Alla inlägg under februari 2012

Av theotherside - 28 februari 2012 13:05

Ja hujeda mig, men det ligger ju helt i tidens anda att det ska förstöras och ändras när det handlar om män för vi kan inte ha det som så att två män springer omkring och löser mysterier. Doyle var otidsenlig som inte tog med en enda kvinna som tillsammans med Holmes och Watson rusar omkring och löser mysterier. Vilken "tur" att vi kan ändra på detta nu, så det blir lite mer modernt. Lucy Liu ska spela Holmes kompis, men hennes namn har ändrats en smula så det blir numera Joan Watson. Varför inte löpa linan ut och ha en kvinnlig Holmes också? Nej just det ja, då skulle man förmodligen inte locka till sig lika många tittare som man förmodligen får när man har med Sherlock Holmes. Så måste det ju vara. Nåja, hur serien kommer att vara för övrigt har inte mycket information kommit om, mer än att det är ännu en Sherlock-version som ska utspelas i nutid. Herrejösses då. Kan man inte hitta på något nytt, som omväxling? Kanske en Sherlock Holmes som android i framtiden? Eller varför inte kasta in detektiven mitt i andra världskriget...



http://www.svd.se/kultur/lucy-liu-spelar-watson_6886493.svd











 

Av theotherside - 28 februari 2012 02:15

Jag hade inga stora förväntningar inför The Dead, och efter att man har sett den så kan man knappast säga att man blir förvånad när man konstaterar att det här tyvärr inte var direkt bra. Alltsammans andades lågbudget, fast det kändes som att man åtminstone hade ambitionen att göra en "episk" film och därmed gjorde man det en smula för komplicerat, speciellt när man skulle försöka återberätta saker som hänt i USA ( filmen utspelas i Afrika) och försöka ge sken av att hela världen drabbats av zombiesmittan. Det funkar inte, det hade varit bättre om man helt och hållet hade koncentrerat sig på vad som hände i Afrika istället. 







LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.








Man känner ingenting för de två huvudpersonerna, Brian och Daniel, och därmed fallerar hela meningen med filmen, i stort sett. Man bryr sig inte om huruvida Daniel ska lyckas hitta sin son eller inte, för jag känner ingenting för karaktären och regissören har skött sin uppgift väldigt uselt på den här punkten. Man bryr sig inte heller nämnvärt mycket huruvida det har gått för Brians fru och barn hemma i USA. Så vad återstår då, vad ska man hoppas på och vad ska man hoppas ska ske med två karaktärer som man inte bryr sig speciellt mycket om? Ja, då återstår faktiskt ingenting. Bryr man sig inte om de som en film försöker skildra är det svårt att ha något intresse för filmen överhuvudtaget.


 



Det hela hade kunnat bli mer sevärt om regissören istället hade koncentrerat sig på att få till huvudstoryn, gjort karaktärerna intressanta och skapat medlidande med dem samt hållit sig till att enbart Afrika är drabbat av zombiesmittan ( som för övrigt förklaras ha uppkommit genom att det är naturens sätt att återställa balansen, som vi människor har rubbat).


The Dead har dessutom ett förjäkligt dåligt slut, det är knappt ett slut ens en gång. Daniels son och Brian bara "hittar varandra" tack vare ett halsband som har en symbol som betyder hopp. Sida vid sida stirrar de mot solen som är påväg ned samtidigt som lägret de befinner sig på blir attackerat. Hur mycket hopp ger detta? Absolut ingenting alls. Det luktar uppföljare om slutet, men jag kan inte tänka mig att en uppföljare kommer att bli aktuellt. Nej den här soppan finns ingen anledning som helst att slösa bort tiden med, oavsett hur "biten" man är av zombiegenren...





   

Av theotherside - 28 februari 2012 00:52

 Jimmy Kimmel har lyckats samla ihop en hel drös med stjärnor, som Ryan Phillippe, Jessica Alba, Taylor Lautner, Antonio Banderas, Edward Norton, Josh Brolin, Colin Farrell, Charlize Theron, Tom Hanks, Bryan Cranston, Jeff Goldblum, Gary Oldman, Cameron Diaz, Samuel L. Jackson, Emily Blunt, John Krasinski, Jason Bateman, Kevin James, Daniel Day Lewis, John Goodman, Don Cheadle, Kate Beckinsale, Chewbacca, Danny De Vito, Meryl Streep, Helen Mirren, Christoph Waltz, Matt Damon, George Clooney, Gabourey Sidibe, J.J Abrams, Martin Scorsese och Steven Tyler  för att göra en (ultimat?) parodifilm som driver med det mesta. Jag tycker det här var riktigt jäkla roligt, faktiskt. Helt fantastiskt. Det här måste man ju bara titta på.






http://www.youtube.com/watch?v=w3NwB9PLxss













   

Av theotherside - 27 februari 2012 13:43

Jag stannade inte uppe för att kolla på någon streamad sänding av Oscarsgalan inatt, mest på grund av att det helt enkelt inte kändes värt besväret och för att ingen av de filmer som var nominerade i de tyngre kategoriserna intresserar mig nämnvärt. Och av de beskrivningar av galan som man har läst så var det inte heller speciellt mycket som hände, allt var kompetent utfört och förflöt utan incidenter, men tillställningen torde ha varit ganska tråkig att bevittna ( om man nu inte tycker om att se vilka kläder/klänningar som kändisarna har på sig, säkert ett stort nöje för vissa men icke för mitt vidkommande). 

Det var väl trevligt för Meryl Streep att efter 30 år äntligen vinna en Oscarsgubbestatyett, har ingen aning om huruvida hon förtjänar den för sin rolltolkning av Järnladyn, en film som jag för övrigt inte har något större intresse av att titta på heller. The Artist blev också en av galans stora vinnare, och av beskrivningen av filmen att döma så är den ett stort no-no-no-thanks för mig, en stumfilm betackar jag mig för oavsett hur många statyetter den får.

Att Rango blev bästa animerade långfilm var ju roligt, dock begriper jag inte riktigt varför men så har jag heller inte haft lust att se den men kanske borde man ge den en chans? Uppenbarligen har den ju något som är bra, annars hade den inte vunnit. Hugo Cabret var en annan av de filmer som kammade hem en hel del statyetter, och den måste jag väl säga att jag är lite nyfiken på, mest för att det är Martin Scorcese som har regisserat den. Misstänker att den kan vara sevärd faktiskt. 

The Girl with the Dragon Tattoo vann "bara" en statyett för bästa klippning, och det måste ju vara en besvikelse för Finscher? Filmen överlag gick ju inte riktigt så bra som man hade förväntat sig, och det torde vara så att Finscher lämnar över stafettpinnen till någon annan om det nu blir någon filmatisering av bok nummer två överhuvudtaget. 


Bästa film: "The Artist"

Bästa regi: Michel Hazanavicius, "The Artist"

Bästa manliga huvudroll: Jean Dujardin, "The Artist"

Bästa kvinnliga huvudroll: Meryl Streep, "Järnladyn"

Bästa manliga biroll: Christopher Plummer, "Beginners"

Bästa kvinnliga biroll: Octavia Spencer, "Niceville"

Bästa manus efter förlaga: "The Descendants"

Bästa originalmanus: "Midnatt i Paris"

Bästa animerade långfilm: "Rango"

Bästa utländska film: "Nader och Simin - En separation", Iran

Bästa originalmusik: "The Artist"

Bästa sång: "Man or muppet", "Mupparna"

Bästa kortfilm: "The Shore"

Bästa animerade kortfilm: "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore"

Bästa dokumentär: "Undefeated"

Bästa dokumentära kortfilm: "Saving Face"

Bästa foto: "Hugo Cabret"

Bästa scenografi: "Hugo Cabret"

Bästa kostym: "The Artist"

Bästa makeup: "Järnladyn"

Bästa klippning: "The Girl with the Dragon Tattoo"

Bästa specialeffekter: "Hugo Cabret"

Bästa ljudredigering: "Hugo Cabret"

Bästa ljudmix: "Hugo Cabret"

Från Moviezine.se



Bäst var annars The dictator som lyckades få med en kupp där han spred askan efter Nordkoreas förre detta diktator...Och vilka snygga livvakter han hade med sig;P


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mhAg0COnqds





 


Men det är trist att en hel del av de filmer som hade chans att vinna under galan inte har haft premiär i Sverige ännu. Det här måste man ju i framtiden göra något åt? Visserligen har ju filmbolagen chansen att marknadsföra de kommande Oscarsvinnarna med text på filmaffischerna som "Vann sex Oscars bl.a för bästa regi...". Men man hade ju gärna velat ha möjligheten att se alla filmer som var nominerade för att sedan kunna sitta och "hoppas" att rätt film får priser...

Nåja nu är det bara att börja se fram emot Razzie-galan, som jag tror kommer att vara betydligt mer intressant. Adam Sandler ligger bra till att vinna flera Razzie-priser! Den första april drar det igång. 






   

Tydligen var Angelinas ben något som fångade uppmärksamhet. 


Tjo-tjosan, äntligen en Oscar för mig ta-daa---  


 

Av theotherside - 27 februari 2012 12:20

Ja, det är inte alla nyfödda barn som får en exklusiv hälsning från krigarprinsessan Xena;) Eller rättare sagt från Lucy Lawless som spelade Xena för flera, flera år sedan och förmodligen kommer nog aldrig Estelle att titta på den serien! Misstänker att hon inte heller kommer att få se de andra filmproduktionerna som Lawless har medverkat i. Och vad har det tagit åt Lawless, har hon gått och allierat sig med Greenpeace också? Nåja, de har ju ett fint budskap i slutet av filmklippet där de önskar att Estelle ska få växa upp med alla de djur och varelser som bland annat Lawless och vi andra har haft omkring oss, en tydlig pik mot växhusteffekter osv. Neh Lawless, eftersom allt annat rebootas och allt gamlat återkommer, är det inte dags för krigarprinsessan att göra comeback snart? Det skulle jag verkligen inte ha något emot, men då ska det vara samma folk som tidigare som är inblandad också men det är nog för mycket att hoppas på;P



http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article14433892.ab









 

Av theotherside - 26 februari 2012 19:48

"I den här lite annorlunda Robin Hood-historien spelar Savini Sheriffen av Nottingham medan Hodder har rollen som Little John. Låter ju hur kul som helst.Robin Hood: Ghosts of Sherwood är skriven och regisserad av Oliver Krekel som tillfört Robin Hood-legenden lite skräck- och fantasyelement. Filmen får premiär i mars."

Från rysarnytt.se



Åh mums det här ser verkligen inte dumt ut alls. Och att filmen dessutom har med Savini och Kane Hodder gör inte direkt saken mindre sevärt och att krydda Hood-storyn med lite skräck och fantasy låter trevligt. Den här får man hålla ögonen öppna efter, helt klart!



http://www.youtube.com/watch?v=R846IPCIzAI&feature=player_embedded











 


Av theotherside - 26 februari 2012 02:31

Nu börjar det dra ihop sig inför Oscarsgalan som sänds söndagnatt, och i vanlig ordning så har jag inte sett någon av de filmer som har chans att vinna de tunga priserna, mest av den enkla anledningen att filmer som vinner så fina priser inte intresserar mig speciellt mycket. Men det jag vill ha svar på är om Sacha Baron Cohen kommer att dyka upp på galan som Diktator eller inte;P Det är faktiskt den intressantaste frågan inför galan, för annars ser det bara ut att bli en tämligen tråkig tillställning med ryggdunkande och inbördes beundran... Nåja snart vet vi hur det blev.



http://www.moviezine.se/oscars/9607-diktatorn-kommer-till-oscarsgalan












 

Av theotherside - 26 februari 2012 02:11

Jävlar vad de gasade på med Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet. Det var knappt en lugn stund sedan äventyret drog igång, och det gällde att hänga med i svängarna för oss som inte är riktigt så insatta i Tintin eller som inte älskat honom sedan barnsben, för det har inte jag gjort men visst, något av seriealbumen läste man åtminstone och man vet ju vem filuren är. Men så mycket mer än så är det inte, så jag kollade inte med kritiska ögon på filmen och har ingen aning om Steven Spielberg har gjort allt rätt eller vilka friheter han har tagit sig med albumen som ligger till grund för filmatiseringen. Men ett jävligt härligt äventyr var det likafullt.






LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN ( FAST DET HAR NOG ALLA GJORT VID DET HÄR LAGET).





Jag hade däremot lite svårt för en del av rösterna, de passade inte in alls i den bild jag hade av dem. Framför allt gällde det Tintin, Jamie Bell gör väl ingen dålig insats direkt men man saknade ändå den svenska rösten till honom. Faktiskt. De andra hade jag inte lika svårt för, även om namn och dylikt lät helt fel på engelska- Snowy åt Milou? Det var upp och nedvända världen, på ett sätt. Det ska ju vara Milou och ingenting annat. 


Tekniskt var filmen ögongodis. Det kändes lite som att vara inne i ett av albumen, allt är på riktigt på något sätt men ändå befinner man sig i en serievärld. Tintin ser ju "normal" ut, och då skär det sig lite med de figurer som är mer serietidningsaktiga, som gigantiska potatisliknande näsor och dylikt, men det gör inte så mycket, för man faller ändå in i världen handlöst. Det var smått otroligt vad man tydligen kan göra med den här nya tekniken, och bakgrundsmiljöerna såg autentiska ut. Flera av actionscenerna var hisnande och jävligt snyggt gjorda, det var roligt att få följa med Tintin i ett flygplan mitt i ett ovädersmoln och köra motorcykel nedför en stad på jakt efter en falk samtidigt som det flödade vatten överallt. 



Såhär gör man en snygg presentation av en seriefigur som kommer till liv i en spelfilm!


   




Men jag tyckte Spielberg hade lite väl bråttom med sin historia och allt som skulle hinnas med. Det hade faktiskt inte gjort mig något om speltiden hade fått vara på över två timmar, för jag hade gärna varit med Tintin och Haddock under den tiden. Det känns som att det var lite för bråttom hela tiden, man hann knappt hämta andan så var Tintin iväg igen. Det hade inte gjort något om de dragit i bromsen vid några tillfällen och gett en chansen att hämta andan. Jag hoppas att det här är något de tänker på i uppföljaren, att de låter saker och ting ta lite längre tid. Men utöver det har jag inte direkt mycket att klaga över, för det här var trots allt riktigt sevärt.




      

 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards