Alla inlägg under december 2011

Av theotherside - 16 december 2011 20:18

Jahaja, nu börjar det minsann ruckas och ändras och åsikter som är huggna i sten rinner bort som sand i tidvattnet... Men vad annat hade man att vänta sig egentligen? Jag hoppas och tror att det inte var många som gick på de krokodiltårar en viss politiker levererade när han var mer eller mindre tvungen att rösta igenom FRA och sedan Socialdemokraterna som inte verkar vara lika ivriga att "riv upp, gör rätt" längre... Suck! 


En av de bästa kommentarerna angående alltsammans:

För att FRA skulle klubbas så var ju ett av kraven att de inte skulle göra som de gör nu. Och som med alla andra dåliga beslut, så skriks det i några veckor om hur dåligt det blir, sedan lessnar folk. Kan tänka mig att det är sånt där som gör att folk blir mindre intresserad av politik, man får mindre förtroende för regeringen, då kritiken inte når fram eller blir överkörda. 
Och samtidigt är jag inte förvånad. Minns bara hur det var med ACTA eller vilken det var, i Bryssel. Första förslaget gick inte igenom. Då ändrar man ett par ord, så det till synes ser bättre ut, men i själva verket är likadan som första. Och så fortsätter man, tills förslaget går igenom. Ändringarna i FRA ville man väl ha från början, men fick lov att vänta tills kritiker tystnat, och sedan kör man in tilläggen. Det borde införas någon automatik för folkomröstning, när kritiken är stor, och det handlar om saker som detta."


Det är inte en fråga om all information som samlas in utnyttjas, utan när det kommer att hända. Förtroendet för politiken undermineras också, då man märker att saker som man protesterar mot inte får någon effekt, utan som i FRA-fallet lite "sminkning" av lagtexten, lite ord och formuleringar ändras, sen kör man över medborgarna och lagen träder i kraft. Och politiker som inte ville ha lagen ändrar sig efterhand, och sedan kommer nya bud och sen vill man inte låtsas om att man från början var kritisk. Och samtidigt som övervakningen av medborgarna ökar konstant, så vet vi bara mindre och mindre om vad politikerna sysslar med egentligen. 


Piratpartiet, ni är så tysta! Ni behövs mer än någonsin. Enda partiet som man kan lita på arbetar för att det inte ska bli det Storebrorssamhälle som vi har tagit två, tre steg mot att bli redan... 



http://www.aftonbladet.se/ledare/article14085489.ab











 

Av theotherside - 16 december 2011 16:31

Härligt när man får höra sanningen om en kommande film;) Matt Damon säger att manuset till den nya filmen om Bourne ( som enligt uppgifter inte ska ha något gemensamt med de tre tidigare filmerna men som ändå gärna snyltar på varumärket Bourne) ska vara så uselt att författaren hade haft game over om det lagts ut på E-bay. Synd bara att Damon sedan ångrar sitt uttalande. Det var i alla fall uppfriskande att få höra vad han "egentligen" tycker och varför han hoppade av alltsammans. För sen drar pr-maskineriet igång och alla inblandade i en film sitter som robotar och påstår hur "fantastiskt" filmen är, hur "roligt" det var att jobba med den och den regissören, hur "underbar" filmen är, "du måste springa iväg och se filmen så snart som möjligt" osv. Ja, ni vet hur det är när man får se dessa äckliga bakom kulisserna-filmer på bland annat TV1000 där allt är så jävla fantastiskt och allt under arbetets gång har varit roligt, spännande, lustfyllt... Suck! 



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article14074847.ab








 

Av theotherside - 16 december 2011 14:00

Mitt intresse för den kommande dokusåpan med familjen Eastwood störtdök när man kom till de sista raderna och det visade sig att Clint Eastwood icke ska ha huvudrollen i den här, utan det ska istället hans två döttrar och fru inneha... Okej, hur intressanta är de egentligen?! De är av noll intresse för min del, utan jag hade hellre sett att det var självaste Clintan himself som man fick följa, te.x hur han sitter och skriver på ett nytt filmmanus eller hur han still going strong trots en nobel ålder. Det hade varit det intressanta, ja. Nu blir det här mer en lightversion av skiten "Keeping up with the Kardashians"...



http://www.expressen.se/noje/extra/1.2653698/dokusapa-av-eastwoods





 

Av theotherside - 16 december 2011 12:59

Jag råkade mer eller mindre snubbla över den här artikeln, men eftersom den är skriven år 2004 så antar jag att det inte har hänt så mycket med planerna att erbjuda glesbygden supersnabbt bredband med hjälp av luftskepp? Jag har i alla fall inte hört något om det, och det innebär ju antingen att a) inga stora framsteg har gjorts på området b) att projeketet är nedlagt. 


Det lät i alla fall bra i teorin, och att hastigheten skulle vara bättre än den som erbjuds med adsl lät som rena rama drömmen ( vilket det förmodligen också var). Men tanken är ju god i alla fall, tanken att precis alla ska ha möjlighet till snabbt bredband, oavsett var man råkar bo. 




http://www.fof.se/tidning/2004/5/luftskepp-ska-ge-glesbygd-bredband










 

Av theotherside - 16 december 2011 12:06

Härligt att "Internetjättar" som Google, Wikipedia och Facebook går emot lagar som SOPA, Stop online piracy act, som jag tycker, av det man har fått läsa om den åtminstone, motverkar nyskapande och initiativ som på sikt gör Internet bättre. Enligt motståndarna hade sidor som Google och Facebook inte skapats om den här lagen hade funnits förr, och det tror jag ligger något i det- eller att det hade blivit betydligt svårare att skapa sidorna. SOPA låter mer eller mindre som censur, eller ett mer kontrollerat Internet och i slutändan närmar "vi" oss Kina alltmer. Internet är inte fritt så länge till, misstänker jag...



http://www.expressen.se/nyheter/1.2653445/hotar-slacka-ner-i-protest-mot-sopa-lagen










 

Av theotherside - 16 december 2011 01:00

Tackar och bockar till rysarnytt.se som serverar oss den här läckta trailern till den kommande Draculafilmen från Dario Argento! Ser riktigt lovande ut faktiskt och jag ser verkligen fram emot den här filmen, den ska väl smälla en hel del andra Draculafilmatiseringar på fingrarna får man ju hoppas på...






http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1oemn4VbbFg










 

Av theotherside - 16 december 2011 00:13

Ja, Joel Schumacher har gjort en del skit genom åren men han har också varit ansvarig för en del riktigt sevärda filmer, men frågan är var hans senaste film Trespass egentligen borde vara? Den är absolut inte genomrutten, klart sevärd men saknar det där lilla extra som hade gjort den minnesvärd. Å andra sidan finns det med en och annan vänding som gör att man definitivt inte sitter och gäspar sig igenom filmen, men ändå har jag en känsla av att man har sett det här tidigare som var svår att skaka av sig. Men okej då, jag är på bra humör efter den här filmen så den får godkänt kort och gott men inte något mer än så. Trespass är en helt okej Schumacher-thriller. 







LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.





Nicolas Cage fortsätter att hora roller för att ha råd att betala av sina skulder ( antar jag i alla fall eftersom han ganska konsekvent under 2011 har medverkat i mer eller mindre b-aktiga filmer) och i den här gör han inte mycket mer än att han ser till så att han får sin lönecheck utskriven när filmen är färdig. Jag kan efter filmen inte komma på ett enda Cage-ögonblick, sådana där som det finns ganska gott om i filmer som The rock, Con air och Face/off. Nej, här gör han en visserligen helt okej insats som ansvars(lös)full familjefar som får det lite hett om öronen, men han bjuder absolut inte på mer än så. Och det blir en smula tråkigt att se, faktiskt. 


Nicole Kidman, då. Ja, jag erkänner att jag aldrig har tyckt om henne och lade märke till henne för första gången när hon medverkade i Batman forever, men efter den filmen har jag väl inte direkt varit något stort Kidman-fan. Men vacker är hon, men inte på ett "klassiskt" vis, men hon behöver inte ha silikontuttar och blondt hår för att ha en sexighet... Ja, jag vet inte riktigt, men som överklasskärring/kvinna passar hon utmärkt även om det blir lite tjatigt när hon hela tiden rusar till sin makes försvar men ständigt blir nedslagen eller undanknuffad. Hon har inte direkt så mycket tyngd att lägga på mot angriparen så det blir ganska självklart vad utgången av hennes utfall blir. 



Stilfullt elegant. Få kvinnor såsom Kidman som kan vara precis så...  


Sen finns ju en liten mix av välkända ingredienser som den upproriska tonårsdottern som smiter iväg till en fest hon inte har lov att gå till, och det blir en aning tjatigt att det alltid ska vara något sådant... Och sen så vill hon hela tiden bli räddad av farsgubben. Liksom han är fastbunden och kan inte göra något och ändå ska hon böla fram ett "daddy, please". Vad fan förväntar hon sig att han ska göra?! Och sen snubben som är tänd på Kidman, det var liksom lite väntat att en av rånarna skulle ha en sådan grej. Och den enda kvinnan i rånargänget, Petal, spelar över och är så tråkig hela tiden att de hade kunnat stryka henne ur manuset på en gång, trots att hon tydligen har ett barn som måste räddas med hjälp av rånarbytet, men who cares liksom, vi vet ju ändå ungefär hur det kommer att sluta.



Nåja, Trespass var i alla fall hygglig underhållning för stunden!






 

Av theotherside - 15 december 2011 20:10

Fisatan vad den här filmen/parodin ser ut att kunna bli riktigt lovande! Hoppas ocså Sacha vågar ta ut svängarna ordentligt, men när han förmodligen är i koppel med något filmbolag så får det väl finnas någon restriktion för man får ju inte skämta om vad som helst...






http://www.youtube.com/watch?v=CgbhyjuhbX8












 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards