Alla inlägg den 14 januari 2012

Av theotherside - 14 januari 2012 17:50

Jag har inte träffat den rätta ännu, förmodar jag, men jag är ganska säker på att jag aldrig kommer att vilja ha barn eller bli pappa. Men mitt beslut är inte på långa vägar lika konventionellt som det skulle vara om en kvinna gick ut med det lika tydligt och säkert som jag kan göra. Det är ganska fel att det ska förhålla sig på det sättet, att hela samhället ålägger "alla" kvinnor, åtminstone dem som är i fertil ålder och som är friska och krya på alla sätt och vis, att skaffa barn, allrahelst två och barnen ska vara en pojke och en flicka ( kanske inget krav det, att barnen ska vara både flicka och pojke). Varför ser det ut på det sättet egentligen? Och varför har vi olika förväntningar på varandra, helt beroende på vilket kön vi har? Varför ser det ut på det här sättet trots att det står 2012 i almenackan...


Jag tycker att bloggaren http://ifalldayswereholidays.com/2012/01/13/att-valja-ett-liv-utan-barn/ har skrivit ett bra inlägg om vilka förväntningar som hon har på sig, att hon anses som "onormal" på grund av att hon inte vill skaffa barn och speciellt de här meningarna fastnade hos mig: " Jag tror att många idag skaffar barn bara för att
det är det som förväntas. Att skaffa barn är det som anses som det normala, att avstå
från att skaffa barn anses som onormalt." Framför allt första meningen kan jag nog skriva under på, att många skaffar barn idag bara för att det är något som förväntas av dem, medan dem som väljer att inte skaffa barn anses vara något onormalt, kanske rentav konstigt. 

Men man kan då ställa sig frågan, om de som skaffar barn verkligen är lämpliga alla gånger. Jag vet inte om jag som bloggaren kan dra tesen om alla hemskheter som har hänt under en tid och som det skrivits om i media, beror på dethär att man har skaffat barn trots att man kanske inte har varit lämplig, haft en bra situation för att kunna ta hand om barn etc, men det kanske ligger något i det? 


Väl värt att tänka och fundera omkring är det här i alla fall...Jag vet åtminstone att jag inte är redo, eller för den delen mogen, för att bli pappa ännu och frågan är om jag någonsin skulle bli det ens.




 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards