättedåligt, och vad är det senast som man skulle undvika? Jag har mer eller mindre slutat att lyssna på alla dessa larmrapporter. Snart får man väl se rubriken " Varning- det är livsfarligt att sticka ut näsan genom dörren, det kan orsaka cancer". Och att det här publiceras i Aftonbladet känns inte som att det ökar trovärdigheten direkt- var hamnade den här tidningen i en undersökning av trovärdighet för ett tag sedan? Jo, väääldigt långt ned.




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14097102.ab









 

Av theotherside - 18 december 2011 23:26

"Inside-regissörerna Alexandre Bustillo och Julien Maury verkar återigen bjuda på en skrämmande horrorfest. Livide är en övernaturlig spökhushistoria som utspelar sig i Storbritannien under halloweennatten där några uttråkade ungdomar beslutar sig för att länsa en herrgård där en gammal kvinna ligger i koma. Enligt en legend ska det finnas en skatt i huset men ”skatten” är inte vad de förväntat sig."



Ser riktigt lovane ut, och dessutom- skräck från Frankrike är just nu the shit även om inte filmen Inside övertygade mig riktigt så tycker jag att den här verkar desto mer lovande...



http://www.youtube.com/watch?v=fbCj05goNv8&feature=player_embedded












 

Av theotherside - 18 december 2011 01:16

Steven Soderbergh har gjort en thriller som verkligen ligger helt rätt i tiden- rädslan/skräcken för en omfattande virusepedemi ska drabba världen och fågelinfluensan som skapade panik världen över- men tyvärr blev det här inte riktigt den fullträff som jag trodde att det skulle bli. Filmen är läckert filmad, den har trovärdiga karaktärer och många av rollerna är tillsatta av extremt bra skådespelare... men ändå vaknar aldrig filmen till liv, riktigt. Det känns som att det är något som saknas, det där lilla extra som hade gjort Contagion till en riktigt bra film. 





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.





Folk smittas till höger och vänster och man hör hostningar i de flesta av filmens scener, men samtidigt känns det som att kampen för att hitta ett botemedel blir förhållandevis ospännande... Det känns mest som att ena stunden finns inget botemedel och chansen för att det ska finnas människor kvar på planeten känns försvinnande liten, men så i nästa stund provar en forskare ett vaccin på sig själv och det visar sig vara mirakelkuren och de flesta får vaccinet, men några kineser kidnappar en forskare för att säkerställa att de är bland de första som får botemedlet. Förvirrande, ja en smula men samtidigt hade jag velat se en betydligt mer svettig kamp för att få fram ett botemedel medan människor dör som flugor över hela världen ( på en karta över vilka läder som blir drabbade av smittan så syns Sverige, men det är liksom bara de "nedre delarna" av det här landet som skulle beröras av den här supersmittan...). 


Njae, den enda som tilltalade mig mest var bloggaren som spelas av Jude Law och som på sin konspiratoriska blogg skriver om hur det finns ett botemedel men som förvägras medborgarna samtidigt som han avslöjar att smitthälsoinstitutets store grand man ser till så hans hustru kommer i säkerhet i första hand medan andra inte blir varnade. Den här biten har Soderbergh lyckats bra med. Att en bloggare får vara med i en central del av handlingen var utmärkt!


Annars är väl det enda som filmen lämnar kvar hos en liten hypokondriker som jag att jag kommer titta mig omkring nästa gång någon hostar till på bussen eller på stan... Man blir lite nipprig av en sådan här film mitt under influensatider, men i övrigt kommer jag inte att minnas den här någon längre stund.





 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards