Alla inlägg under september 2013

Av theotherside - 10 september 2013 06:00

SVT kanske får in för lite av TV-avgiften och måste vara mer noggranna med att skicka ut SVT-övervakarna så de inte går miste om den nya guldgruvan där all slags teknisk utrustning såsom surf-plattor och datorer plötsligt blivit förvandlade till ordinära TV-apparater, för de verkar lida en återkommande brist på pengar för att få sändningarna av Aktuellt och Rapport att fungera felfritt. Mer ofta än aldrig lider reportagen av problemet med utebliven text, och programledarna får ständigt säga ursäktande "vi beklagar att texten i inslaget försvann". Om man jämför med konkurrenten TV4 så händer detta nästan aldrig. Men SVT som har en säkrt inkomstkälla i form av TV-avgifter måste få för lite stålar då de drabbas av tekniska problem ständigt och jämt, men all inkomst går väl till att bekosta påkostade sändningar a la Melodifestivalen så det blir inte mycket över till "oberoende" nyhetssändningar. 


Under gårdagen, måndagen, var det exceptionellt mycket krångel för statlig TV som man ju kunde tro hade ekonomin för att klara av åtminstone en sänding som varar femton minuter, men icke. Under Aktuellt så kunde man inte fixa ljudet och enbart i inslagen kunde man se till att få fram ljud. Men när de anställda har checkat ut ur SVT-huset vid femtiden så fanns väl ingen tillgänglig som kunde ordna upp problemet mer än att få med en ruta i bild där man sade sig "beklaga ljudstörningarna".


Inte mycket bättre blev det senare i Rapport där man under ett inslag om vulkaner lyckades klippa in en inte ont anande metrolog under vulkaninslaget (!). Om detta bara skedde ibland, lite då och då, kunde man ju ha förståelse för det inträffade men på SVT är det ju "business as usual". Plus att man mycket sällan lyckas få med översättningen när man har med utländska inslag. 


Nej tack, trots att TV4 misshandlar nyheterna med reklam här och var så får man i alla fall vad man vill ha- inslag som fungerar, knappt något tekniskt strul och textremsor där det ska vara textremsor. Sälj nyheterna till kanal 475 SVT, för ni vet banne mig inte hur man sköter nyhetsprogram längre...


Nog är det väl fler som är trött på SVT:s misslyckande med nyhetssändningarna och som undrar var fan de lägger ned TV-avgiftpengarna egentligen? 





 

Av theotherside - 10 september 2013 04:15

Vad är det jag har sagt nästan hela året, är det inte så att genren "sexig" thriller har återuppstått? Lite mer vatten på min kvarn får jag efter den här trailern. Plush verkar handla om en kvinna som spelar i ett band och som får ett besatt fan efter sig och trailern är tillräckligt underhållande så att till och med jag tror att det här faktiskt kan bli ganska sevärt, och plus i kanten för att Emily Browning ( Sucker Punch) har huvudrollen! 







May

Av theotherside - 10 september 2013 03:00

DET DRÖJER MER ÄN 60 MINUTER INNAN DET BÖRJAR HÄNDA NÅGOT I MAY, och inte ens efter det blir det något speciellt utan lite mer åt humor-hållet. Innan dess har man fått följa (tyvärr) en föga intressant kärlekshistoria mellan huvudpersonen May och Adam, och jag kommer till insikt att jag har köpt helt fel film fast omslaget verkade ganska lovande och jag trodde att det handlade mer om en typisk ungdomsskräckis, men ack så fel det visade sig att jag hade. Det här var bara tråkigt, tråkigt och tråkigt. 





LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 


Om man ska hitta åtminstone två anledningar till att man orkade se igenom det här, så är det att man får se Anna Faris innan hon blev "tråkig" fast hon spelar ändå ungefär samma roll som den hon har haft i nästan alla filmer i början av karriären. Det andra som ändå var "bra" med det här var dockan som följer med genom hela filmen ( och som jag trodde skulle visa sig levande, men icke). I slutet så blir det hela ändå en fin liten Frankenstein-story på ett sätt. Man har gjort ett bra jobb med Angela Bettis som spelar huvudrollen- hon är minst runt 30 år men ser ut och agerar precis som en osäker tjej i 20-års åldern. 



             


Det här får väl mest av allt ses som en övning för regissören Lucky McKee, som senare har gjort den betydligt mer intressanta och sevärda The Woman och den övningen rekommenderar jag desto mer än May! Det är synd att man inte lyckades göra det här bättre, för det finns enligt mig en hel del saker som man kunde ha gjort annorlunda så det kunde ha blivit mer angeläget för fler. Men tycker man om filmer som ändå satsar mer på annat än blod, splatter och inälvor i parti och minut så är det här kanske mer att rekommendera, men den låååånga kärleksskiten kunde man gärna ha kortat ned redan under manusstadiet. 







 

Av theotherside - 9 september 2013 14:35

Det är otroligt att det inte verkar innebära någon långvarig förbättring när det gäller 4G och hur mycket data man får använda i månaden innan hastigheterna sänks till stenåldersnivåer. Jag trodde att 4G skulle innebära högre datamängder men så ser det icke ut att bli. För en tid sedan sänkte Telenor sina datamängder rejält och är knappt bättre än snål-Telia nu för tiden. Samtidigt har alltfler börjat titta på datorn som man förr i tiden tittade på TV, men då ska man bli bestraffad för detta! Vad har man för använding av 4G, som innebär snabbare hastigheter och stabilare uppkopplingar, om man ändå knappt kan använda sig av surfen innan hastigheterna stryps? '''


Born to be different, marknadsför sig Tele2 gärna som men det stämmer dessvärre sällan, att de skulle vara annorlunda. Abonnemnaget som i PC för Allas test blev utnämnt till "bäst i test" har nu försvunnit ur Franks sortiment och förvandlats till ett som erbjuder 20 GB mindre i månaden. Varför? Jag förstår inte hur man ska göra för att locka till sig nya kunder med snålare förbrukning. Man får som det var tidigare vara snål med sitt surfande i början av månaden för att säkerställa att man hade full hastighet hela månaden, men nu när abonnemanget har mindre så vågar man knappt vara ute på nätet förrän precis i slutet av månaden. Varför hatar operatörerna mobilt bredband så mycket att de gång efter gång misshandlar abonnemangen på det här viset? '


Bäst ( för stunden är väl säkrast att tillägga) just nu är Tre och Bredbandsbolaget. Tre är ju icke att tänka på när man bor i norra delen av Sverige tyvärr, annars hade jag valt deras abonnemang med 100 härliga GB direkt. Bredbandsbolaget har ett riktigt finfint abonnemang med 85 GB i månaden, men däremot är jag tveksam till hur deras täckning ser ut häromkring. Borde faktiskt testa dem ändå, hoppas The Phonehouse har kvar att man får testa mobilt bredband i 14 dagar och kan lämna tillbaka om man inte är nöjd fortfarande. 


Åh så trött man är på operatörernas förändringar hela tiden. Och förändringarna är mot det sämre varenda gång. Varför alls ha mobilt bredband när det verkar som att de inte vill att användarna ska kunna använda det ens...





 

Av theotherside - 8 september 2013 05:15

Gallowwalkers är förmodligen den sämsta film jag har sett hittills i år, och då har jag ändå sett en hel del skitfilmer. Det här är så dåligt att man tror att det ska vara en paroid men filmen tar sig själv på tillräckligt stort allvar trots att det är uppenbart för alla andra att det här är skit. Vem finansierade det här egentligen? Vem tyckte att det här var en utmärkt film? Regissören Andrew Goth har gjort två filmer före den här och det märks verkligen- ingen struktur, ingen story som ger en suget att se klart eländet och massvis med tillbakablickar som inte säger eller tillför något alls. 







LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wesley Snipes verkar ha nått sin peek vid det här laget och för att komma på fötter igen efter några skandaler och förmodligen lite bortkastade pengar, så hoppar förmodligen Snipes på precis vad som helst så länge han får en lönecheck för det. Snipes har förvånandsvärt lite att göra dessutom, mest av tiden sitter han på sin häst och ger en yngling tuffa blickar och en massa "tss, tss, tsss" samtidigt som vi ska bry oss om denne hämnare på grund av en av de sämsta orsakerna till hämnd som jag har hört på väldigt länge. 

Den enda som är lite häftig här är Kiss Cut men tyvärr får hon vara med alldeles för lite och har inte en enda scen där hon är häftig. Man får hoppas att hon tyckte det var lite häftigt att spela mot Snipes åtminstone, men uppgörelsescenen dem emellan är bland det sämsta på den här sidan av 2000-talet. 



                       



Det är verkligen synd att westernmiljön är helt bortkastad och att de många slow motionscenerna helt förstör actionsekvenserna, för western behöver definitivt en bättre film än såhär för att göra en liten comeback så småningom. Men det är i alla fall en liten tröst att det enligt imdb.com inte finns mycket på schemat för Snipes framöver, för jag tycker inte att han ska fortsätta plåga någon! 


Gallowwalkers borde delas ut gratis på landets filmskolor för att filmelever inte ska göra om sådana här misstag. 







 

Av theotherside - 7 september 2013 07:00

Fan, jag är riktigt dålig som inte har sett den japanska filmen Oldboy och efter att ha sett trailern för den amerikanska nyinspelningen blev jag riktigt sugen på att se originalet. Skärpning! 






Av theotherside - 7 september 2013 05:00

Jag har lite fördomsfullt undvikit den här trailern då jag tidigare sett att det är Luc Besson som regisserar den, och den regissören har mer än väl förbrukat mitt förtroende under de senaste åren. Långt ifrån klassikerna som Besson levererade tidigare ( behöver väl bara nämna Leon, men kan väl också samtidigt skriva Det femte elementet) så har han ägnat sig åt att producera hjärndöd action ( Transporter, Taken någon?). Men efter att ha blivit övertalad att se trailen så är jag försiktigt positiv till The Family. Det kan ju inte gå käpprätt åt helvete när Martin Scorsese är inblandad som producent? Jo, det kan väl det, när det ju är Besson som regisserar. Men då får man förlita sig till tre veteraner som alla är samlade här, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer och Tommy Lee Jones. Fast å andra sidan, De Niro har verkligen vikit ned sig de senaste åren och Lee Jones spelar oftast enbart en och samma roll nu för tiden. Så återstår bara att säga att Pfeiffer verkligen ser ut att stortrivas i sin roll, och det märks ganska väl redan i trailern... Återstår att se hur den här filmen egentligen artar sig. 




Av theotherside - 7 september 2013 04:00

Jaja, jag vet, det här är väl inte egentligen bra men det är fredagnatt/lördagmorgon och den här hade jag faktiskt mer än gärna slösat bort en fredagskväll med, så jag tänker se den här så fort chansen finns. Löjligt, uppskruvat och smågalet men Bounty Killer ser i alla fall att bjuda på lite underhållning och det inget fel med det ibland. Dessutom- två skådisar från tiden föra 2000-talet finns med här- Gary Busey och Beverly D'Angelo! 







Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards