Alla inlägg under mars 2011

Av theotherside - 17 mars 2011 18:35

Hur mycket ska Steven Spielberg orka hålla på med egentligen?! Har ni sett vilka filmer som han har i piplinen under den senaste tiden, och bara i år har han tio filmer på gång:P I och för sig regisserar han inte alla dessa filmer, som fallet är med Super 8, Cowboys and aliens och Real Steel m.fl så är han "bara" exklusiv producent  ( men jag förmodar att Spielberg har en hel del att säga till om). Nu kan man tydligen lägga till ytterligare en film som är i startgroparna, http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article12648969.ab


Varför verkar det alltid som att de människor som har gott om pengar aldrig verkar kunna lägga av? Spielberg skulle ju kunna dra sig tillbaka och leva stillsamt och lugnt. Man får ju hoppas på att det faktum att han fortfarande jobbar innebär att han verkligen vill göra riktigt bra filmer och att han fortfarande har kvar mycket att ge. Men jag har svårt att tänka mig några fler succéer av det slag som E.T, Närkontakt av tredje graden, Indiana Jones, Jurassic Park och de andra filmerna som han gjorde under början av karriären. Visst, Tintin ser väl mest lovande ut ( plus en drös andra filmer) men det känns inte riktigt lika speciellt att se på en "Spielbergfilm" längre... 





  

Av theotherside - 17 mars 2011 18:03

Suck, behövs det verkligen ytterligare en film? Och nej, jag räknar inte med de tre direkt-till-dvd-filmer som har pressats fram för att mjölka konceptet... Hela Pie-serien könts ihop på ett bra sätt med de tre originalfilmerna. Jag vet inte riktigt vad de har att berätta i en kommande fjärde film, men det är förmodligen ingenting viktigt eller ens roligt- det är bara ytterligare ett sätt för att mjölla Pie-kossan, som i dag borde vara fullständigt slut eller enbart ha kvar några enstaka droppar... 

Men okej då, lite roligt är de ju att de har lyckats få med sig Jason Biggs, Sean William Scott ( hur många efterapare har inte hans karaktärsroll i de här filmerna gett upphov till egentligen?) och Eugene Levy ( den här figuren tröttnade jag på redan i den första filmen, eftersom konceptet med den mesiga farsan som i all vänlighet vill ge sonen råd och tips om allt och ingenting kändes väldigt konstlat och blev inte speciellt roligt). 

Får väll hoppas på att det blir en hyfsat bra film i alla fall, men någon succé blir det förmodligen inte. Dags att göra något helt nytt istället. Gudarna ska veta att "collagefilmerna" behöver en ny revoution/nytänkande igen. 



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article12745409.ab







  

Av theotherside - 16 mars 2011 21:58

Inte för att jag följer Idol slaviskt ( brukar mest av allt se då och då bara för att hänga med i vad alla pratar om men det frångår inte det faktum att programmet är som allra bäst alldeles i början då det ska gallras ut, agnarna från vetet ska skiljas från de som bara har kommit till audition för att skoja, skämta eller få drömmen grusad innan de andra som går vidare förvandlas till superslimmade produktioner av TV4:a teamet) men det är alltid, oftast, bra med lite förnyelse. Under Idol 2010 tycker i alla fall jag är juryteamet var sällsynt tråkiga och onispirerande, de elaka tungorna hade vässats bort och hela programmet kändes väldigt uppgjort på förhand... Jag tror Alexander Bard kommer fungera utmärkt som en frisk fläkt, och förhoppningsvis kommer han att vara elak också, som han påstår att han ska vara såhär på förhand ( innan fyran har superslimmat även Bard, förstås). 




  

Av theotherside - 16 mars 2011 21:35

Den kommande filmen om Våghalsen ( vilken jäkligt tråkig översättning av namnet som figuren hade i det här landet- tråkiga Sverige) ser ut att bli lite intressantare ju mer information som sipprar ut. Sen är det en annan sak om det visar sig stämma eller inte... Men den nya filmen ska tydligen inte längre bli en reboot, utan en fortsättning av den förra filmen. Ben Affleck är tack och lov inte inblandad i alltsammans, så det ska bli intressant att se vem som får överta den röda dräckten. Sedan, om man nu får önska sig lite, att man gör en betydligt mörkare film och att man håller sig till Frank Millers berättelse Born again som låter väldigt intressant.

Får hoppas på att lite mer information kommer ut inom kort. Och en sista sak- valet av regissör är ju också ganska intressant!





http://www.moviezine.se/artikel/6943-vampyrregissor-gor-nya-daredevil





  

Av theotherside - 16 mars 2011 18:57

Jag vet inte om jag bara är gammalmodig eller inte, men förmodligen kommer väl datormusen att vara ett minne blott inom en snar framtid, och det ska senare räcka med att med hjälp av enbart ögonen kunna ta sig fram, scrolla och klicka på Internet. Det låter verkligen lite... konstigt, men samtidigt- vad har inte låtit konstigt i början för att sedan visa sig vara fantastiskt?!;P

Men jag tror inte jag byter ut datormusen mot en sådan där skräm som man surfar med hjälp av ögonen på i första taget. Å andra sidan är det lite spännande med all den här tekniken samtidigt som man riskerar att bli lite stressad av allt nytt som kommer hela tiden. Var befinner vi oss egentligen om tjugo år? Det vågar man nästan inte ens fantisera om. 



http://svt.se/2.22620/1.2362741/slipp_musarm_med_ogonstyrd_dator





  

Av theotherside - 16 mars 2011 18:35

En habil spänningsbok men inte så mycket mer än så, är en bra sammanfattning av Peter Pans hemlighet. Intresset lyckades författaren hålla uppe hela tiden, och boken är en bladvändare och man vill hela tiden läsa mer för att ta reda på hur det ska gå och få reda på gåtans lösning. Skurken, Soran Rohde, som tror att han är Peter Pan och vill bli tilltalad vid namnet Peter Pan och inte Soran är ganska intressant och det är för hans skull som jag läste klart boken. De övriga karaktärerna var, milt sagt, ganska tråkiga och inte intressanta. 


Jag antar att jag borde ha läst boken som kom ut före den här för att få veta mer om Maja Holm, huvudpersonen i Peter Pans hemlighet, men sanningen är tyvärr som så att jag inte fann Maja tillräckligt intressant. Jag blir inte speciellt nyfiken på henne, jag engagerar mig inte med henne ( i och för sig har jag väldigt svårt för att bli berörd av böcker som jag läser, men det finns naturligtvis undantag). Maja är lite sådär lagom ordinär och sticker inte ut på något sätt, så jag kommer förmodligen ha glömt bort henne- och boken i övrigt- ganska snart.

Den andra huvudpersonen, kriminalinspektör Katarine Bergman, undrar jag om hon ens behövs? Vad hon gör i boken är ju inte mycket mer än att gripa några personer- annars lyssnar hon ju enbart på Maja och hennes teorier och polisen framstår som hopplöst okunniga. En åttaårig, detektivintresserad unge skulle kunna klara av Katarines arbete på ett bättre sätt. Det är Maja som hittar alla de avgörande ledtrådarna, det är Maja som kommer på hur saker och ting händer samman... Medan Katarine står stand by, och inte kommer med en enda konstruktiv ledtråd eller idé. Så, om jag skulle träffa författaren till Peter Pans hemlighet vid något tillfälle så skulle jag defnitivt fråga honom om han inte borde ha tagit bort Katarine helt och hållet och gjort Maja till polis istället, eller varför inte privatdetektiv?


Men i övrigt, Peter Pans hemlighet var hyggligt underhållande för stunden och den går snabbt att läsa ut- stor text, inte så svår text heller... Godkänt blir det, men inte så mycket mer än så;P





  

Av theotherside - 15 mars 2011 21:34

Det kommer bli spännande att se vad herrarna Spielberg och Jacksson har åstadkommit, och det ska bli roligt att se Tintin levendegjord. Men- motion capture?! Är inte helt övertygad om att det kommer att passa riktigt, men med det alternativ som finns- levande skådisar, så är det kanske det bästa trots allt. Hur som helst så får vi se hur det blir. Och det bästa av allt- filmen får faktiskt premiär i Sverige innan den får sin USA-premiär. Kan det verkligen stämma?! Jävligt roligt är det i alla fall om vi för en gångs skull får se en film före jänkarna;P



http://www.moviezine.se/artikel/6938-spielberg-om-tintin










  

Av theotherside - 15 mars 2011 19:31

Lite bävande är man allt, men det ser faktiskt ut som att den fjärde filmen i den här serien kommer att bli betydligt bättre än vad den tredje filmen var. Kan man hoppas på i alla fall! Annars tycker jag att alltsammans svälde alldeles enormt för mycket ( och det kan man väl bara "skylla" Depp och hans rolltolkning för), för den första filmen var riktigt underhållande och en frisk piratfläkt, men sedan blev det bara alldeles för mycket och alltsammans spårade mer eller mindre ut. 






http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article8716492.ab





  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards