Alla inlägg under januari 2012

Av theotherside - 26 januari 2012 18:46

Jummie jummie, vilka goda nyheter. Eller goda och goda, man vet ju inte vad resultatet blir direkt, men man kan ju alltid hoppas på det bästa när Steven Spielberg är inblandad i ett projekt. Han har verkligen mycket att stå i nu, den gode Spielberg och man funderar ibland på hur tusan han orkar med egentligen. Och han har inte direkt låga krav att leva upp till heller... Strongt. 


Filmen om Moses har i alla fall potential att bli en riktig klassiker, och den får gärna vara lååång också ty det har inte kommit många episka, storslagna filmer med bibliskt ursprung de senaste åren. Hoppas bara man slipper en överanvändning av CGI-effekter bara. Satsa mer på en riktigt bra berättelse, tack. Det skulle sannerligen behövas. Men förmodligen kan man inte undvara att filmen förmodligen blir i 3D, men den här storyn kankse trots allt är värd det stooora formatet. 


Nåja, nu är det bara att börja se fram emot detta. Fast man har mer att se fram emot från Spielberg det här året, men War horse kan jag däremot inte alls bli upphetsad över... Förmodligen en bra film, men njahe... Nej tack för min del. Däremot- Lincoln och Roboapocalypse säger jag ja ja gärna till.



http://www.moviezine.se/artikel/9334-nu-ar-det-moses-tur-paring-vita-duken












 

Av theotherside - 26 januari 2012 07:19

En ny poster till den kommande skräckfilmen The Woman in black har dykt upp, och visst är den ganska snygg och skapar en viss stämning åtminstone?;P Nu är det bara att hoppas på att filmen är bra, och så får vi snart se hur Harry Potter-himself, Daniel Radcliffe fungerar i sådana här sammanhang. Men jag tror, eller hoppas åtminstone, att han funkar och att filmen är sevärd. Snart får vi svaret...






 

Av theotherside - 26 januari 2012 02:00

Jag vet inte riktigt varför jag tycker om sådana här filmer, men det kanske beror på att det är så jäkla otvunget gjort till skillnad från sådant som har stora bolag i ryggen som piskar filmmakarna att göra Oscarfilmskandidater. Om även vi i väst kunde göra liknande, oseriösa, roliga, underhållande, överdrivna filmer så skulle det bli betydligt roligare rent allmänt, men "tack och lov" så har Kina/Japan huggit in på det här området och levererar sinnessjuka filmer ibland, men som alltid har ett stänk av parodi över sig, vilket jag uppskattar. Det är befriande att se på något där man inte behöver lägga ned någon vidare tankeverksamhet, varesig på skådespeleriet eller handlingen eller utförande allmänt, med Deadball handlar det bara om att antingen älska det eller stänga av halvvägs in för att det blir "too much", vilket det aldrig-hittills-har blivit för min del. 







LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.







Jag gillar hjälten som fan, Musashi, som har inte så lite gemensamt med Eastwood i tex För en handfull dollar. Musashi säger inte så mycket, han är dödligt snabb på att kasta boll och varje gång han vill ha en cigg finns den där, oavsett var han befinner sig och alltid tänd och redo att avnjutas. Även den naziinspirarade fängelsehärskarinnan Ishihara är ren och skär underhållning att beskåda.


 


Utöver dessa två karaktärer så finns det en  tredje, som är vansinnigt underhållande- cellkamraten till huvudpersonen! Han borde nästan få en Oscar med tanke på hur töntig han framställs och hur bra han lyckas spela sin roll.


Den enda invändningen jag har mot Deadball är att den kanske kunde ha fått vara en aning blodigare och ha med mer "skämt" av det slag som fängelsehärskarinnan har i en scen- nämligen en manick som nyper henne i baken för att hon ska lyckas gråta, och slagsmålet som hon har med huvudpersonen som bland annat slår henne i ansiktet genom en telefonlur!!!!



   



Fånge 3D. Jag tror bestämt man skämtar lite med Avatar här?;P




Men som jag sa inledningsvis- antingen hatar eller älskar man detta och jag är inte särdeles objektiv och säger som så att tycker man om filmer som enbart levererar underhållning och ingenting utöver det, så ska man definitivt se den här. Stundtals var den riktigt, riktigt rolig!









      

Av theotherside - 26 januari 2012 00:00

Jag råkade hitta nya numret av den nya tidningen Åka skidor och givetvis pryds omslaget av Lindsey Vonn! Herregud, att man kan vara så in i h-vete vacker som hon är och dessutom riktigt bra inom sitt gebit. En stjärna av "idag", vacker, snygg och jävligt duktig på skidor. Kanske man kunde önska sig lite mer jävlar anamma i media istället för det vedertagna "hihi hej hej jag pratar med alla och envar", men å andra sidan så har vi ju ingen svenska som presterar på motsvarande sätt så tills dess får man "nöja" sig med denne härliga Vonn...







   

Av theotherside - 25 januari 2012 23:35

Jahaja, Nic Cage brukade ju för inte så länge sedan ingjuta lite förtreoendekapital och han var grym för inte jättelänge sedan men jag vet inte... Seeking Justice ser väl hyfsad ut, men inte så värst mycket mer än så. Men kanske Cage kan överraska?! Han behöver åtminstone göra någon riktigt grymt bra film under 2012 så jag återfår mitt förtroende för honom. Kanske en fortsättning på Face/off, hemska tanke?;P







http://www.youtube.com/watch?v=ZTUdFe8xn1c











 

Av theotherside - 25 januari 2012 23:26

Kanske ytterligare ett dåligt bevis på min värdelösa musiksmak, men vafan... Drömhus och Stjärna på himlen funkar fortfarande, tycker jag, och det är inte konstigt att den här låten kom på andraplats efter en viss Charlotte Nilsson i M.festivalen Dunka-dunka lättpop, of course men ibland funkar det alldeles utmärkt det med, eller hur?







http://www.youtube.com/watch?v=CFF2oWNP8Sk











 

Av theotherside - 25 januari 2012 15:45

Herregud, man blir nästan mörkrädd när man läser det här- man har provat att lämna in en trasig dator hos några av landets största elektronikjättar, bland annat Elgiganten, Siba och Mediamarkt. De som var ute på fältet låtsades ha dålig kunskap om datorer och möttes således av personal som verkade ha väldigt dålig kunskap om produkten. Man sa bland annat att man ville rädda bilderna som fanns på datorn, men hos många var det omöjligt samt man hittade inte de två fel som experterna hade på förhand gjort på datorerna. 


Blir man inte lite orolig? Om man går till någon av affärerna och har problem med sin dator och får veta att det inte går att göra någonting och att man måste köpa nya delar eller till och med en ny dator, trots att problemet kanske är relativt enkelt men att personalen har så dålig kunskap/utbildning att de inte klarar av att fixa det? Jag tror att sådana här saker händer för ganska många, och man måste ju göra någonting åt det. Utbilda personalen är väl det minsta man kan kräva, och sen kan man ju i den bästa av världar tänka sig att Elgiganten och Mediamarkt m.fl anställer personal som verkligen brinner för de elektronikprylar som de säljer och har det lite utav en hobby på fritiden. Och hur säkert är det egentligen att man får rätt information när man ska köpa varor? Är egentligen den smartphone som personalen försöker pracka på en verkligen den bästa, eller har de bara pluggat in det från någon standardbroschyr? Ja, som kund ska man kanske också ha lite koll men man räknar ju ändå med att den som man talar med och som arbetar på kedjan har lite bättre koll och kunskap än vad man själv besitter... 




http://svt.se/2.22620/1.2686891









 

Av theotherside - 25 januari 2012 14:10

Herregud, det var inte länge sedan Steven Soderbergh yrade om att han skulle sluta göra film, men istället har han blivit hejdlöst produktiv och spottar ut film i en takt som nästan är gränslös. I år har han filmerna  Haywore och Magic Mike på gång men redan under 2013 så kommer det ytterligare filmer. 


Den senaste, där Jude Law och  Cathrine Zeta Jones spelar huvudrollerna, heter Side effects och vad som är känt om handlingen så låter det kanske inte som en film som jag direkt skulle springa iväg och se men samtidigt vet man ju att Soderbergh kan få även den mest mediokra filmen till att bli något riktigt sevärt. Men just nu väntar jag mest på Haywire, som ser ut att bli riktigt, jäkla grymt bra!





http://www.svd.se/kultur/law-och-zeta-jones-i-ny-film_6796595.svd









 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards