Direktlänk till inlägg 20 maj 2018

Batman Ninja

Av theotherside - 20 maj 2018 02:00

Det här bådade gott på förhand- det var en intresseväckande tanke med en film med Batman och gänget transporterade till forntida feodala Japan! Och det började bra- Batman är badass som vanligt, och filmens stora höjdpunkt var definitivt, och som det brukar bara, Jokern! Här får Jokern verkligen leva ut, och vara riktigt tokig precis hela tiden samtidigt som han kanske är en av de allra smartaste skurkarna mitt i all galenskap. Roligt var det också att få se lite annorlunda stil på karaktärerna, framför allt Pingvinen och Catwoman passar verkligen i sina nya, asiastiska kostymer. 


Men ungefär halvvägs in i filmen börjar jag tappa intresset och framför allt när allting handlar om gigantiska jätterobothus(!). Det känns mest av allt som att man ofrivilligt har slungats in i en tråkig, stel Transformers-film! Fighten mellan Batman och Jokern på ett hustak däremot återuppväckte lite av intresset, man skulle ha tagit mer betydligt mer sådant istället. 


Batman Ninja är otroligt fint animerad, dock har jag lite svårt för flera olika stilar i en Batmanfilm ( tecknad eller otecknad spelar ingen roll däremot). Jag vill gärna att det ska vara mörkt och seriöst, och i denna är det i alla fall inte löjligt på något sätt även om premisserna och själva handlingen är lite löjlig, men däremot förstår jag inte grejen mellan Robin och en liten apa(!)... Nåja lite sådant får man väl räkna med förstås. 




                       



Det var roligt som sagt med en helt ny miljö för våra välkända hjältar och skurkar och det får görna komma fler liknande filmer där Batman placeras i en helt annan tid. Men Batman Ninja var som helhet inte så sagolikt underbar som jag trodde att den skulle kunna vara, men det är samtidigt inget magplask till film. 

Och den stora behållningen är, som det brukar vara när Prince of crime är med, Jokern! Mer Jokern åt folket, för bövelen. 




 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards