Alla inlägg den 18 februari 2012

Av theotherside - 18 februari 2012 22:38

Jösses vilken småseg lördagkväll det här blev... Det kanske beror på att det är skitväder och att man helst stannar inomhus istället för att ge sig ut i blåst och snörask? Hur som helst, man stannar helst inne i stugvärmen när det ser ut som det gör just nu. Förhoppningsvis har det kanske lugnat ned sig till imorgon, men det låter inte så om man ska tro på vädernissorna på TV. Men jag lider inte direkt av det för tillfället mer än att det var svårt att styra upp något just den här kvällen, men man är ju inte den som inte kan ändra på planer. Får se vad det blir, men en film ska man väl förhoppningsvis hinna med att kolla på...











 

Av theotherside - 18 februari 2012 18:28

" En film om en kvinnlig regissör som sugs in i de surrealistiska mardrömsbilder hon skapar i sina filmer låter väl som något att ta en extra tur med färdtjänsten till Systembolaget för. Det är grundstoryn i Robert Dykes nya film Liquid Red.

Bilderna är fulla av groteska varelser och situationer som hon tvingas fly ifrån. Den gamle FX-mannen Robert Dyke förklarar projektet för ShockTillYouDrop:

”Det här konceptet kombinerar mina favoritgenrer inom skräcken, fantasy och science fiction gör mig upphetsad och detta skulle ge mig en möjlighet att visa upp lite av de professionella talanger jag inte jobbat med på ett tag”.

Debra Port spelar den kvinnliga regissören som upplever en utomjordisk invasion, mordiska kloner, galna vetenskapsmän, den yttersta tiden och zombier."

Från rysarnytt.se




Ha tålamod, en bit in i trailern så börjar riktigt spännande och intressanta bilder presenteras som gjorde att jag blev väldigt nyfiken på den här filmen! Hoppas att den här blir riktigt bra, för man blir i alla fall jävligt nyfiken på Liquid Red efter att man har sett trailern, så den här får man hålla koll på!





http://www.youtube.com/watch?v=uNam5MkQ5QA&feature=player_embedded








 

Av theotherside - 18 februari 2012 02:04

Jag tycker framför allt att Red State överraskar konstant och man vet aldrig riktigt vilken film det är ( inte ens i slutet, nästan). Filmen börjar definitivt inte som den slutar, och däremellan har man fått en dos av tja, nästan allting på en och samma gång... Lite ojämn stundtals, men aldrig ointressant eller långtråkig men det hade kanske varit på sin plats om regissören hade bestämt sig lite tydligare för vilken fot han ville stå på och sedan köra efter den linjen men fuck that, hur skulle då denna film ha skiljt sig från mängden? Jag vet inte riktigt varför, men jag gillar den här. Förutom slutet.








LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.








Red State började som en skräckfilm a la Hostel eller Saw och jag började se fram emot lite hederlig tortyr och plåg-scener, men icke. Filmen blir istället ungefär halvvägs in en pangpang-action där ord byts ut mot kulor. Under tiden, medan man fick följa pastorns ord, så började jag fundera lite över hur "hjärntvättade" vissa människor tillåter sig att bli, bara de har en tillräckligt karismatisk ledare. Michael Parks är outstanding i rollen som denne hatfyllde predikare/pastor som spottar på i stort sett alla som inte är genuint kristna och som lever efter Bibeln. Speciellt homosexuella är bespottade i den här filmen. Kanske hade man ändå lite svårt att ta till sig av den här tokkristna gruppen, eftersom vi inte har samma klimat här i Sverige. En annan veteran som gjorde bra ifrån sig var John Goodman. Det var länge sedan som man fick se honom i något sådant här, istället för någon dålig komedi. 



       


Jag gillar att man inte vet vad som ska hända, för med de tre ursprungliga karaktärerna går det inget vidare för och filmen växlar från skräck till action och till rättegångsdrama, samtidigt som det inte är lite satir/kritik som delas ut av regissören. Ingen "haha"-kritik direkt, utan mer inlindad och kanske lite svårare att upptäcka, men nog finns den allt, och framför allt i slutsekvensen gjorde den sig påmind. 


Kanske ingen helgjuten film ( slutet hade jag som sagt svårt med, tycker inte det var riktigt tillfredsställande) men Goodmans karaktär sammanfattade det ändå bra: " Folk gör konstiga saker när de tror sig ha rätt till det. Men de gör ännu konstigare saker när de bara tror". Red State var aldrig tråkig och helt klart värd att se åtminstone en gång!





 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards