Alla inlägg under september 2013

Av theotherside - 7 september 2013 02:00

En intressant vinkel och något som är alldeles nytt- att man under ett dygn per år är helt fri från straff och kan begå nästan vad som helst och döda dem som inte har råd att sätta sig bakom påkostade säkerhetssystem- utbyts mot en ganska ordinär thriller ju närmare slutet filmen kommer. The Purge hade mycket lite nytt att komma med och framför allt vill jag kräkas över den puramerikanska familjen som allting kretsar omkring- allt som egentligen saknades var att både fru och dotter var blondiner så hade bilden varit perfekt. Nu försöker man i alla fall att göra det lite mer intressant med en son som verkligen ser ut att ha något "problem" och en dotter som inte omedelbart gör som käre pappa säger åt henne att göra, men mycket mer spännande än så blir det inte.






LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

Och för att fortsätta på klichémanegen som så förutsägbart krattas upp medan filmen rullar på så har man gjort sitt bästa med att skildra samhället eller den problematik som finns med att man en natt om året låter människorna ha ihjäl varandra, förutom en kort, kort sekvens under eftertexterna där en man vars både söner blivit dödade under nattens upptåg och förkunnar att han har tappat sin tro för USA. Men när Michael Bay står med som producent för det här hade jag inte räknat med någon samhällskritik och det är bara att se vad den karln har gjort med poänglösa remakes av bland annat Fredagen den trettonde. Kliché nummer... Ja, det blir för tröttsamt att hålla räkningen- den fina dottern i familjen går omkring i skoluniform genom hela filmen, och jag undrar varför? Speciellt när det börjar hända saker hade i alla fall jag direkt bytt bort kjol mot jeans eller något annat passande. Vågar jag mig på en gissning så beror dotterns klädval mest av allt på att regissör och producent ville ha kjol på för att det lockar den tilltänkta målgruppen! 


 

Unless hell!


 

En förrymd Terminatorunge får alldeles för stort utrymme i filmen.


   

Sådär ja, ett par snygga ben livar upp vilken hemsk kväll som helst...

 

     

Spooky.

 

     


När skurkarna först anläder får jag kraftiga vibbar av Clockwork Orange, men det här gör man ingenting av och istället blir det de vanliga, psykopatiska fånskallarna som spelar närmast komiskt över i sina försök att verka "galna" och det blir enbart tröttsamt och förutsägbart. Gissa vem som är mest normal i det här galna gänget? Just det gissade ni på ledaren så vann ni härmed en saltad jordnöt.  


Sedan slutet. Ja jösses, man kan alltid försöka sig på en twist, det är alltid välkommet och vem kan någonsin förglömma en tvist a la Sjätte sinnet. I The Purge blir det däremot ingen minnesvärd vändning. Det blir i det närmaste ännu mer komiskt hur regissören försöker få till det där lilla extra lagom innan slutet så filmen inte ska bli en lättbortglömd direkt-till-dvd som den ju ändå trots allt är. En intressant tanke jag fick var i alla fall hur hurtige Robert Aschberg skulle ha löst den här grannfejden om den hade funnits i verkligheten(!). 


Nåja kort och gott, det här tycker inte jag var speciellt bra och det hade kunnat bli bra om man hade gjort det rätt vilket jag tror jag har nämnt mer än tillräckligt hur jag hade velat ha den här filmen. Slutomdömet nu blir att det var hyggligt sevärt för stunden men inte något mer än så! 





 

Av theotherside - 6 september 2013 02:45

"Bästa rymdfilmen någonsin" var det ja, om man ska förlita sig till vad James Cameron anser. Jag är fortfarande tveksam även om den här nysläppta trailern gjorde mig lite mer nyfiken, men jag är skeptisk. Effektmässigt kanske Gravity är grym, men jag tror kanske inte att handlingen har så väldigt mycket att komma med. Men som man sagt tidigare, nu får man avvakta tills man har sett filmen och se vad man tycker efteråt... 






Av theotherside - 6 september 2013 02:00

Jag antar att den lilla överraskningen med Dead Mine är det faktum att det inte handlar om några övervintrade nazister den här gången, men annars följer den här filmen alla klichéer som finns i boken, från A till P och ända till Ö. Det som är mest frapperande är det fullkomligt urusla skådespeleriet, framför allt från de två kvinnorna men å andra sidan är det kanske svårt att göra något utav en roll som kräver enbart "se rädd ut, skrik, skrik, gråt, se ännu mer rädd ut". En aning roligare blir filmen när samurajerna dyker upp dock!





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

Om man ändå ska göra ett försök och hitta något som är positivt med Dead Mine så är det i alla fall att man har valt bort CGI-monster och istället faktiskt har riktiga människor. Det är också bra att man inte har bråttom med att visa vad det är som smyger omkring i bunkern ( eller gruvan, vilket jag inte tycker stämmer i det här sammanhanget). I många, många, många andra filmer visas det som gömmer sig i mörkret alldeles för tidigt men inte i den här, och det ska man alltid se till att lovprisa. 



                             




Men framför allt är nog Dead Mine en film som man bara ser en gång och sedan kommer att glömma bort hur snabbt som helst efteråt.







 



Av theotherside - 5 september 2013 06:00

Den här lilla första-titten på filmen Under the skin är kanske en av de bättre som jag har tittat på, mardrömslik på något sätt vilket lockar mig direkt! Att dessutom Scarlett Johansson spelar huvudrollen som utomjording gör inte saken sämre så den här filmen får man hålla utkik efter från och med nu!





Av theotherside - 5 september 2013 05:00

Äntligen är en dag avklarad med Obamas besök i Sverige och jag undrar när vi officiellt ska tillkännage att vi är en av USA:s delstater och när vi ska börja fira den riktiga nationaldagen, 4:e juli. Maken till slicka röv och undergivelse får man leta länge efter och kanalerna på, än så länge, svensk TV har dominerats av snack om USA och den store ledaren som väljer att komma hit. 


Passa på och lär er allt om USA medan ni kan för snart kommer det att krävas för att man inte ska hamna på Guantanamo Bay och bli inskolad till att vara en tvättäkta amerikansk medborgare för annars ses man omedelbart som terrorist och NSA har all rätt i världen att snoka i vartenda hörn av ditt digitala liv;

https://sv.wikipedia.org/wiki/USA



Eftersom medieetablissemanget dansar den amerikanska lovdansen och inte kommer med några egna kritiska åsikter, så blir man i alla fall glad över att den lokala tidningen häromkring åtminstone uppmanar Obama att snacka med Putin istället för att gömma sig i Stockholm:

http://www.pitea-tidningen.se/opinion/ledarkronikor/prata-med-putin-i-stallet-7827385-default.aspx


Låt det här eländet snart vara över och låt Sverige yrvaket vakna upp till sans och börja ifrågasätta lite igen och kanske börja återfå lite självkänsla, om det nu inte redan är försent...





 

Av theotherside - 5 september 2013 03:00

Fan, tack vare att skådespelaren James Franco tydligen blivit banana och vill ha en Oscarstatyett för sin insats i Spring Breakers så har han lyckats göra mig lite nyfiken på en film som jag tidigare inte under några omständigheter som helst hade tänkt att titta på eller bry mig om. Men tydligen är just Franco och hans karaktär något som gör den här filmen intressant och kanske, till och med, sevärd... Nej det var att ta i. Men förtjänar karln en Oscar verkligen för det här? Det tror jag nog inte men man får ge honom en klapp på axeln för att han flera månader efter filmens premiär får tidigare ointresserade att vilja ta sig en titt på skiten...





http://www.moviezine.se/artikel/14282-james-franco-hoppas-paring-en-oscar









 

Av theotherside - 5 september 2013 02:00

Rädsla, är det kortfattade svar jag skulle svara med om det vore någon som hade frågat mig om vad filmen Citadel handlar om. Filmen handlar nästan komiskt mycket om rädsla och i längden blir det aningen tröttsamt att följa huvudpersonen Tommy och hans rädsla för sin och dotterns säkerhet efter det att hustrun blivit brutalt mördad i inledningen av berättelsen. Det hade behövts lite fler figurer omkring Tommy för att göra det hela uthärdligt samtidigt som rädsla kan manifesteras på många fler sätt än att bara göra som Tommy gör- gå omkring och se livrädd ut för allt och allting och få panik för minsta lilla ljud- och filmskaparna överutnyttjar detta genom att återanvända en utsliten kliché som hotet i bakgrunden för en intet ont anande huvudperson och ett plötsligt ljud från övervåningen etc. Vi kan rutinen vid det här laget, mer än väl, och inget nytt under solen i Citadel direkt. Förutom mot slutet, som inte borde ha godkänts och kastats i soptunnan. Jag brukar vanligtvis inte efterfråga mer realism men jag tycker att den här filmen hade blivit betydligt mycket bättre om man hade hållit fast vid hur filmen börjar, och inte börjat svamla om "monsterungdomar" eller vad de nu egentligen var för något. Men mitt intresse hade svalnat långt innan slutet och på det hela taget blir det mest att fundera över varför skådisen som spelar Tommy väcker en bild av Elijah Wood och hans gestaltning av en Hobbit?





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 

 

 


Det är ingen poäng med att hymla om det, Citadel är en sådan film som man hittar bland 3 för 100 kronor-lådan på närmaste bensinmack, men sådana här filmer kan ibland ha något mer att erbjuda än vad man får se i vanlig mainstreamsörja, men något sådant hade inte den här dessvärre. Det enda jag tar med mig efteråt är tanken på vilken värld vi lever i, och att det faktiskt finns dem som frivilligt (!) väljer att fortsätta producera barn. Det kanske låter aningen hårt, men den tanken fick jag efter filmens inledning, och egentligen är det ju dumt att producera barn som en vacker (!) dag ska ta över den här fuck up-världen som vi lever i. Smågalet är det allt, kan jag ju tycka i alla fall.



 

Om bara filmen hade valt att fokusera på en bild av dagens samhälle och värld, hade det kanske blivit bättre...

       

The Hobbit? Nej, Tommy förstås!

   


Citadel dög i alla fall att kaste bort den stund det tog att se den, men det blev alltmer lockande att stänga av filmen ju närmare det uppenbara slutet kom. Men det här är ingenting jag kommer att ha bråttom med att se om igen, om ens någon gång.






 


Av theotherside - 5 september 2013 00:58

Jag vet inte jag... Det är kanske så att James Cameron tittade lite för långt ned i ölglaset när han tittade på den här filmen, men att han säger att Gravity är den bästa rymdfilmen någonsin drar jag öronen åt mig lite framför allt för att det låter lite som reklam för en film som inte har haft premiär överallt och som kanske är i ett behov av att pushas upp några pinnhål på förväntningsskalan hos dem som ännu inte sett det här. Ja, jag har inget emot att kallas för konspirationsfanatiker, men dessa dagar så vet man ju aldrig. Å andra sidan, jag har ju respekt för Cameron... Men en film där Sandra Bullock ( som enligt mitt tyckande inte medverkat i en riktigt sevärd film på minst tio år) är med skulle kunna vara bästa rymdfilmen någonsin... Ja, det låter lite väl otroligt. 

En titt på trailern ger inte heller så mycket vid handen om filmen skulle vara något utöver det lilla extra, men för all del- överraska mig gärna!




http://www.moviezine.se/artikel/14276-james-cameron-har-sett-den-basta-rymdfilmen-naringgonsin









 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards