Alla inlägg under september 2013

Av theotherside - 18 september 2013 04:00

Ännu en medelmåttig film som till stor del handlar om det känsliga ämnet som utspelas vid gränsen Mexico-USA. Den andra filmen jag tänkte direkt på var The Machete, men Border Run har lyckats undvika kritik kanske mest på grund av att den, kanske, är lite mer verklighetstrogen. Men jag tycker nog ändå att ämnet med illegala flyktingar från Mexico till USA förtjänar en betydligt bättre film. Avdankade skådespelare har huvudrollerna, för när såg ni Sharon Stone eller Billy Zane i något som var riktigt sevärt sist? Jag antar att Sharon Stone blir överlycklig så fort som telefonen ringer men enligt imdb.com har hon fullt upp under 2014, konstigt nog. Det som känns mest fel med filmen är att den känns så jäkla långsam och utdragen och den där riktiga nerven saknas helt och hållet, och det känns som att den här hade haft det bättre i TV-formatet istället, kanske uppdelat i två delar för att skapa någon form av konstgjord spänning. 





                                               LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

 


Det går inte att leva på att ha spelat sexig femme fatale under det vilda 80-och 90-talet, man hade ju hoppats att Sharon Stone skulle ha insett detta vid det här laget och satsat på att göra lite mer seriösa filmer, men icke. Här känns det som att hon knappt är engagerad och överspelar å det grövsta, framför allt mot slutet men genomgående under filmen så ska man tro att när hon blir riktigt förbannad så räcker det med att skrika högt och leka "arga leken" med den som står framför henne för att få sin vilja fram. 

Billy Zane har inte mycket vettigare för sig här. Det var länge sedan han fick vara med i en storfilm av Titanics slag, och här gör han inte mycket för att Hollywood ska erbjuda honom roller i större filmer igen. Mest av allt är han tillfångatagen.




       

 

Det var roligare förr i tiden...


     

Den hemskaste scenen i hela filmen. Juanita ska bevaka två stycken, den ene handbojad och den andra gömd på en toalett. Hur är det meningen att Juanita ska kunna "bevaka" dem? Varför inte istället koncentrera sig helt på den som inte är handfängslad?  

 

 





Det enda som är en liten överraskning i den här illasmakande soppan är Juanita, en kvinna som är lika ond som djävulen själv och som är helt delaktig i det illegala som försiggår. Det är inte ofta man får se sådant och det är lika uppskattat varje gång som man har med en kvinnlig, stark skurk. 


Usch det här var verkligen en riktigt trist film och jag ångrar såhär efteråt att man slösade bort tiden på det här. En varning så gott som någon för dig som inte sett det här, se den absolut inte!








 

Av theotherside - 18 september 2013 02:00

Ja, vad ska man säga? Enligt företaget så är den här så kallade "USB-kondomen" en produkt som säljer som smör, och varför skulle den inte göra det? Vem vill inte kunna ladda sin mobiltelefon utan att riskera att mobilen blir utsatt för en skadlig kod under tiden, eller att informationen på ens telefon kopieras och någon annan får tillgång till den? Jag vet inte vad man ska säga mer än att jag inte ens har tänkt på det här förrän man läste den här artikeln. 






http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/753189-usb-kondom-ska-skydda-din-telefon-fran-sjukdomar









 

Av theotherside - 17 september 2013 04:00

Det här påminner mig mest om att jag måste se Monster Brawl så snart som möjligt, men samme regissör har gjort den här och det ser faktiskt ganska lovande ut, så även den här kommer att hamna på måste-se-listan! Skönt med en film som inte riktigt följer mallarna ( i alla fall ser det ut som det). 










Av theotherside - 17 september 2013 02:15

Det är ingen vidare bra idé att blanda in komik i en film med zombies och temat med "världens undergång", men Gangsters, Guns & Zombies gör i alla fall ett försök och jag vet inte riktigt vad man ska säga om försöket mer än att det inte alls lyckas speciellt bra. Men i alla fall så var det klokt att filmtiteln har med zombies som tredje ord, för zombies känns inte som att det är huvudsaken här. Och det är något fel med en film som försöker vara rolig och som misslyckas med detta, förutom vid en punkt- när man hör på radion hur en säger att pandemin är möjlig på grund av "nedskärningarna inom vården". Det skulle kunna appliceras på Sverige, om man nu vill hårddra det. Men förutom det, känns humorn fullkomligt överflödig och det går inte att ta något på allvar alls i den här filmen.





                                           LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag stör mig väldigt mycket på en karaktär och är närapå att flyga upp ur stolen och ropa "HURRA; HURRA", när Crazy Steve till sist blir dödad av zombier. För att heta crazy så är han inte mycket till galen, om man nu inte tycker att galenskap är att fråga om matchresultat hela tiden och beklaga sig över att inte få blod på sina nya skor. Och vilja gå på en riktig toalett och inte pissa bakom en buske som "ett djur". Varför heter den här filuren crazy, egentligen? De andra karaktärerna är inte heller speciellt mycket att bry sig om och ingen av dem engagerar det minsta, och därmed blir hela historien verkligen långtråkig att följa trots att eländet ( tack och lov) inte är så långdraget åtminstone. 




       



Den enda anledningen till att man borde se Gangsters, Guns & Zombies är för att kommande generationer med filmskapare förhoppningsvis lär sig hur man absolut inte gör en zombiefilm. Något gott måste väl komma ur det här eländet får man hoppas. 






 

Av theotherside - 15 september 2013 05:45

Nja, jag vet fan inte. Det känns lite för mycket Scary Movie och att det försöker satsa alldeles för mycket åt komedi/parodi-hållet och inte alls lika mycket å skräck och dessutom känns det som att man känner igen alldeles för många av skämten som har förekommit i alldeles för många "skräckkomedier" vid det här laget ( jag menar, scenen där spöket ger oralsex till en av huvudpersonerna, har använts till leda). Så redan nu blir det tveksamt till om man tar sig en titt på den här överhuvudtaget. 









Av theotherside - 15 september 2013 05:00

Det finns egentligen inte så mycket som behöver sägas om Rise of the Zombies, det räcker med att säga att det här är en riktig b-film som inte underhåller på något sätt och vars karaktärers öde man ger blanka fan i samtidigt som man blir riktigt less när zombierna rusar fram för femhundrade gången och karaktärerna ser lika rädda och chockade ut varje gång- man tycker ju att de borde vänja sig någon gång men icke. Jag funderade mest medan jag såg filmen på hur sådant här egentligen bär sig åt för att finansieras för man har ju liksom ingenting att komma med för att göra någon intresserad att slänga ut pengar på att förverkliga detta. Pitchen för filmen måste ju ha varit ungefär "zombier har tagit över jorden, några få överlevande barrikaderar sig på Alcatraz men sticker därifrån för att hitta botemedlet mot smittan". Vem kan ha blivit taggad efter att ha hört detta? Rise of the Zombies har ingenting som är nytt att komma med heller utan kör på i gamla invanda hjulspår, så det här rekommenderar jag verkligen ingen att sitta och genomlida frivilligt. 




                                 LÄS INTE MER OM DU LYCKLIGTVIS INTE HAR SETT FILMEN.




 

Tack och lov är Danny Trejo lite mer än affischnamn här, till skillnad från hur det brukar vara i några andra filmer där han bara är med i några korta sekunder. Det är inte så mycket bättre utav hans medverkan här däremot, han är med i kanske sammanlagt femton minuter men det räcker för att man ska vara försäkrad att han inte har mycket till skådespeleri när han medverkar i lite mer "vanlig" film. I Machete passar hans personlighet bättre, men i det här och mer seriösa sammanhang så är han inte karl nog att fylla ut hela kostymen.

Efter en titt på Mariel Hemingways CV på imdb.com efter filmen så blir jag förvånad över att hon återfinns i den här i den ledande huvudrollen. Hemingway har trots allt ett ganska gediget förflutet, men här passar hon inte alls som en Sarah O´Connerliknande tuffing som överspelar å det grövsta i de flesta sitauationer och som inte alls framstår som någon actionhjältinna. 


           


 

Hemingway, helt klart under hennes bättre skådespelardagar...

 

Hur overkligt som helst och det syns på långa vägar att bilarna är ditsatta på bron med hjälp av en dator...

 

 

Sedan börjar jag också fundera över hur det kommer sig att zombies bäst tas av daga genom att man skjuter dem i huvudet, då det i början förklaras att " De ( zombiesmittan) styr vävnaden oavhängt nervsystemet". Så pass vaken var jag ändå under biologilektionerna i skolan att jag kommer ihåg att hjärnan is the nervsystem ungefär, så om man mosar hjärnan borde väl ändå resten av kroppen fungera fortfarande, speciellt om man blivit smittad av att aggressivt virus som ger kroppen liv även fast man är död. Eller? Jag tycker det där är lite osammanhängande...


Urusla specialeffekterna (bilkraschen i inledningen av filmen satte tråkigt nog tonen för vilka effekter man hade att förvänta sig under resten av filmen), tråkigt på gränsen till superdåligt skådespeleri a la skådespeleri man kan förvänta sig från 1980-talets porrfilmer, urtråkig handling och ett ännu hemskare slut som inte ger någon som helst belöning till oss som orkat med att se eländet från början till slut... Tja, tycker man det låter som något för en, se då för all del det här. 





 

Av theotherside - 14 september 2013 07:15

Ojoj... Två avdankade superstars, Stallone och Robert De Niro, spelar två gamla boxare som ska ge sig på varandra flera år efter den första matchen. Alltså, Stallone spelar Rockey på autopilot, men med lite mindre allvar? " I was born to fight", har han inte sagt likadant i flera av Rocky-uppföljarna? Dessutom, som lite extra smör på laxen, Stallone spelar en avdankad boxare som ska ge sig upp i ringen igen?..! Det doftar lite som att den här ärligt talat borde heta Rocky del 78- Rocky vs pensionärshemmet. 

Och, Stallone har redan provat på den här genren. Eller vad sägs om... Stopp, annars skjuter morsan skarpt!!!! Komedi är inte alls Stallones område så varför försöka återigen.







Av theotherside - 14 september 2013 06:00

Det här ser inte dumt ut alls och Jason Statham spelar ungefär detsamma som han alltid spelar i alla sina filmer nu för tiden, och James Franco är i alla fall ett välkommet tillskott! Men... jag gillar absolut inte Stathams karaktärs dotter. Alltredan i trailern ser man ju hur det kommer att bli, och det är aldrig särskilt roligt när Statham eller andra actionskådisar måste dras med en ( oftast korkad) unge... Ett litet plus i kanten ( eller?) är att Sylvester Stallone har gjort scriptan. Om det blir bättre eller inte på grund av det får vi väl snart se! 









Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards