Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Deadball

Av theotherside - 26 januari 2012 02:00

Jag vet inte riktigt varför jag tycker om sådana här filmer, men det kanske beror på att det är så jäkla otvunget gjort till skillnad från sådant som har stora bolag i ryggen som piskar filmmakarna att göra Oscarfilmskandidater. Om även vi i väst kunde göra liknande, oseriösa, roliga, underhållande, överdrivna filmer så skulle det bli betydligt roligare rent allmänt, men "tack och lov" så har Kina/Japan huggit in på det här området och levererar sinnessjuka filmer ibland, men som alltid har ett stänk av parodi över sig, vilket jag uppskattar. Det är befriande att se på något där man inte behöver lägga ned någon vidare tankeverksamhet, varesig på skådespeleriet eller handlingen eller utförande allmänt, med Deadball handlar det bara om att antingen älska det eller stänga av halvvägs in för att det blir "too much", vilket det aldrig-hittills-har blivit för min del. 







LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.







Jag gillar hjälten som fan, Musashi, som har inte så lite gemensamt med Eastwood i tex För en handfull dollar. Musashi säger inte så mycket, han är dödligt snabb på att kasta boll och varje gång han vill ha en cigg finns den där, oavsett var han befinner sig och alltid tänd och redo att avnjutas. Även den naziinspirarade fängelsehärskarinnan Ishihara är ren och skär underhållning att beskåda.


 


Utöver dessa två karaktärer så finns det en  tredje, som är vansinnigt underhållande- cellkamraten till huvudpersonen! Han borde nästan få en Oscar med tanke på hur töntig han framställs och hur bra han lyckas spela sin roll.


Den enda invändningen jag har mot Deadball är att den kanske kunde ha fått vara en aning blodigare och ha med mer "skämt" av det slag som fängelsehärskarinnan har i en scen- nämligen en manick som nyper henne i baken för att hon ska lyckas gråta, och slagsmålet som hon har med huvudpersonen som bland annat slår henne i ansiktet genom en telefonlur!!!!



   



Fånge 3D. Jag tror bestämt man skämtar lite med Avatar här?;P




Men som jag sa inledningsvis- antingen hatar eller älskar man detta och jag är inte särdeles objektiv och säger som så att tycker man om filmer som enbart levererar underhållning och ingenting utöver det, så ska man definitivt se den här. Stundtals var den riktigt, riktigt rolig!









      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards