Alla inlägg under oktober 2012

Av theotherside - 30 oktober 2012 15:54

Det här är ju ingen film som kommer att gå till världshistorien som ett mästerverk eller någonting liknande, men den är helt okej i alla fall. Jag läste lite om filmen innan jag såg den och det mesta handlade om kritik, och till viss del tycker jag att den här har fått lite oförtjänt kritik. Det finns andra, liknande filmer som har betydligt sämre skådisar och som har med riktigt pajiga effekter som förstör allt, men något utav det finns tack och lov inte med i den här. Men med detta vill jag inte säga heller att den här är den bästa film jag har sett, men den håller vad trailern lovade och är varken mer eller mindre utan påminner mycket om andra filmer i samma genre och har man sett Paranormal activity och liknande under årens lopp så vet man på ett ungefär vad man har att vänta sig i Chernobyl Diaries.
LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

Vad är det egentligen med amerikanare som är på resande fot i världen? Det finns en uppsjö med filmer där just jänkare hamnar i trubbel, inte minst i Hostel-filmerna. Här är det ett ganska typiskt gäng amerikanare som tänker att det är en god idé att dra till ett område i närheten av Tjernobyl och lattja omkring, trots att det finns radioaktivitet kvar och att man inte ska vara där alltför länge. Vi har också den ganska uttjatade dramatiska ingrediensen med två bröder som inte verkar dra jämnt riktigt, det finns något mellan dem sedan tidigare och det verkar handla om att den ena är ganska impulsiv och gärna drar ut på farligheter, Paul. Jag gillar den här karaktären, han verkar ha eld i baken och vill hela tiden göra saker. Dessutom finns två tjejer med som börjar med att vara lite klämkäcka och söta, och som sedan mest stirrar och ser skräckslagna ut, precis som vanligt. Med det här vanliga amerikanska gänget så följer också ett par från Norge och sen när det börjar hända saker får vi höra norrmannen hojta "Oui" i parti och minut...     Ingen av skådisarna överspelar direkt och inte heller är det någon som känns "falsk" utan de gör helt enkelt ett helt okej jobb. Att storyn är snortunn och direkt svår att ta riktigt på allvar gör inte mig så mycket, men jag hade gärna sett att det fanns något annat än det tämligen uppenbara på det farliga området, varför inte någon människa med vapenfetisch som får för sig att bedriva lite jakt på andra människor på det området? 

Ett av filmens minus är den handhållna kameran. Eller minus och minus, men jag stör mig på en kamera som hoppar och studsar, men samtidigt är inte kamerahållaren en aktiv deltagare i den här filmen och det gör att man kommer de andra karaktärerna närmare, vilket är ett plus. Men jag vet inte riktigt om det är till fördel för den här filmen? Jag tror det hade blivit lite bättre om man hade valt en vanlig, fasthållen kamera men det är som det är med den saken. Handhållen kamera utnyttjas ändå på ett helt okej sätt i den här filmen, och ger som sagt en mer autentisk känsla. 


Något som däremot var ett stort minus var ett ganska hastigt och, (o)lustigt slut. Man får förklarat för sig vad det var som smög omkring i mörkret, men man hade ändå gärna velat veta lite mer och även varför man väljer att mörklägga det inträffade på det sätt man gör. Det känns som en lite billig avslutning...


Chernobyl Diaries var i alla fall en helt okej och ganska underhållande film att slötitta på i höstmörkret. Inget revolutionernade direkt, men så behöver det ju inte alltid vara. 

 

ANNONS
Av theotherside - 30 oktober 2012 00:49

Jag har svårt för att bli riktigt exalterad över den här filmen, om än red band-trailern var betydligt intressantare att titta på jämfört med den förra som släpptes, men jag antar att jag är lite orolig efter att ha sett en del mindre bra nya versioner av sagor som inte alls har fallit mig i smaken. Hoppas det blir annorlunda med Hansel and Gretel, men sådär vansinnigt roligt som jag hade hoppats på ser det helt enkelt inte ut att bli. Åh, lite blod och lite coola häxor ja, men bläää ser ut som publikfrieri mest av allt och det blir förmodligen inte mer vuxet än att tonårspubliken också ska ha chans att se den så filmbolaget inte går miste om viktiga intänkter... 


ANNONS
Av theotherside - 30 oktober 2012 00:39

Det känns som att det här kan bli lite vilket som, antingen hejdlöst roligt eller hejdlöst fjantigt, men jag hoppas på det första och har viss förhoppning om att regissören till Bubba Ho-Tep på något sätt får den här filmen att fungera. Lite blandade känslor inför den här, men av det jag har sett hittills så kan jag nog inte säga annat än att jag förmodligen kommer att se den och hoppas tycka om den också...

 

 

 

 


Av theotherside - 29 oktober 2012 23:30

Det har aldrig blivit av att se den här filmen tidigare, men som plåster på såren för den sakens skull så har jag sett andra filmer som Old school-regissören Todd Phillips har gjort- Due date, Baksmällan 1 och 2, Road trip. Kan nästan säga att man kan ana ett mönster i hans filmer i och med att den här filmen kom ganska tidigt, när han började bli varm i kläderna. Sedan kan man nästan påstå att han har återanvänt ungefär samma saker om och om igen i sina senare filmer, med ett litet undantag för Baksmälla-filmerna som jag gillar mer än Old school faktiskt. Old school var egentligen inte riktigt min kopp med the. Jag hade ganska tråkigt under hela filmen och ingen av "humorn" tilltalade mig.
LÄS INTE MER OM DU ( MOT FÖRMODAN) INTE SETT FILMEN.

Jag är inget fan av Will Ferrell och anser att man bör få betalt enbart för att se karln och hans filmer, och mitt intryck av honom blir inte bättre av att ha sett honom här. Vad ska han vara egentligen? Ett barn, eller tonåring, fångad i en överviktig mans kropp? Eller är han en idiot kort och gott, som mest går omkring och skriker och stirrar? Nej, Ferrell övertygar inte mig den här gången heller och jag undviker så gott jag kan att se någon av hans filmer även i fortsättningen.

Däremot tycker jag om karaktären som spelas av Vince Vaughn, även om jag tycker att han kan bli lite väl gapig och irriterande ibland. Man kan tycka att något ska hända med karaktärerna under resans gång, men allesammans blir ungefär densamma som när filmen startar. Luke Wilson spelar ungefär samma roll som jag har sett honom göra andra gånger, men i den här funkar det fortfarande och det är svårt att inte tycka synd om honom när alla kallar honom för gudfadern, och det mesta går emot honom medan han gör envetna försök att bli tillsammans med kvinnan som av allt att döma verkar vara hans enda, stora kärlek. 

Elisha Cuthbert var ett kärt återseende. Var försvann hon egentligen, nu efter att tv-serien 24 är begravd? På imdb.com verkar det som att hon enbart sysslar med serier numera, tråkigt. Däremot var det synd att hon inte hade en annorlunda roll i Old school, det var liksom vad man kunde förvänta sig, en sockersöt studentska som strular en natt med Luke Wilsons karaktär och så var det inte mer än så... 


             


Nej det enda bestående minnet från filmen är "kuksugarträningen" med grönsakarna som fruarna ägnar sig åt, men det är synd att man inte förklarar varför de gör det eller vad de ska ha för användning av kunskapen då ingen av dem verkar vara speciellt intresserade av sina män. Det verkar som en scen som man bara har kastat in för att den på förhand verkar galet rolig, men man gör inte riktigt något utav den.


Old school var inte någon komedi som föll mig på läppen och den var bara en liten bagatell som gick att se, men som inte lämnar efter sig något bestående intryck.
 

Av theotherside - 29 oktober 2012 15:22

Man blir inte direkt chockad eller överraskad över att höra att en femte Mission Impossible-film verkar bli av. Om jag minns rätt så gick det hyggligt för den fjärde filmen, och att det skulle komma en till var lika säkert som att det blir julafton i år också. Vad händer när publiken tröttnar då, kan man börja undra? Tja, känner jag filmindustrin rätt så väljer man antingen att reboota hela jävla filmserien, eller så...*trumvirvel* lanseras en ny, yngre skådis som ska ta över Tom Cruise och innebära en "vitamininkektion" för filmserien. Jo tjena, har man inte hört det tidigare? 

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, utan en femte film blir det alltså förmodligen, och ja så länge det går att mjölka den här filmserien så lär det inte stanna här utan snart talar Cruise om MI6, Mi7, MI8 och tillsist Mission Impossible- Hunt anläder till ålderdomshemmet the final chapter...
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article15688990.ab
 

Av theotherside - 26 oktober 2012 13:35

Ja, det verkar som att det här blir av och att Arnold Schwarzenegger ska återupprepa sin paradroll som Conan. Herregud vad det började vattnas i munnen direkt, tills dess man läste de sista raderna i artikeln och det konstateras att det inte är riktigt klart huruvida filmen ska få 15-årsgräns. Herregud, det är väl i det närmaste självskrivet. Det är klart att Conan ska vara från femton år på bio, och ingenting annat. Den hade gärna fått ha 18-årsgräns, men då går de ju miste om den ack så viktiga tonårspubliken, och dem måste de ju få att se filmen för annars går de väl back. 

Och jag hoppas att de håller fast vid tanken på en åldrande Conan som har hunnit vara alltfrån mördare till kung, för en äldre Conan i en fight vill jag i alla fall se. Bara vi slipper en irriterande sidekick som är runt tjugotvå och som ska dra massor med punshliners ( skräckexemplet på sådant är ju från Die hard 4, huuuwe). 

 

Men i alla fall, just nu låter det positivt med Arnold Schwarzenegger som Conan i en ny film! 

 

 

 

 

http://www.moviezine.se/artikel/11626-arnold-blir-conan-igen

 

Av theotherside - 24 oktober 2012 23:45

Man får ta den här filmen för vad den är, en b-thriller som varken vill förnya actiongenren eller plana upp någon ny väg och den funkar hyggligt för stunden men är ganska lätt att glömma bort så fort man har sett den. Men jag hade lite roligt medan filmen pågick åtminstone och ibland räcker det med det.

LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.
En kvinnlig wrestlingsbrottare i huvudrollen, jodå det funkar ibland som i Haywire, men Gina Carano hade betydligt mer utstrålning och funkar faktiskt i spelfilm bättre än vad Trish Stratus gör i den här filmen. Jag vet inte riktigt vad den stora skillnaden är mellan dem men jag antar att det också har att göra med att i Bail Enforcers är man betydligt mer intresserad av att visa upp Stratus utan kläder. Det är också ett problem att filmen har ganska dåliga fightscener, och jag har svårt att tro på att den här tjejen verkligen kan spöa killar som är tredubbelt så stora än vad Trish är. Jag tycker inte heller att det riktigt funkar med att Trish ska vara riktigt tuff och hård samtidigt som hon så fort hon har en replik viskar fram orden och påminner om sådana kvinnor som man kan ringa in till för att snacka om sex och fantasier med. Det känns inte så realistiskt!             

  Trish i den roll hon förmodligen känner sig som mest hemma i.Bail Enforcers är ganska förutsägbar och ibland ganska tråkig, och det finns inte direkt någon spänning och man engagerar sig inte i karaktärerna på något sätt. En film som funkar vilken bakissöndag som helst, men som är bortglömd så fort man har piggnat till. Och när Trish Stratus förmodligen är ganska okänd för dem som inte älskar wrestling så spelar det ingen roll hur mycket de försöker sälja in filmen med henne i huvudrollen, den lär förmodligen ändå inte ses av speciellt många....

 
Av theotherside - 24 oktober 2012 13:52

Inte mycket till teaser eller tv-spot, men lite blodigt är det i alla fall och det är aldrig fel. Sedan vet jag inte vad jag förväntar mig av uppföljaren till Silent Hill men av det som har släppts hittills så ser det väl hyggligt lovande ut i alla fall. Och de här "sjuksköterskorna" verkar vara väldigt lovande! Måste leta upp första filmen och se om den, för jag har inte sett den på jäkla länge och minns inte mycket av den.  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se