Alla inlägg under september 2013

Av theotherside - 24 september 2013 02:00

Ojdå det här var en chansning från början till slut och för en gångs skull så höll det, nästan, hela vägen. Inget nytt under solen i den här thrillern direkt, men medan man såg den hade man i alla fall tillräckligt spännande för att man skulle vilja se klart hur alltsammans slutar. Det var inte direkt svårt heller, då speltiden ligger på bara 1h och 20 minuter. Men att få se Michael Keaton som psykopat och skurk missar man bara helt enkelt inte... Helt okej film visade det sig i alla fall, även om det här inte är något som man kommer att minnas för evigt.





                                              LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

 


Med det sagt redan från början, det gör ingenting att se gamle skådespelarräven Michael Keaton spela skurk, men samtidigt spelar han över ibland och dessutom så har vi sett den här typen av "galningar" i många andra filmer. Det är liksom ingenting nytt under solen där, och han gör inte heller någon minnesvärd psykopat. Det kan inte ha varit så särskilt svårt för Keaton att lösa in checken för det här jobbet, ty han gör inget utöver det ordinära och jag tycker aldrig att han blir riktigt obehaglig eller läskig. Det ska bli mycket intressant att se huruvida han lyckas bättre som hal figur i remaken av Robocop, och jag håller verkligen tummarna för att han är bättre i den än vad han är här. Annars får han vackert ägna sig åt att fortsätta vara röst åt Ken i Toy Story, vilket han gör med stor stil. 

Michele Monaghan är duglig i huvudrollen, även om det känns lite fel att se henne som blind, men det ger i alla fall en extra nerv till berättelsen. Men att hon försöker spela ut de två skurkarna mot varandra är också en sådan där klyscha som vi redan har sett många gånger tidigare, så inget nytt under solen där heller... 



                     




I slutändan så har kanske inte Penthouse North något riktigt överraskande i kinderägget att erbjuda, men det är i alla fall en hyggligt spännande film fram till det lite för sockersöta slutet som har med katten att göra ( fast just när jag såg den, tyckte jag ändå att den var smårolig och träffande, men man kan ju också tolka det som jag gör i efterhand). 


Det här är ingen storartad, eller helt lyckad, film men den fungerar ändå och funkar att kolla på en tråkig, kall måndagsnatt när hösten sakta kryper sig inpå en. 







 

Av theotherside - 22 september 2013 06:00

Man tycker ju att man ska känna en större mättnad för allt som har med vampyrer att göra, och det känner jag i alla andra sammanhang, det räcker med tvålfagra vampyrer nu men när det handlar om en ny film om Dracula signerad en regissör som Dario Argento kan man inte låta bli att det vattnas i munnen. Och än lite mer vattnas det när Rutger Hauer finns med i rollistan som ingen mindre än Van Helsing. Det här börjar jag att se fram emot bara mer och mer nu... 








Av theotherside - 22 september 2013 05:00

Jag brukar ju inte tycka att en film med Jason Statham är tråkig eller helt ointressant, men Redemption var ingen höjdare och det krävdes en hel del tålamod för att orka se färdigt den. Det största problemet är att manuset och handlingen inte engagerar och det känns mest som att Stathams karaktär Joey inte har något riktigt mål med sitt handlande och inget av det han gör här känns nödvändigt. Som exempel- varför ska vi som tittare bry oss om Isabel, egentligen? I en hastig inledning ser vi att Joey delar kartong med Isabel och lite senare får vi se att hon blir hämtad av några lokala gangsters som ser till att hon blir prostituerad. Lite senare får vi också veta att Joey har en fru och en liten dotter, men de är knappt med alls i filmen och än en gång ställer jag mig frågan; varför ska man bry sig? Nej det här var verkligen zzzzz-tråkigt.





                                          LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

 


Jason Statham är den enda skådespelare med lite pondus i den här filmen och det märks skrämmande väl för de andra skådisarna famlar mellan att vara pinsamt dåliga till att vara riktigt jävla dåliga. Jag hatar också den konstlade kärlekshistorien mellan Joey och en nunna, som inte känns ett dugg trovärdig mer än att man vill visa upp hur moraliskt fel Joey handlar och att han, med minnen från en tragisk händelse i Afghanistankriget, behöver någon att snacka med och som han kan lasta av sig sina skuldkänslor inför. Om det åtminstone hade varit en kompetens regissör ( Steven Knight har endast tre egenregisserade filmer) hade denne kanske kunnat göra något intressant av den här aspekten av historien,men samtalen mellan Joey och Cristina blir aldrig intressanta och vi kommer inte alls närmare inpå skinnet på Joey, och han förblir bara en låtsaskaraktär. 




Det gick knappt att känna igen Statham från början...

 

   

Sådärja, nu är det lite mer som det ska vara!


     

 

En fin liten scen i sammanhanget, Joey bjuder sina tidigare olycksbröder på allehanda godsaker som te.x pizza.

 

   

Ääääntligen. Det dröjer innan Joey visar sina talanger, men när han väl gör det så visar han var skåpet ska stå. 

 

   


Efter en inledning som var högst tveksam, tråkig och inte alls gjorde mig sugen på att se hela filmen så blev det lite bättre när Jason Statham tar på sig sina välkända skor och börjar sparka och slåss som han vanligtvis alltid gör utan att få en enda skråma efteråt. Äntligen blir det lite fart, och man tänker att det ska börja bli lite ordning på den här Statham-rullen, men skenet bedrar och regissören har verkligen inte mycket att berätta med den här filmen. Av alla de filmer som jag har sett med Jason Statham håller jag Redemption som den sämsta, faktiskt. 


Nej Statham du är bättre än såhär och jag hoppas att det här inte är ett tecken på en nedåtgående trend för vad man har att förvänta sig när man ser Stathams namn på filmomslagen i framtiden. Än så länge tar jag den här som ett tecken på att Statham behövde lite lättförtjänta kaffepengar inför kommande, större och bättre filmer. 




 

Av theotherside - 22 september 2013 03:44

Stephen King kanske får oförtjänt mycket framlyftning av Aftonbladet, men det enda den tidningen är bra på är att leva på sådana här små brödsmulor så det är inte direkt förvånande. Att King kallar Twilight för "porr" är väl kanske att ta i lite för mycket ( eller vad vet jag, jag har varken läst skitböckerna eller sett skitfilmerna), men att böckerna framför allt framhåller hur viktigt det är för en tjej att ha en pojkvän har jag förstått är det centrala med hela Twilight-eländet. Men allt hat som kan framföras till Twilight är bra hat, och när det dessutom kommer från Stephen King så är det mer än bra. Någon måste ju ha modet att säga att majoriteten gillar sådant som är skräp och att även 50 nyanser av honom är dåligt är mer eller mindre underförstått. 

Samtidigt kanske King tycker att han förtjänar att ge tillbaka lite för det han själv har varit med om genom åren. Fortfarande finns det ju bibliotek som inte anser att böckerna av King får finnas med eftersom det är "skräp" och underminerar ungdomens psyken, och en hel del kritiker har ju, framför allt förr i alla fall, sagt att böckerna av Stephen King inte ens är värda att fälla ned skog för att publicera. Så nu när han har chansen så tar han den självfallet och säger ungefär samma sak som han har fått höra, att Twilight är inte värt de stackars träd som fick offras för att skiten skulle tryckas... 




http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17517215.ab








 

Av theotherside - 22 september 2013 03:31

Jaha, jag vet inte riktigt vad man ska säga om +1, eller Plus One... Jag blir inte riktigt intresserad efter att ha kollat in Redband-trailern men däremot är jag lite nyfiken på vad regissören bakom en av de bättre remakes av en skräckklassiker ( The Last House on the Left) kan hitta på med den här så jag håller dörren öppen för att man förhoppningsvis kan bli lite överraskad när man ser den här...






Av theotherside - 19 september 2013 15:00

Det är väl ett risktagande att tycka att regissören J.T Petty, som gav världen den urtista och löjliga filmen Evil Underground, nya film Hellbenders ser hyggligt smårolig ut- men ibland måste man helt enkelt chansa även om det inte finns mycket som talar för att man kommer bli nöjd med filmen när man har sett den. Aningen för mycket lutning åt komedihållet, jag hade hellre sett en lite mer rakare skräckfilm, men jag köper ändå konceptet. Det blir att ta sig en titt på den här när möjligheten finns.






Av theotherside - 19 september 2013 05:00

Hmmm speciellt TV-avsnitt med gänget från Toy Story som kommer att sändas på kanalen ABC den den 16:e oktober, vågar man ens hoppas på att det här kommer att visas på svensk TV? Förhoppningsvis hamnar det snabbt som ögat någonstans på nätet... 








Av theotherside - 19 september 2013 04:45

Det ser så ut att jag har blandat ihop regissörer här för jag trodde att regissören till den här filmen, var densamme som har gjort skräckfilmerna Instängd 1 och 2, men det här är den regissör som tydligen har gjort En vampyrs bekännelse och en del annat inom sockersötslisk-genren och tro mig på mitt ord, det märks i Byzantium. Inte var det här min kopp med kaffe direkt, och jag trodde dumt nog att det skulle bli bättre efter en ganska medioker inledning men icke. En massa tillbakablickar är det enda som för berättelsen framåt, tråkigt nog inga tillbakablickar som engagerar mig speciellt mycket. En tråkig love story mellan huvudpersonen Eleanor och en snubbe som dyker upp precis hela tiden och man vet ju ungefär direkt vad som kommer att hända dem emellan. Jag vette fan om regissören ens har något nytt att tillföra vampyrtemat, som vi vid det här laget har sett till leda, mer än att det är en enda lång nagel som används här för att tillfoga sina offer sår för att suga deras blod, men jag tror banne mig att till och med det har använts tidigare. Dock, till den här filmens försvar, vampyrtemat är faktiskt inte det stora temat här, det är mer Eleanor och hennes "systers" historia som ska förmå oss att bry oss lite. 





                                             LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 


Saoirse Ronan spelar huvudrollen och det här har vi sett så förbannat många gånger att jag inte ens orkar skriva att hon gör det bra, för det gör hon inte. För att spela en sextonårig flicka som har levt i 200 år så är hon skrämmande mycket som vilken ung tjej som helst av dagens datum, osäker, tillbakadragen och gråter och lipar och funderar mest hela tiden. Rena rama sömnpillret att se med andra ord. Tråkig så att hon gör det mer intressant att titta på medan cement torkar. Spänningsmomentet är istället hennes syster, som i alla fall kan döda någon utan att börja grina och ifrågasätta allting efteråt. 




           



Nope Byzantium var inte alls vad jag hade förväntat mig och det räckte med att se trettio minuter in i filmen för att jag skulle börja titta på klockan för att se om det överhuvudtaget hade förflutit någon tid alls. Om man ska hårddra det tycker jag att den här är lite mer en film som passar för tjejer bättre, en film som man mer eller mindre tvingar sig igenom med en dejt en lördagskväll bara för att hamna på plus hos tjejen man dejtar. Som sagt, om man ska hårddra det.


Nej, det här var bara tråkigt och ointressant och väldigt, väldigt oblodigt. 







 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards