Alla inlägg under oktober 2013

Av theotherside - 26 oktober 2013 04:15

Den här nya redband-trailern till filmen Skywalker Ranch förstör lite av den mystik som den första trailern lyckades skapa, och i mitt tycke avslöjade den lite för mycket. Så om ni inte vill veta alltför mycket om den här filmen innan ni har sett den- KOLLA INTE PÅ DEN HÄR TRAILERN. Jag stör mig väl mest på fortfarande att det här påstås bygga på "verkliga händelser", något som man alltid ska ta med en stor nypa salt. Men den här filmen kommer jag att ta mig en titt på så fort möjligheten finns... 







Av theotherside - 26 oktober 2013 02:54

Ett Gert Fylkingskt ÄNTLIGEN och än en gång måste jag försöka påminna mig att inte lyssna på vad andra tycker om en film utan ta reda på det på egen hand och faktiskt se filmen, för den här var faktiskt bättre än sitt rykte och på sina håll var uppföljaren lite bättre än vad första filmen var. Men det är fortfarande tröttsamt att dialogen framför allt är så stolpig att man kan tro att det finns endast en anledning att dialog finns alls i filmen- att skådisarna ska få leverera punchlines. Hela tiden. Efter i princip vad som helst som en karaktär har gjort innan, eller efter en actionsekvens, så kommmer en som det är meningen snitchig punchline som inte alltid sitter där den ska. I en "vanlig" actionrökare finns det vissa moment när en punchline ska komma in, och i de flesta fall brukar man vara duktig på att välja ut rätt tidpunkt men när de kommer i en så strid ström som de gör i The Expendables 2 så blir det tröttsamt och mest irriterande i stället för att ge den där lilla extra udden efteråt. Men om man struntar i allt som har med högtraviga "filmexperter" och annat som inte går igång på mer än att en actionfilm minsann ska enbart vara i klass med Leon eller Heat eller Die Hard, ja då har man inte mycket att hämta här. Men jag tycker det här var okonventionell underhållning som gör sitt jobb, om än inte bra eller med någon finess så får man i alla fall non stop action. Och som plus i kanten- tre av de största actionskådisarna från 1980-talet. Jag menar, fan man kan knappast kräva mer faktiskt av en sådan här film. 





                                 LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN ÄNNU.

 

 

 

 

 


Stallone fortsätter sin vana trogen att spela en karaktär som är stelare än vilken modedocka som helst samtidigt som han mumlar ur sig något som i alla fall ska påminna om repliker, men han har fortfarande charmen kvar på något sätt. Det är lite värre med herrarna Schwarzenegger och Willis. Tacksamt är att båda har en större roll i den här filmen än vad de hade i första, men det hade faktiskt inte gjort något om de hade fortsatt att finnas i skuggan av handlingen. Även om det var nice i slutet på flygplatsen då referensrunkandet till skådespelarnas tidigare insatser i actiongenren och äntligen kom det in lite humor ( alldeles för sent dock) och Arnold väser: "Min sko är större än den här bilen" och det blir lite "kommer Rambo snart också eller?" och "Du har kommit tillbaka tillräckligt, nu är det min tur" och " Yippee ki yay". Det var dock inte så intressant med Jean-Claude Van Dammes medverkan och han gör inte lika dåligt ifrån sig som i den senaste Universal Soldier-filmen men inte gör han speciellt mycket mer här och han gör ingenting med den minsta glimt av humor heller. Gäsp-varning utfärdad för den här skurken faktiskt. Chuck Norris var i alla fall en härlig skådis att återse igen. "Ensamvargen" gör väl knappast något som är direkt minnesvärt men han påminde mig i alla fall om att det ju är han som egentligen borde spela huvudrollen som Captain America- mer puramerikansk än Norris kan man väl helt enkelt inte vara? 




                       


Jag störde mig inte så mycket på Nan Yus medverkan heller som jag trodde jag skulle göra, men det är som vanligt att ett grabbgäng på film inte får vara just bara ett grabbgäng länge nu för tiden. Och det skulle inte förvåna mig om det i brudarnas version av ExpendaBelles så får ingen man vara med i brudgänget eventuellt inte mer än som "komiskt inslag" och helt underordnad actionbrudarna. Men när det är grabbfilmer ska minsann tjejerna vara lika duktiga, eller duktigare, än sina manliga motspelare. Jag minns bara hur fruktansvärt det var i de två Charlies Angels-filmerna som förpestade bioduken för några år sedan, där de tre kvinnliga änglarna var superduktiga på allt medan de flesta männen antingen var kåta korkade idioter eller mest bara komiskt överspelande figurer. Usch...


Sammanfattningsvis tycker jag lite bättre om tvåan som utspelas på lite fler olika ställen jämfört med ettan, som i huvudsak utspelades på två ställen. Det blir också intressantare när hämnd är en av drivkrafterna för Stallones figur, samtidigt som det på inget sätt känns som det viktigaste- man ska även lyckas hitta plutonium som hamnar i orätta händer och man hade gott och väl kunnat göra storyn tätare genom de här ingredienserna. Men det känns aldrig riktigt på allvar tyvärr och det är väl den stora bristen som den här filmen lider av. Men som rak action vilken trist fredagskväll fungerar filmen i alla fall.


Nu hoppas jag bara att man även i den tredje filmen fortsätter att få med roliga skådespelare från de gamla goda tiderna, vilket verkar gå alldeles utmärkt, och dessutom tycker jag man ska satsa på att få in mer humor samt kanske en lite bättre manusbearbetning. Tredje gången gillt, men orkar vi verkligen med att se ungefär samma sak även en tredje gång? Jag är inte så säker på det för jag känner mig mätt och belåten nu. 








 

Av theotherside - 23 oktober 2013 23:15

Hör upp nu här alla arbetslösa- det här kan kanske vara din chans till det ljuva livet och de snabba stålarna! Eller ja, jag vet inte vad Arbetsförmedligen skulle säga egentligen men de lever ju efter måttot "jobb är jobb" och jag skulle gärna vilja säga till min förmedlare att jag ska söka det här jobbet;) Å andra sidan uppfyller jag inte ett av de krav som finns, jag är tyvärr inte snygg eller ser charmerande ut. Fuck! Men för alla andra som uppfyller det första kravet kanske det här kneget kan vara något? 





http://www.expressen.se/gt/kand-porrskadis-soker-motspelare-till-ny-film/









 

Av theotherside - 23 oktober 2013 22:15

Det går väl att kränga nästan precis vad som helst med Star Wars och med tanke på den kommande filmen som är under utveckling kan man tänka sig att allt som har Star Wars-anknytning går åt som smör i solsken just nu och de kommande åren. Allt är inte heller bra och en del skulle man inte ens kunna fundera på att vilja ha, men de här Star Wars hoodieserna tycker jag om, lite. Kanske mest Chewbacca eftersom den ser ut att kunna värma en riktigt ordentligt under den kalla vinter vi har framför oss. Eller så kanske de skulle passa bra inför Halloween, en utstyrsel som inte behöver kännas passé bara för att "högtiden" har passerat? 



Kolla in dem här: http://www.amazon.com/s/?_encoding=UTF8&camp=1789&creative=390957&field-keywords=Star%20Wars%20Hoodie&linkCode=ur2&tag=t85g-20&url=search-alias%3Daps




     

Av theotherside - 23 oktober 2013 19:21

Förmodligen får den här någon löjlig svensk översättning i stil med Här kommer djävulen eller Djävulen kommer nu, men originaltiteln får det att kittla till lite och över allt annat- det här är ingen amerikansk skräcis, värt att notera faktiskt! Så med den här vet jag inte riktigt vad man har att förvänta sig men regissörens tidigare film No moriré sola var en hygglig film i alla fall och den kan den nyfikne ta sig en titt på innan den här nya filmen finns tillgänglig. 



http://theotherside.bloggplatsen.se/2011/08/09/5986859-no-morir-sola/ 

Av theotherside - 23 oktober 2013 15:44

Ja herregud, mycket skall man höra innan öronen trillar av, eller hur var det nu det var med den saken? Det är i och för sig modigt av den här mannen att redan nu gå ut med att hans Titanic-film minsann borde bli bättre än James Camerons dito, som "bara" vann sisådär fjorton Oscarsstatyetter(!). Clive Palmer är i alla fall en av dem som har mer pengar än vad som går att räkna som vill göra lite roliga saker för stålarna, och lite klapp-på-axeln för den sakens skull- jag menar, vilken annan miljardär skulle gå ut med att skapa en verklig Jurassic Park och att bygga en exakt kopia av Titanic? 

 

Det intressantaste med den här nyheten är väl den planerade dokumentären om byggandet av Titanic 2, för det skulle jag faktiskt tänka mig att titta på. Däremot en ny spelfilm som handlar om jungfruresan... igen, liksom. Njaae, tack men nej tack på det erbjudandet. Men för tusan har han nu pengar som han vill göra av med så blås i tutan och kör, det kan ju om inte bli lika dåligt som b-filmen som har namnet Titanic 2 på omslaget?

 

 

 

http://www.moviezine.se/artikel/14827-dagens-wtf-ny-titanic-planeras










 

Av theotherside - 23 oktober 2013 04:15

Hmm det är uppenbarligen inte till Expressen man ska vända sig till om man har en fråga om något som verkar vara vanligt nu för tiden- fetisher. Och framför allt många killar verkar tända på kvinnliga läderstövlar ( latex och läder är väl bland det vanligaste har jag för mig). Jag förstår inte riktigt vad det är som är upphetsande, men jag tycker ändå att den här killen som skriver borde ha förtjänat ett mycket bättre svar än det han får. Vad hjälper det mannen om han går omkring hemma i de mer kvinnliga läderstövlarna, om han ändå skäms och är orolig över att ha det här "problemet"? Och tänk om han har en fru och behöver på något vis hålla den här lasten hemlig? 

Och jag vet inte riktigt vad jag tycker om förslaget att mannen ska ha på sig skor som är varken manliga eller kvinnliga, för han skriver att han tänder på just kvinnliga läderstövlar och därmed får han förmodligen inte samma njutning av att använda "unisexskor". 


Och för övrigt, kanske någon av de två stora kvällstidningarna i det här landet skulle kunna ha modet att ha med en manlig sexkunnig person någon gång? Varför är det exklusivt kvinnor som får ha de här rollerna i tidningarna? Det verkar ju som att man tycker att män inte alls passar i den här rollen och att det bara blir flamsigt och tramsigt om man har en man som sexrådgivare i blaskorna. När ska jämställdheten slå ett slag på det här området tro? 



http://www.expressen.se/halsa/tander-pa-kvinnors-knahoga-laderstovlar/






   

Av theotherside - 23 oktober 2013 02:15

The Presence börjar i alla fall intressant, om än lite konstigt, och ett tag inbillar man sig att man tittar på en stumfilm eftersom ingen säger något på så lång tid som cirka 17 minuter. Det är nog något form av rekord och att det är så tyst i en modern film får väl påstås vara något av ett risktagande, men just i det här sammanhanget funkar det även om man kanske hade velat ha lite information redan från ruta ett. Det blir intressantare och intressnatare tills man kommer halvvägs in i historien, och lagom mot slutet har man tappat allt förtroende för den här filmen.





                                                LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 


The Presence har ett intressant upplägg i och med att man satsar på en verklighetstrogen gammeldags "spökhistoria" nästan helt fri från CGI-effekter vilket är jävligt skönt i tider av datoranimerade monster och vitmålade spökflickor. Men när de två spökena som hushåller hos huvudpersonen börjar prata, framför allt den med orangefärgat hår, så tappar jag allt förtroende för det här husbygget och det skulle sedan närmare slutet visa sig att man har ett otroligt tråkigt och osannolikt slut att erbjuda. Synd om en sådan rar liten ärta egentligen, för det här hade man kunnat göra så mycket bättre och få till en hygglig liten skräckis. 



             



"The most innovative ghost story I´ve ever seen", och en av producenterna bakom The Blair Witch Project marknadsför man den här filmen med bland annat, och det gör nog en och annan lite småsugen ( undertecknad) att se detta men tyvärr finns det väl inte så mycket som gör att jag håller med i att det här skulle vara en innovativ spökhistoria ty mycket av det man får se här har man sett många gånger tidigare i liknande filmer. Och det faktum att en av de som var inblandade i The Blair Witch Project gör inte att det här skulle vara något som sticker ut, snarare tvärtom. Men visst, filmen satsar på en gammeldags stil och öser inte på med blod eller våldsamheter och en del får man helt enkelt gissa sig till. Men, som jag sagt tidigare, så kunde det här ha gjorts mycket bättre. Och framför allt slutet kunde man ha gjort mycket, mycket bättre...

 

The Presence funkar väl om man är på rätt humör och fungerar bra som spökhistoria från början men sedan blir det bara sämre och sämre och det här glömmer man bort snabbt efter första titten...

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards