Direktlänk till inlägg 24 november 2013

V/H/S 2

Av theotherside - 24 november 2013 19:00

Det är inte ofta man har tillfället att skriva följande rad; uppföljaren är faktiskt bättre än vad första filmen var. Ja, det är den sannerligen men med det vill jag understryka att jag fortfarande inte förstår vad VHS går ut på. Är det ett modernt försök till att göra en samling med knäppa/skruvade korta skräckhistorier helt utan något sammanhang med varandra så lyckas man bra, det blir en slags Tales from the crypt anno 2013. Men om man har någon slags heltäckande historia som man vill berätta med första och andra så har jag gått helt bet på att lyckas klura ut vad det är de egentligen vill berätta. Å andra sidan tror jag att det första antagandet är det rätta, och VHS 2 lyckades på flera plan vara betydligt mer underhållande än sin föregångare. Ett stort plus i sammanhanget var att det till skillnad från bröstfesten i den första filmen var mindre blottade behag i denna, och med plus för det menar jag att jag tyckte det var fullständigt onödigt med bröstfesten i den förra rullen.





                                      LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 


Jag gillade framför allt kapitlet som handlade om zombies, och den hade en skön underliggande humoristisk ton. Den borde man ha fortsatt med även om den också kunde spåras i avsnittet med framkomsten av en demon som i slutsekunderna väser fram "Daddy". Hah, inte dåligt med lite humor som en fin twist! Det får man se alldeles för sällan nu för tiden. För övrigt hade jag gärna sett att de plockade bort "bortförandet" som avrundningsfilm, dels för att den inte riktigt passar in i sammanhanget och dessutom övergår från skräck/spänning till att befinna sig snubblande nära stupet för parodi. Det borde ha tagits bort och det borde ha blivit något annat som bättre passar in med det man har fått se innan.



En gång i tiden trodde man aldrig att man skulle bli lite nostalgisk över en blå ruta och lite vita bokstäver/siffror, men det blir man likafullt!

 

                 

Man har alltid tid att få sig ett skjut, alldeles oavsett hur stressig situationen är.


               



Det finns inte mycket att skriva om skådespelarna... De gör vad de ska och inte så mycket mer, men ingen faller över linjen för överspelande åtminstone. Det tråkiga med VHS 2 var att man fortsatta på precis samma vis som i den första filmen och det innebär skakig handhållen kamera ( men att man fick följa en av karaktärerna genom ett inbyggt öga var i alla fall ganska snyggt gjort), men vad jag framför allt saknar är en mer sammanhållen historia och en förklaring till varför alla konstiga saker inträffar och vad de har för betydelse egentligen. Var tar den där "demonen" vägen egentligen? Eller vad händer med alla zombies efter att de inte längre blir inspelade? Inför en eventuell tredje film borde man kanske börja försöka att göra något av alla de lösa trådar som finns.


Men jag gillade i alla fall tvåan bättre än ettan, och det är inte ofta det blir på det viset. Dessutom var den här betydligt mer underhållande och hade betydligt mer humor i sig, så det blir en ganska snurrig underhållning för stunden och det duger gott så ibland. 






 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards