Alla inlägg under oktober 2013

Av theotherside - 16 oktober 2013 04:00

Inte så ofta man slänger upp trailers till en datoranimerad film här, men eftersom det så smått börjar lacka mot jul så kan man i alla fall låta sig bli lite inspirerad och Free Birds ser ut att kunna bjuda på lite gammeldags underhållning och rösterna bakom en del av de animerade figurerna går inte av för hackor- Wilson, Woody Harrelson! Tror den här kan vara hyggligt underhållande faktiskt! 







Av theotherside - 16 oktober 2013 03:15

Det glädjer mig att regissören bakom den här filmen, Michael J. Bassett, bara är sysselsatt med en tv-serie som förmodligen inte många känner till eller vet något om för efter Silent Hill: Revelation borde vem som helst som är inblandad i eländet aldrig mer få fortsätta jobba i Hollywood eller i några andra filmsammanhang. Men så fungerar inte filmindustin och även dem utan så mycket talang får fortsätta inom det här mediet och det gäller framför allt Erin Pitt som tydligen får fortsatta uppdrag trots att hon inte har en enda trovärdig scen i Silent Hill. Överspel, ännu mer överspel och levererande av teatrala repliker precis hela tiden är det enda som Pitt ger. Men å andra sidan är hon inte ensam om att spela dåligt, även Vincent har sina "Twilight-good-looking-stunder" och med mörkt, lockigt hår och hela tiden av någon anledning helt övertygad om att Sharon är god och att han vill beskydda henne trots att de i inledningen hinner med att prata kanske sammanlagt tre minuter. Men hey, man säger ju kärlek vid första ögonkastet och kanske ligger det något bakom det slitna uttrycket? 





                                         LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 


Det är för mig en fullständig gåta hur annars så välrenommerade skådespelare som Sean Bean, Malcolm McDowell och Carrie-Anne Moss kan sälja ut sig så fullständigt och medverka i den här filmen... Om de bara var ute efter lättförtjänta kaffepengar så borde de i alla fall ha kunnat prestera lite bättre eller åtminstone gett tittaren något bestående minne av deras medverkan, men icke ens detta kunde de åstadkomma. Så jag hoppas de fick riktigt gott kaffe med pengarna från den här filmen. 


Men å andra sidan, jag letade som en galning efter första filmen eftersom jag gärna hade velat friska upp minnet innan jag såg uppföljaren, men nu inser jag att det hade varit onödigt att se första Silent Hill för man hade ändå ingenting intressant att komma med i fortsättningen. Jag vill dock se om första filmen igen så jag ska försöka leta upp den då den tydligen ska vara ganska bra men jag har inget minne av den alls...




               


Ett plus i kanten får Silent Hill: Revelation på grund av ganska snygga effekter ( men CGI-porren används alldeles för mycket och det kan inte finnas speciellt mycket i den här filmen som är äkta vara) och det andra pluset får den för coola inslag- "spindel"grejset var häftigt och även "sjuksköterskorna" men annars finns absolut ingenting att komma ihåg från den här skiten.


Det kommer förmodligen att dröja ett bra tag innan en eventuell tredje Silent Hill-film ser dagens ljus, men mer troligt är väl att det snart kommer en nyhet om att man ska starta om den här korta filmserien och i så fall hoppas jag innerligt att man först och främst satsar på en kompetent regissör... 







 

Av theotherside - 15 oktober 2013 15:15

Vilken sinnrik och härlig uppfinning, att göra precis det som Vessel hammock bathtub och erbjuda hängmatta och badkar i ett och samma!!! Med andra ord så kan man välja ifall man bara vill hänga och slöa i en hängmatta och efteråt kanske man känner för att ta sig ett bad istället och då innebär det inte särskilt mycket krångel. Perfekt!!! Den görs dessutom på beställning så man kan skräddarsy den precis som man vill ha den. 



 


Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här... Skulle för all del vilja prova men känner inget direkt behov av att man måste ha den här kombinerade hängmattan/badkaret. Men vem vet, inom en snar framtid är det här kanske vad vi har i hemmet lika självklart som en del har ett badkar. Men innan dess så tycker jag nog framför allt att det här känns ganska onödigt... 




http://splinterworks.co.uk/portfolio/vessel.php







 

Av theotherside - 15 oktober 2013 04:00

Jösses... Det här kan inte vara på riktigt, det är bara ett försenat första april-skämt? Nåja Renny Harlin, som tydligen regisserar det här, har inte gjort något intressant på (hur många år är det nu?) väldigt länge och det här ser definitivt inte ut att återupprätta finnen på actiontronen. The legend begins, ja men legenden lär knappast få en fortsättning efter att den här blir en riktig kalkon och går back flera miljoner dollar. I den bästa av världar i alla fall. Det finns ju en överhängande risk för att Iphonepubliken kan tycka om det här dravlet men det hoppas jag verkligen inte att de gör och att man visar att man inte accepterar vilken jävla skit som helst. Snubben som spelar Hercules i den här skiten, Kellan Lutz, är tråkigare och lika ointressant att se på som det är att titta på medan färg torkar. Vad var det för fel med Kevin Sorbo som gestaltade Herkules i en tv-serie från 1996? 

Fy fan, Hercules: The Legend Begins ser ut att mest vara någon ohelig korsbefruktning mellan filmen 300 och Gladiator men utan att man blir det minsta exalterad eller sugen på att se filmen. Jag hoppas, och kanske till och mer ber lite, att den här filmen tokfloppar och att Renny Harlin aldrig får en chans igen att göra något sådant här igen! 










 

Av theotherside - 15 oktober 2013 02:15

Berberian Sound Studio var verkligen inte min kopp med te även om man förstås kan uppskatta att man inte behöver se några otäcka scener, blod, naket eller hemskt och trots det är filmen en hyllning till Giallo-genren. Det kan hända att jag inte tycker om den här filmen på grund av att jag inte har någon djupt rotad relation till giallo-filmer och att jag först på senare tid har fått upp ögonen för den här genren och tyvärr inte sett speciellt många av genrens stora klassiker ( Torso är den enda jag kommer att tänka på rak arm). Det finns dock lite för många konstiga saker under filmens gång och jag är inte helt förtjust i filmer där man måste fundera hur allt hänger ihop och slutet är mer eller mindre jäkla konstigt och man får inte direkt några svar på de frågor som hopar sig under filmens speltid, och sådant tycker jag inte speciellt mycket om. Nej i slutändan var  Berberian Sound Studio bara tråkig och för min del ganska ointressant från början till slutet.





                                              LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN. 

 

 

 

 

 


Men även i filmer som man som helhet inte tycker om så mycket finns det saker som man ändå kan tycka om, och jag gillade av någon anledning den lågmälde, torre brittiske ljudfilmsteknikern som spelas av Toby Jones. Samtidigt som man gärna hade sett Jones spåra ur lite mer ju närmare slutet filmen kommer så gillar jag att han precis hela tiden är ungefär densamma redan från presentationen och till slutet. Dessutom kan man inte vara helt på det klara med på vilken sida den här karaktären står och det förblir oklart precis hela tiden. Man förstår ju att karln inte alls borde vara delaktig i en sådan här filmproduktion och att han på ett sätt blir påverkad av det, framför allt, explicita våldet mot kvinnorna i filmen. 




           


Jag uppskattade också att man fick se hur det gick till att ordna med ljudeffekter på "den gamla goda tiden", det var gediget arbete och inte som det är nu, att allt skapas med hjälp av datorer.  Berberian Sound Studio är en mycket lågmäld film, förutom kvinnornas hysteriska skrik ( som dessutom blir mer och mer framtvingande) och det är säkerligen meningen att man ska tolka och fundera över nästan varenda scen men sådant finner inte jag särskilt intressant eller engagerande. 


Det här är en film som förmodligen passar bättre till fin-filmfolket som kan snacka om den här mer eller mindre obegränsat, och som tycker om det mer psykologiska i den här filmen och det är inte förvånande att den får höga poäng hos många andra recensenter och "filmfolk", men  Berberian Sound Studio är dock ingenting för den breda filmmassan. Jag hade däremot gärna haft lite fler svar istället för frågor och att något händer lagom innan eftertexterna, och därmed kändes det tämligen poänglöst att alls ha orkat ta sig igenom hela filmen...





 

Av theotherside - 13 oktober 2013 06:00

Det visar sig nu att den sista stenen angående FRA-lagen och hur den tillkom inte har blivit vänd ännu och det kommer hela tiden nya uppgifter som gör gällande att allt inte gick enligt regelboken när FRA-lagen tillkom. Skulle inte förvåna mig nämnvärt om det finns än mer smuts gömg i garderoben och att alltsammans skulle behöva ses igenom ordentligt men det händer förmodligen inte i den närmaste framtiden. Men ju mer som avslöjas av "visselblåsare" desto bättre och de här lagarna och massövervakning av hela världen behöver få sin buk synlig i fullt dagsljus och komma världens medborgare till känna. 


Don´t be evil löd Googles ordspråk när tjänsten bildades och började bli världsledande, men nu kanske man borde skriva om ledordet till något i stil med att vi gör precis allt för att tjäna på reklam och användare så att de kan fortsätta växa ekonomiskt och att de ger blanka fan i sina användares integration och personliga bilder, bara de får in lite mer härliga dollarsedlar... 


När ska folket vakna till på riktigt och börja inse att ett fåtal stora tjänster och underrättelsetjänster i princip vet allting om dem med hjälp av några enkla knapptryck på ett tangentbord?


http://www.expressen.se/nyheter/stormaktsamarbete-bakom-fra-lagen/



http://www.expressen.se/nyheter/nu-kan-google-borja-anvanda-dina-bilder/







 

Av theotherside - 13 oktober 2013 05:00

Assault on Wall Street måste vara bland de filmer från "världens sämste regissör" som åtnjuter ett av de högre betygen på imdb.com- hela 6,0 har den här filmen lyckats skrapa ihop och det är väl en aning för mycket vad mig anbelangar men ett klart stort positivt steg från fiaskon som Blubberella är det här i alla fall. Och med tanke på vem som har regisserat filmen så hade den en hel del att bevisa med tanke på vilka skådisar som återfinns här, som Edward Furlong ( någon av er kanske fortfarande minns honom från Terminator 2?) och Eric Roberts som ofta återfinns bland skurkarna i en hygglig b-actionfilm men som faktiskt är lite smårolig som advokat i den här filmen, dock hade han gärna fått vara än mer sliskig. Men Assault on Wall Street är långt ifrån något mästerverk, och en film som handlar om finanskrisen och hur "den vanlige människan" drabbades, och fortfarande drabbas, behöver en bättre film som inte marknadsför tesen att finanshajarna ska straffas med våld och död för vad de har gjort. Däremot blev jag positivt överraskad av det faktum att jag tittade på en film av Uwe Boll utan att känna behov av att stänga av eller bli riktigt trött på filmen.




                                                LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 


Jag hade framför allt mest problem med Dominic Purcell i huvudrollen för den karln har i det närmaste ett och samma ansiktsuttryck filmen igenom och inte blir det att man känner sympati för karaktären tyvärr, och på det viset är det ett misslyckade för annars är det ett rent inferno man får vara med i och det finns få ljuspunkter i den här filmen. Men samtidigt är jag inte helt övertygad om att någon annan skådis hade kunnat göra speciellt bättre ifrån sig i just den här rollen. 

Edward Furlong är också helt bortkastad i den här filmen och verkar enbart finnas till för att beundra huvudpersonen, och ibland börjar man misstänka att han är i hemlighet kär i karln. Man undrar ju vad som kan ha lockat Furlong till att medverka överhuvudtaget, eller är han riktigt desperat efter vilken roll som helst som han kan få? Furlong och Uwe Boll kanske kan inleda ett samarbete liknande det som Johnny Depp och Tim Burton har? Det kanske kan skaka lite liv i Furlongs sedan länge falnande skådespelarkarriär... 



           


Men mest av allt känns det lite olustigt att man väljer att visa på ett grafiskt sätt hur en person hämnas och att "hjälten" hyllas i tv-inslag och liknande. Sådant kan sätta griller på sådana tittare som har "problem" och kan kanske finna inspiraton i det här, som är tydligt glorifierande. Slutet sammanfattar ganska väl filmens poäng: " De vet inte att jag finns därute- en folkets soldat. Om regeringen, åklagarna och domarna misslyckas med att göra sin plikt så kommer inte jag att göra det". Kort och gott, det är fritt fram för "folkets soldat" att döda dem som man tycker har gjort orätt och som "förtjänar" det... Nej en film om den allvarligaste krisen sedan 1930-talet behöver skildras på ett bättre sätt än på det här viset. 






 


Av theotherside - 13 oktober 2013 04:15

Jösses, man tror ju nästan att det är första april när man läser hur Miley Cyrus har blivit erbjuden en miljon dollar inte för att själv medverka och agera i en porrfilm utan "bara" för att regissera den? Jag undrar i mitt stilla sinne vilken annan regissör inom vuxenfilmsområdet som har blivit erbjuden samma gage för att just bara regissera en porrfilm... Det kan inte handla om speciellt många direkt. 


Och sedan kan man inte låta bli att fundera över hur den här filmen skulle bli om ( men inte speciellt troligt) Cyrus skulle tacka ja till erbjudandet. Handligen skulle väl högst sannolik följa en ung, snygg tjej som är up and coming musiker/artist och som gör precis allt ( med betoningen på allt) för att slå sig fram i den tuffa musikbranschen. Frågan är vilken annorlunda touch Cyrus skulle kunna ge filmen, och om det i så fall skulle bli ångande heta sexscener med specialskriven musik av henne själv i bakgrunden... 



http://www.metro.se/noje/miley-cyrus-erbjuden-en-miljon-dollar-for-porrfilm/EVHmjk!4T5OJbUGAeTE/








 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards