Alla inlägg under mars 2011

Av theotherside - 20 mars 2011 23:25

Jag tycker att den här filmen var betydligt bättre jämfört med vad Män som hatar kvinnor var faktiskt. Det var en mer rek berättelse och betydligt mer spännande jämfört med vad det var med mysteriet som skulle lösas i den första filmen. Det blir dessutom lite tråkigt när man vet ungefär allt som händer när man har läst böckerna. 


Lisbeth Salander är betydligt bättre och mer trovärdig i Flickan som leker med elden. Borta är det groteska sminket och halsbandet med spikar som hon hade på sig under första filmen. Här är hon betydligt mer "normal" och betydligt enklare att tycka om- jag tyckte bland annat att hon överspelade alldeles för mycket i första filmen, men här är det på en mycket bättre nivå. Och jag tyckte faktiskt om den lesbiska scenen i den här filmen;) Den mellan Lisbeth och hennes sexkompis ( eller hur man nu ska beskriva henne). Det var en ovanligt het och närgången scen, tycker jag...


Michael Nykvist tycker jag fortfarande är ganska tråkig som Blomkvist. Helt fel casting, enligt den bild som jag har fått av huvudpersonen när jag har läst böckerna. Jag hoppas att Daniel Craig passar bättre in i den bild jag har av Blomkvist. 


En annan sak- det var roligt att se Pablo Roberto i rollen som sig själv ( fast ändå inte riktigt som sig själv antar jag i alla fall). På vilket sätt ska man ha rätt att använda sig av verkliga, levande människor i filmer och böcker? Om man utmålar dem på ett negativt sätt så är det kanske inte så bra... 

Men boxningsscenen mellan Roberto och den där underliga typen som inte känner någon smärta var bara uruselt skådespeleri och såg väldigt arrangerad ut.


Nåja, Flickan som lekte med elden var ganska bra faktiskt, och jag hoppas att den tredje filmen kommer att vara ännu bättre. 





 

Av theotherside - 20 mars 2011 19:47

Det är på det här sättet hockey ska spelas för att vara som allra bäst, nervpirrande och ovisst in i det sista, och tillslut vinner det rätta laget ( haha åtminstone var det rätt lag som vann från min synvinkel)! Underbart och härligt och fantastiskt att Luleå inte vek ned sig och gav alla belackare en knäpp på näsan. Första semifinalen på tio år för Luleå stundar. Det kommer att bli mycket spännande att titta på och som extra krydda på moset så blir det Skellefteå som Luleå ska spela mot. Otroligt spännande, och ännu bättre för hockeyn här! Som en kille sa: Det är inte fråga om det kommer att vara fullsatt, frågan är hur många svarta börsen-biljetter som kommer att säljas. Klockrent!




http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/lulea/article12757600.ab






 

Av theotherside - 20 mars 2011 01:03

Tja, mycket är sig likt och mycket har man sett tidigare så Arctic Blast skiljer sig inte nämnvärt från många andra liknande katastroffilmer. Men är man ute efter att få se en katastroffilm i The day after tomorrow-proportioner så får man fortsätta leta- den här filmen är betydligt mindre påkostad och har betydligt ( för att inte säga rent ut sagt usla) skådespelare. Effekterna är, tyvärr, inte mycket att hurra för och de blir mer eller mindre skrattretande usla ( ja, vi är alla CGI-skadade på ett eller annat sätt- antingen används det alldeles för mycket effekter eller så är effekterna alldels för dåliga, vi är väl kort och gott aldrig nöjda). Filmen hade kunnat leva på att skildra hur det skulle gå för jorden om ozonlaget tunnas ut, eller om det som i filmen uppstår "luckor" i vårt skydd mot rymdens kyla. Men icket- istället försöker man så gott man kan att göra en "episk katastroffilm där hela jorden hotas". Det blir tyvärr mest bara löjligt, speciellt när man ser att filmmakarna inte förfogar över de resurser som 2012 och andra spektakulära katastroffilmer har.


Läs inte mer om du inte har sett filmen!


Relationerna då?! Där skulle man också ha kunnat lagt sitt krut men icket- istället är det precis som det brukar vara i de här filmerna- en familj som är påväg att brytas samman på grund av att pappa forskaren är helt uppslukad av sitt arbete men gissa hur det går för den sargade familjen innan eftertexterna börjar rulla? 

Vi har dessutom ytterligare en sådan där härlig klyscha som återfinns i de två filmer som jag redan har nämnt här, nämligen:

* Tro det eller ej, men chefen för väderföretaget där huvudpersonen jobbar tror honom inte då den superduktige forskaren försöker komma med varningar. Lärdom: Lyssna för fan på forskarna när de kommer med sina varningar. Det skulle bespara en hel del människors liv ( i filmerna, alltså).


Måste bara påpeka att jag misstänker att regissören Brian Trenchard-Smith är lite svag för blondiner. Inte alls dumt, det är inte det jag menar, men det blir lite irriterande att alla kvinnorna i de ledande rollerna råkar vara just det- blondiner. Jag som har lite svårt för att skilja på människor hade lite svårt för att se skillnaden och veta vem av karkatärerna som alla blondinerna gestaltade. Men det är väl bara jag som har det problemet;P 


Nåja, Arctic Blast var hyfsat underhållande i alla fall men den kommer inte att ge några bestående intryck i filmvärlden. Det enda som filmen möjligen lämnade efter sig hos mig var ett varningens finger. " Varför straffar Gud oss?! frågar en överlevande på ett apotek. " Det här är inte Gud som har gjort. Det har vi" svarar huvudpersonen, med tydliga pikar mot att vi borde sluta upp med att förorena jorden och att ozonlaget kanske inte kommer att finnas som en skyddande hinna ovanför oss för alltid. 







  

Av theotherside - 19 mars 2011 20:20

Jag har inte så mycket att göra för tillfället så jag började titta på premiären av Är du smartare än en femteklassare på svt. Ganska roligt program faktiskt, och det kan vara bra att fräscha upp sina kunskaper inom sådana här "enklare" frågor, som till skillnad från de som kommer i Vem vill bli miljonär? är sådana där ganska basala saker som man borde komma ihåg fortfarande trots att det var ett tag sedan man gick i mellanstadiet;P


Och Lasse Kroner tycker jag är bra som programledare, så programmet är ganska hygglig lördagsunderhållning medan man försöker komma på vad man ska göra...



  

Av theotherside - 19 mars 2011 18:56

Måste kolla upp till veckan huruvida Horns av Joe Hill finns på biblioteket, och om den finns att få tag på svenska;P Låter som en riktigt bra bok i alla fall.


Återstår att se om filmatiseringarna av Hills böcker blir en aning bättre än vad de flesta av hans pappas, Stephen King, har blivit!






http://www.moviezine.se/artikel/6963-labeouf-faringr-horn-i-ny-film






  

Av theotherside - 19 mars 2011 18:08

Strindbergs stjärna av Ian Wallentin har fått lysande recensioner och, har jag för mig, blev en omedelbar framgång redan innan boken hade kommit ut ( hur det nu går till). Så, jag hade mer eller mindre ganska stora förväntningar på den här boken och var redo att jämföra den med Da Vinci koden och liknande böcker som har stormat fram på bokmarknaden de senaste åren.


Men Strindbergs stjärna var inte alls något vidare och stundtals tycker jag att man kan jämföra den med Indiana Jones och Kristalldödskallens rike ( jag vet, lite långdraget kanske). Indyfilmen fick ganska mycket kritik för att den var lite overklig i slutet, och samma sak vill jag påstå är fallet med Strindbergs stjärna- slutet är ett svammelsurium av mer eller mindre overkliga saker- åldrande människor som inte ser ut att vara så gamla som de egentligen är och salen som återfinns i slutet av berättelsen och dess ljussken och sol... Jag häpnade nästan, för innan avslutningen hade Wallentin lyckats bygga upp en hyfsat bra stämning som blandades med vad nazisterna höll på med.

Det andra, större, problemet med boken är huvudpersonen Don Titelman. Vem är den karln egentligen? Man får veta att hans farmor är en av dem som överlevde Förintelsen, och Don har under uppväxten fått höra många av farmors otäcka berättelser om vad nazisterna hade för sig mot judarna. De här berättelserna har format Don Titelman och som vuxen är han expert på nazismens symboler. Men vad har han för gagn av detta, då hans kunskaper bara kommer till använding i början av berättelsen ( om ens då) och Don aldrig riktigt får tillfälle att visa upp sin begåvning utan hela tiden styrs av andra. Don har inte heller någon speciell personlighet, inget som gör honom speciellt minnesvärd och hans eviga knaprande av olika mediciner... Varför tar han hela tiden dessa mediciner? Man förstår att han är plågad över något, men vad som plågar honom framgår aldrig. Eller så kanske jag missade den förklaringen någonstans?

Dons syster, slutligen, tycker jag ska påminna en smula om en viss Lisbeth Salander. Likheterna består väl mest i att systern är duktig med datorer och att hon kan hacka sig in ( sedär, en hackare således) överallt. Men inte nog med det, systern har en lite väl udda personlighet och bor inte i ett vanligt hus/lägenhet, ohnej. Lite Salander-varning där, alltså. Och jag förutspår att det kommer dyka upp fler Salander-kopior i svenska deckare framöver, speciellt då Salander blev en sådan viktig komponent i Stieg Larssons böcker. 


Men nej tyvärr, jag tvingas konstatera att Strindbergs stjärna inte föll mig i smaken och den var mest av allt konstig och saknade nerv och spänningsmoment. Det finns liksom ingenting i berättelsen som gör att man kommer att minnas den speciellt länge efter det att man har läst klart den. 


Men en rolig pik gentemot kvällstidningarna lyckades i alla fall författaren med:


" Dalakurirens nya giv utlöste omedelbar härdsmälta på Stockholmsredaktionernas morgonmöte. Vad höll de på med där uppe i Falun? Handlade det här om en mordutredning eller om arkeologi? Kopparvitriol? Vem hade hört talas om något mer långsökt? Det här var ju asamordet, veckans story, inte något udda fall från förra seklet. Det här var en brottsutredning av riksintresse. Ja, av demokratiskt intresse rentutav, för det handlade ju som alla visste om nynazister och/eller hednatroende som på något sätt hade huggit ihjäl den där mannen under en fornnordisk ritual. Nyligen! De kunde komma att hugga ihjäl fler! Hur många tidningar skulle man behöva trycka innan folk fattade det?" ( s. 60-61).









  

Av theotherside - 19 mars 2011 01:05

Nej tack för en eventuell uppföljare till Bad Santa. I och för sig vet man ju vi det här laget att filmbolagen har svårt att hålla fingrarna borta från filmer som blir stora framgångar... Men jag vet inte riktigt om konceptet håller för ytterligare en runda. Det "stora" skämtet med den första filmen, en tomte som inte riktigt uppfyller "tomtens" krav milt sagt, känns inte så fräscht att upprepa ytterligare en gång, och vad återstår i sådana fall?! Precis, inte speciellt mycket.



http://collider.com/billy-bob-thornton-bad-santa-2/81290/








  

Av theotherside - 19 mars 2011 00:03

Jag hade tänkt att se film ikväll ( i och för sig är det inte försent för att göra det fortfarande ) och det skulle behövas eftersom det känns som att jag inte har sett någon film överhuvudtaget på väldigt länge. Men orken tryter numera, och jag orkar inte se på film och jag har kanske inte heller så stor lust med filmtittandet heller för den delen för tillfället. Det blev inget filmtittande i alla fall utan istället somnade jag framför datorn och det var onödigt... Nu sitter man ju här och är ganska pigg istället. Att man aldrig lär sig- det är lika bra att man går och sover om man är trött istället för att halvslumra en stund och sedan inte kuna somna för att man inte längre är speciellt trött...







  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards