Direktlänk till inlägg 20 juni 2022

Scream

Av theotherside - 20 juni 2022 23:00

Ja enligt min mening var serien Scream slut i och med den tredje filmen! Jag vet knappt varför den fjärde filmades, och jag vet inte heller varför denna prequal ( som det inte ska vara) eller fortsättning ( inte det heller) filmades. 

Nåja i och med denna femte del är det hög tid att samla nostalgi-delen av publiken samtidigt som man desperat vill ha nya fans. Man gör så gott man kan med att som i första filmen droppa så mycket meta-humor att tittaren knappt kan veta om något som händer i denna film är på riktigt eller inte.... I den första filmen användes meta-humor sparsmakat, på ett mycket smart sätt, men i denna film så är det meta-droppande hela tiden och till den nivån att man knappt vet om man kollar på en skräckfilm eller en parodi, kanske en icke annonserad Scary Movie? Det blir inte heller speciellt blodigt eller spännande, heller. Det är som att man försöker tilltala första filmens fans, men samtidigt inte har godkänd raiting på eländet. 


Läs inte mer om du inte har sett filmen!


Scream (5) har inte heller någon intressant huvudperson. Det är roligt att delar av originalmedlemmarna återvänder, men det roliga drunknar i att detta tydligt ska bli brudarnas film. Stackars David Arquette förtjänar  väl en bättre sorti än vad som sker här? 

Neve Campbell var välkommen tillbaka, den korta stund det än varade, för henne var man ju småkär i redan i första filmen;P 

Courtney Cox likaså men jag gillade aldrig henne i originalfilmerna, och här gör hon närmast en parodi av sin journalist med skinn på näsan och tilltås aldrig riktigt glänsa tyvärr. 

Det som blir skrämmande är att jag aldrig ens bryr mig om de övriga skådespelarna, inte heller tjejen som verkar ta över alltsammans. 


Det tråkiga med Scream är att det blir ett evigt  tittande bakåt, mördaren kan aldrig vara något annat än någon person som fnns i bakgrunden.  Denna filmserie behöver förnya sig, men inte bara på det sätt som den här filmen försöker göra en Halloween, utan mördaren behöver antingen bli övernaturlig på något sätt- eller så sluta med serien innan den kör rakt in i väggen! 


Nej jag är besviken inte bara för att Scream var en förnyelse när den första filmen kom av hela slashergrenen, utan för att den hanterade det meta-delen på ett sätt som aldrig tidigare hade förekommit.  Nya filmen är ett långt hånfullt finger mot det som regissören Wes Craven åstadkom, och detta är bara tråkig blinbling för skräckfilmstittare som inte var med under de gyllene guldåren. 





 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards