Alla inlägg under september 2013

Av theotherside - 27 september 2013 02:00

Filmen som startade den moderna trenden med found footage-filmer som fortsätter att yngla av sig i en aldrig sinande ström av filmer som använder sig av det här greppet, men där en hel del bara blir löjligt och tråkigt och de riktiga guldkornen är riktigt svåra att vaska fram. Det är ändå smått otroligt att inte den här filmen genererat femhundratusen uppföljare ( ja, förutom den officiella Blair witch 2 men den är det väl ingen som ens kommer ihåg fortfarande) och det är märkligt att det inte i dessa tider av remakes har viskats om just en remake av The Blair Witch Project.


Det intressantaste med att se om filmen igen var att jag tycker att det är konstigt att den fungerade så bra som den ändå gjorde när den hade premiär strax innan vi trädde in i 2000-talet. Och det som intresserar mig mest i efterhand är marknadsföringen som filmskaparna använde sig av ty jag var en av dessa tomtar som inte hade hört något om filmen i förväg ( men något sådant skulla knappast kunna inträffa nu för tiden) och fick mest höra talas om den genom att kompisar började snacka om den och framför allt ville alla framhärda hur läskig scenen "där de är i tältet, hör barnröster och "något" börjar röra i tältet". Jag vet inte jag, men det är enkelt att säga såhär i efterhand, men jag blev inte rädd eller skrämd av filmen, varken på den tiden det begav sig när man såg den för första gången och inte heller under kvällens omtitt. 



     


Det jag däremot uppskattar såhär flera år senare är hur äkta filmen trots allt känns, och det är inget fejkat över skådespelarna ( även om det lite väl tidigt börjar skrikas och gråtas och tjatas om att de är vilse). Det här är dessutom inga "Hollywood-preatty-wannabes", utan de känns faktiskt som vem som helst, som du och jag. I andra filmer som har kommit efteråt är det alldeles för tillrättalagt, och framför allt skådisarna är alldeles för snygga, perfekta och tråkiga och blir liksom aldrig stripiga, smutsiga eller skitiga oavsett vad de råkar ut för. 


Jag brukar framhålla att det är roligare ( och mer skrämmande) när man inte får se monstret/häxan/spöket, utan bara får ana dess närvaro, vilket många av dagens skräckfilmer inte alls begriper och kör på med CGI-porr och visar upp varelserna fem gånger för ofta. I The Blair Witch Project får vi aldrig se häxan, vilket är på både gott och ont. En liten skymt av häxan hade jag faktiskt velat ha och det hade räckt om det så bara hade varit en hårig fot eller en klo eller vad som helst. Bara man hade fått se något, och allra helst mot slutet hade det inte suttit helt fel. 


I fotspåren av mer (ö)kända Cannibal Holocaust så är chock-och äckelnivån i The Blair Witch Project ganska låg, och det blir lite för mycket av att höra skrik och gråt och häftiga flämtningar- men å andra sidan vore det inte dumt om det återanvändes med tanke på den skit Hollywood prånglar ur sig. Det krävs enkla medel, inte så påkostad produktion för att göra de där skräckfilmerna som verkligen bryter ny mark och inte påkostade jippon från Lalaland. 


Det var i alla fall ganska småtrevligt att återvända in i Black Hills Forest och ta del av Blair Witch-myten igen.












 

Av theotherside - 26 september 2013 15:15

Det här är förvisso den första trailern för den kommande filmatiseringen av spelet, och jag hoppas verkligen att de har mer att visa nästa gång, men det här känns inte "hett" på något sätt. Jag tänkte mest att den här filmen naturligtivs borde heta The fast and the furious part 45 eller något för likheterna mellan den här och Furious-filmerna är slående. 








Av theotherside - 26 september 2013 14:27

Svensk film fortsätter att överraska och drar fram nya spännande filmprojekt ur rockärmen och presenterar- väntar på trumvirvel- "nya Jönssonligan". Fast nya Jönssonligan ska inte vara riktigt som gamla Jönssonligan, man ska bara rida på ett välkänt namn och så, men den nya filmen ska bli, håll i er nu så ni inte faller av stolen, mörkare och seriösare. Hugaliga! Som om det inte räckte med att man tänker sig att skända Sveriges kanske kändaste filmserie så ska man naturligtvis ha med en kvinna i ligan, för det finns inget gräsligare i nådens år 2013 att enbart ha en grupp bestående av killar i filmer eller tv-serier, så för att göra det alldeles PK-rätt så måste det finnas med en tjej i Jönssonligan 2.0. 


Och lika självklart som att efter midsommar kommer hösten följt av vintern så kommer den här styggelsen till film att få premiär på juldagen så hela familjen kan smälta julgröten och julmusten med att ge sig själva en "skrattfest" i julklapp. Tyvärr uteblir förmodligen skrattfesten dock, och man kanske får värre magont efter "filmupplevelsen" än vad man skulle ha fått om man istället hade stannat hemma och frossat vidare på den halvvägs uppätna julskinkan. 


Producenten till den kommande vederstyggelsen till film svamlar något om hur man lyckades göra om Bondkonceptet, och att man har tittat på andra kuppfilmer och liksom, typ, blivit inspirerade. Och vill alltså damma av Jönssonligan på samma sätt som Bond blev som nyfödd i Casino royale samtidigt som de ska göra en mästerkupp a la Ocean's Eleven men det ska vara utan humor och mer "seriöst" den här gången. Har jag redan skrivit hujeda mig en gång tidigare, så är det ändå inte tillräckligt för hur patetiskt och idiotiskt hela den här idén är redan från första början. Jag hoppas, och tror, att det här blir ett lika stort och kostsamt fiasko som det blev med uppdateringen av Åsa-Nisse. Om inte, finansierar Jönssonligan 2.0 förmodligen ytterligare femhundrafemtioelva Wallander, Beck, Wern-filmer som fortsätter plåga allmänheten prick 21.00 på TV4 med de traditionsenliga reklamavbrotten stup i kvarten som förstör filmkänslan fullständigt. 

 

 

 

http://www.moviezine.se/artikel/14496-har-ar-nya-jonssonligan









 

Av theotherside - 25 september 2013 17:00

Att vandra omkring i ett traditionellt "spökhus" på ett nöjesfält är sååå 1990-tal, så nu uppdaterar man det gamla konceptet och hur göra det om inte med ett välbeprövat koncept- nakenhet! Och nu är det inte bara zombierna som ska vara naken i det här hemsökta huset i Sinking Spring i Pennsylvania, utan besökarna ska också vara helt näck. Meningen "skrämma skiten ur dig" kanske får en helt ny innebörd? 

 

Innovativt och nytt, kanske, men jag vet inte vad befolkningen tycker i Pennsylvania men jag personligen skulle i alla fall inte falla för det och gå dit. Eller möjligen efter en blöt utekväll sent på natten en regnig lördagsnatt...? Would you dare?

 

http://nyheter24.se/nyheter/udda/753731-vill-du-vara-naken-bland-zombies-da-ar-detta-spokhus-for-dig

 

 

 




 

Av theotherside - 25 september 2013 14:51

Nej men usch och fy, det var ju inte såhär det skulle bli redan nu så tidigt inpå hösten(!). Jag ville ju ha lite mer som i fjol då det regnade och var hyggligt varmt för att vara i september. Kanske man får hoppas på att vintern tar paus, våren och sommaren dröjde ju minsann, och då kan vintern också bli "ovanligt sen". Men vi får väl ändå vara nöjda med hur det har varit hittills och det klingar härligt ljuvt i öronen när metrologerna samstämmigt säger att "det har varit ovanligt varmt hittills i höst" och "hösten är försenad över stora delar av landet". Det kan vara slut med sådan ljuv musik nu, åtminstone verkar det som så. Rysskylan, hujeda mej... Och halka och annat skit som följd efter det, nej tack. Det skulle ju inte komma förrän -tidigast- november;P



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17537500.ab








 

Av theotherside - 25 september 2013 05:00

Man kan ju fundera lite över om Ryssland är stolta över sitt förflutna i och med t.A.T.u med tanke på de lagar som nu införts mot homosexualitet och annat "avvikande"? 







 

Av theotherside - 25 september 2013 03:00

Det är faktiskt småroligt att se om de här filmerna lite då och då men den tredje filmen i den här serien är förmodligen den tråkigaste samtidigt som den desperat försöker återupphålla det som, förmodligen, gjorde de två föregångarna populära. Så för att inte gamla tittare ska känna sig bortkollrade så fortsätter man på gott humör med fjanterier och konkurrens mellan yngre och äldre elever trots att ungarna som tillhör Ducks borde ha kommit "längre" i sin utveckling, speciellt nu när de börjar på universitet. Däremot så fungerar teman som "du ska vara den du är" och "det ska vara roligt att spela hockey" fortfarande och det är väl ett ämne som fungerar för nya, unga tittare. Man ska helt enkelt inte bara tänka på att vinna, oavsett vad man spelar och idrottar inom, och att det är viktigt att ha roligt och att en tränare ( för guds skull) måste förstå hur viktigt det är att ha lite lattjo lajban ibland. 



Lite väl talande bild. Ducks is gone...

 

 

Men coach Bombay kan man sannerligen lita på och nya tränaren Orion tinar upp efter en hård start.

 

 

Kvack, kvack funkar alltid, även en tredje gång!

 

     




Jag gillar tillbakablickarna i inledningen av filmen, det knyter i alla fall ihop den tredje filmen med de två övriga på ett snyggt sätt. Men jag har lite svårt att förstå varför den nya, till början, hårda tränaren Orion inte omedelbart tar hand om att lära upp killen som inte kan stanna ( och de komiska poängerna förblir fortfarande att killen inte kan stanna)! Om jag hade varit tränare vore det nog det första jag hade tagit hand om och struntat i snacket om att försvar är minsann lika viktigt som att attackera. 


Men ibland blir man lite nostalgisk, och vill se om en film som man tyckte om tidigare och som man inte sett på ett x antal år. 





 


Av theotherside - 24 september 2013 04:15

Ja, en längre försmak till vad vi har att förvänta oss med den här filmen och stämningen från den kortare teasern finns kvar samtidigt som vi får lite fler bilder att förhålla oss till, och allt ser faktiskt riktigt bra ut. En lite annan tolkning på temat med "utomjordingar som vandrar omkring oss och ser vad människan egentligen går för" tro? Jag vet inte riktigt, jag vet inte riktigt vad man har att förvänta sig med Scarlett Johansson i huvudrollen. Det är ju ingen "liten" skådis direkt så antagligen ställer hon väl inte upp i alltför annorlunda filmer, eller? Under the Skin hoppas jag på i alla fall, hoppas som fan på att den kommer att överraska och hittills ser det mycket lovande ut. 





Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards