Alla inlägg under mars 2011

Av theotherside - 5 mars 2011 00:39

Jag hade förväntat mig en helt annan typ av film, en mer actionbetonad film men det var ju kanske lite dumt av mig att tro det då regissören Paul Haggis inte direkt är känd för att göra de där enkla, okomplicerade filmerna. Men i The next three days tycker jag att Haggis tar sig lite vatten över huvudet då han nästan försöker få med lite för mycket, framför allt under filmens första timme som jag tycker är mest av allt seg och ganska omständig- jag hade inte haft något emot om de hade kortat ned den första timmen och valt att satsa mer på den senare delen av filmen. Men inte ens när strypsnaran dras åt ordentligt blir det särskilt spännande, och jag engagerar mig aldrig i händelserna eller i karaktärerna. 


Russell Crowe har nog aldrig varit tråkigare än vad han är i The next three days. För att göra honom lite hetare hade hans karaktär gärna fått vara en Vietnamveteran, eller åtminstone ha någon militär bakgrund eller liknande- men jag förstår å andra sidan vinkeln, att en vanlig snubbe ska övervinna till synes omöjliga odds osv. Det är ju bara det att man har sett liknande många gånger tidigare, och tyvärr har inte The next three days så mycket nytt att komma med. Det känns hela tiden som att man har sett det här förr, att man känner igen alltsammans och att man på ett ungefär kan lista ut hur det kommer att sluta redan i mitten av filmen. Men filmen blev helt klart bättre när Crowe väl kom igång, efter alltför mycket planerande och det hade kunnat bli betydligt bättre om man hade kortat ned inledningen till kanske 45 minuter och gått på väsentligheterna lite snabbare. Men jag är ju inte heller mycket för drama, så antagligen tycker förmodligen alla andra att det är just början som gör filmen intressant. 


En tanke som slog mig efter att ha sett filmen var hur otroligt mycket man kan hitta på Internet och Youtube... Crowes karaktär John hittar allt från hur man fixar en nyckel till hur man gör bilinbrott;P Hoppas att just den här delen av filmen inte uppmuntrar någon!


Liam Neeson är med på tok för lite ( bara en enda scen faktiskt) men å andra sidan så finns han ju inte med som något slags reklam för filmen heller, så man ska inte bli lurad på grund av det... Elizabeth Banks har en ganska otacksam uppgift när hon gestaltar Johns fru, och jag begriper inte riktigt varför hennes make är så besatt av tanken på att hjälpa henne då hon ju faktiskt inte gör mycket annat än kritiserar och bråkar med honom?... Nåja. Men jag köper inte det där med helyllefamiljen riktigt, den känns på något sätt inte alls trovärdig. 


The next three days var hyfsat underhållande men hade, enligt mig, tjänat på att kortas ned väsentligt.






  

Av theotherside - 4 mars 2011 20:17

" One of my favorite films of the year thus far is Norwegian director André Øvredal's The Troll Hunter (Trolljegeren), which was purchased by Magnolias Magnet Releasing after its midnight screening in Sundance. With a remake already is the works, Øvredal has his sights set on Hollywood. Screen Daily reports that he is currently working with Us writer-director-producer Chris Columbus (Goonies, Home Alone) on a script that he describes as a monster comedy in line with 'Gremlins' and 'Men In Black' which he wants me to direct.The Troll Hunter, Øvredals mockumentary proving that trolls do exist in Norway, has since its October 29, 2010, launch sold more than 280,000 domestically as an Sf Norge release. »"


Det låter mer spännande att André Ovredal ska dra igång ett filmjobb i Hollywood än att höra om svenska diton som simmar omkring där. Troll hunter var en riktigt härlig film, och jag ser fram emot att se Ovredals kommande film ( om den nu blir av ) som kanske blir ett mellanting mellan Gremlins och Men in black. Peppad!








  

Av theotherside - 4 mars 2011 20:00

Jag har sagt många gånger att jag ska lägga av att titta på Smallville, men det har varit jävligt svårt att göra det då jag har hört att Luthor kommit tillbaka i handlingen igen och att det utvecklas alltmer. Jag tröttnade på serien då det alltid var samma sak i de tidigare säsongerna- kärleksstrul med Lana, Clark räddar personerna som är i fara i sista stunden ( och påpassligt nog svimmade de alltid så de inte kunde bevittna Clarks superkrafter- det om något blev tjatigt när det såg ut på samma sätt i avsnitt efter avsnitt). Jag har dessvärre missat stora delar av säsong åtta och nio, så jag har en del att ta igen;P Har ju följt serien i så många år och väntat på det AVGÖRANDE steget- steget då Clark slutar vara superboy och blir SuperMan;) Förhoppningsvis händer något sådant i den tioende, och sista, säsongen!




  

Av theotherside - 4 mars 2011 18:50

Tänk att en liten rolig grej kan åstadkomma ett sådant enormt engagemang och att det kan ge upphov till stormande känsloyttringar och rynkade näsor och flera hundra kommentarer på en artikel:P Jag antar att ingen får göra något speciellt, alla ska bara åka över mållinjen och ta emot guldet, silvret eller bronset och sedan ska vinnaren prata lite försynt med media som inte har något annat att fråga än den klassiska "Hur känns det?", alltid ställd med lika stor entusiasm av journalisterna och om idrottaren vågar skämta med svaret och säger något som går utanför mallen så blir det krigsrubriker i Aftonbladet och övriga media. Eller, som i Northugs fall, att man tvärstannar innan man går över mållinjen... Herregud, alltså.. Karln är outstanding i VM på HEMMAPLAN och vill bjuda HEMMAPUBLIKEN på lite show. Är det verkligen så svårt att acceptera? Om vi svenskar inte var så jävla anti och jante så skulle våra svenka idrottsstjärnor kunna bjuda på något liknande när vi dominerar i något ( vilket aldrig kommer att hända antar jag), men när någon vågar bjuda på något litet extra så drar mediadrevet igång och skriver om " förnedringen av svenskarna" eller att Northug "hånar svenskarna". Stackars svenskarna då. Se till att bli lika dominanta som Northug då, så kan ni ju också bjuda på något extra ( men det är inte the sweden way to go). Handflathet mot media och att inte göra något större väsen av sig är svenskarnas melodi, men låt för fan Northug ha lite show medan han står på toppen av sin karrirär samt tävlar på hemmaplan. Det förjtänar han! Det är ju bara roligare att titta på med en sådan här underhållande kille.




http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8661652.ab






  

Av theotherside - 4 mars 2011 18:15

Yes äntligen fredag och helg! Inte alls dumt, men man har inte direkt så mycket planerat- det kommer att bli en hel del skidtittande ihelgen, då skidskyttet äntligen drar igång! Hoppas självfallet på svenska framgångar på både dam-och herr-sidan!


Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra- tror jag ska ta mig en titt på Funny or die på svt och se om Will Ferrell kan vara rolig i något sammanhang. Hittills har han i alla fall misslyckats med att underhålla mig:P


Av theotherside - 3 mars 2011 22:16

Det börjar nästan- med betoning på nästan- kännas som att Nolan vill lite för mycket med sin tredje film med Batman. Och jag kan förstå honom, för hur ska man lyckas med något som kommer ens i närheten av The dark knight?! Förväntningarna på den tredje filmen är väl vad man kan kalla för skyhöga, och Nolan kommer aldrig att kunna tillfredsställa alla- men vem kan man begära ska lyckas med en sådan omöjlig uppgift? Men jag trodde jag hade hyfsat bra koll på Batmans universum, men det har jag inte riktigt- jag förstår inte alla de nyheter och rykten som kommer om filmen;P Vem fan är Talia Al`Ghul, till exempel? Det var mycket enklare när man använde sig av välkända filurer såsom Pingvinen, Catwomen, The riddler osv. 

Men jag har fortfarande förhoppningar om att Nolan kommer att fixa det här, jag tror att den tredje filmen kommer att bli något utöver det vanliga och betänk detta- hittills har Nolan inte misslyckats egentligen! Ingenting säger att han ska misslyckas med den här filmen heller, så vi får verkligen hoppas på att det stämmer... 




http://www.moviezine.se/artikel/6849-talia-alghul-i-the-dark-knight-rises







  

Av theotherside - 3 mars 2011 21:56

Tycker det är lite tråkigt att det inte blir någon uppföljare på A-Team, även om jag inte blev frälst av den första filmen så tycker jag ändå att den var en underhållande actionrökare som faktiskt höll måttet, och det är få actionfilmer i dag som lyckas med den bedriften! Men vi får väl se, filmbolag och finansiärer har ju ändrat sig förr;P




http://www.moviezine.se/artikel/6847-ingen-uppfoljare-till-a-team







  

Av theotherside - 3 mars 2011 21:23

Herregud, en del är väldigt uppfinningsrika när det gäller att komma med en förklaring till varför man är sen- eller vad sägs om " mitt hår gjorde ont på huvudet", "Mitt karma är inte i fas i dag"  eller "Min botoxbehandling tog längre tid än jag hade förväntat mig" ( i och för sig kanske den tredje förklaringen skulle kunna fungera för modeller/skådespelare höhö). Ganska rolig läsning faktiskt, tycker jag! Har du någon standrardförklaring om du kommer försent till ett möte etc? 




http://www.e24.se/toppjobb/karriar/galnaste-ursakterna_2656403.e24?service=slideshow&imgID=0



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards