Alla inlägg under augusti 2011

Av theotherside - 22 augusti 2011 01:00

Jag begriper inte riktigt nödvändigheten med att spela in en brittisk/amerikansk version av Wallander- i Sverige!!! Det låter ganska löjligt när Kenneth Branagh uttalar Wallander, det låter mer som Wa-llaaa-nder och inte blir det speciellt mycket bättre när andra svenska namn och platser uttalas på engelska. Dessuomt, smådetaljer som att det står POLIS på en uniform men polisen i fråga ändå snackar på- engelska?! Det blir minst sagt ganska underligt, tycker jag åtminstone.


Jag gillade inte riktigt Kenneth Branagh version av Wallander även om det fanns skillnader gentemot den kommissarie som Krister Henriksson gestaltar i den senaste omgången av den svenska serien- Branagh är betydligt mer aktiv och mer aktiv än vad Henriksson är. Annars gör Branagh en helt okej version, och helt klart en egen tolkning av Wallander men det är ändå något som jag inte tycker om hos honom trots allt och faktiskt så tycker jag att Henriksson är betydligt bättre. Man lägger också ned betydligt mer tid på Wallanders privatliv i de svenska filmerna, även om privatpersonen Wallander skymtar fram ibland i den här versionen. Jag tycker det fanns med en väldigt fin scen mellan Wallander och hans pappa i slutet av filmen.


I övrigt var det här en helt okej film, och den kändes betydligt mer rak på sak jämfört med de svenska filmerna. Men trots det, var det verkligen nödvändigt med en film som utspelas i Sverige men där alla skådespelare pratar engelska?







 

Av theotherside - 20 augusti 2011 22:15

Jag tycker att jag är ganska snabb på att skriva sms, men de brukar vara betydligt kortare än 160 tecken- och det ska man lyckas skriva på tiden 76 sekunder! Grattis till David Sivelind som vann SMS-SM! Måste fan prova själv och se hur långsam, eller snabb, man egentligen är men jag tror inte man kommer att lyckas på under en minut direkt:P




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13499144.ab







 

Av theotherside - 20 augusti 2011 20:00

Remake-tåget tuffar på med oförminskad styrka och den här gången ska en film som jag inte har sett få utstå en remake, nämmligen Maniac. Jag måste kolla in originalet, det är en film som det svider lite över att man inte har sett, faktiskt. 


Men med Alexandre Aja ( som snart måste få epitetet remake-kungen) skriver manus och Franck Khalfoun regisserar så kanske den här remaken ändå kan bli lyckad, eller åtminstone sevärd? Jag har nämligen ganska nyligen sett Franck Khalfouns film P2 och den var om än inte nyskapande eller så en riktigt svettig och spännande thriller, så det kanske lovar gott för remaken av Maniac.





http://www.moviezine.se/artikel/8064-aja-skriver-maniac-remake







 

Av theotherside - 19 augusti 2011 20:15

Ja, det ser inte så mycket bättre ut i den nya trailern som nyss kom men å andra sidan så hade jag inte förväntat mig det heller. Men jag hoppas i alla fall att den här uppföljaren kan vara smårolig åtminstone. Återstår att se men de flesta skämt känns tyvärr redan gamla, även om jag uppskattar alla James Bond-blinkningar!




http://www.youtube.com/watch?v=cKYec49R2a4









 

Av theotherside - 19 augusti 2011 15:15

Det låter inte direkt som att den kommande skräckkomedin Haunted High har en nyskapande handling, men det låter ändå som att den kan bli en hyfsat bra b-film! Danny Trejo ska spela vaktmästare som förhoppningsvis blir inblandad i kampen mot de andar som intar skolan.




http://www.moviezine.se/artikel/8062-trejo-i-film-om-hemsokt-skola








 

Av theotherside - 19 augusti 2011 01:45

Jag både glädjs över samtidigt som jag blir lite orolig över nyheten att Ridley Scott ska damma av Blade runner när han är färdig med sin Alien-fortsättning. Om det blir en remake, prequel eller reboot återstår att se ( förhoppningsvis ingen remake tack, får man väl tillägga). 


Men vad är det med Ridley Scott...?! Har han helt slut på nya idéer?! Har han börjat bli lite gammal och orkar inte sitta och komma på nya historier istället,utan måste återgå till de två filmer som skapade honom ett namn en gång i tiden?! Jag tycker det är tråkigt. Det var två nyskapande, annorlunda, nya, fräscha filmer som gjorde Ridley Scott till ett stort namn, men nu slår han backut och gör fortsättningar av tidigare framgångar?! Njae, det här bådar inte gott...




http://www.deadline.com/2011/08/ridley-scott-ready-to-direct-new-version-of-seminal-sci-fi-film-blade-runner/







 

Av theotherside - 19 augusti 2011 00:52

Nja, nog tycker jag Gagas andra låtar är betydligt bättre än den här, men musikvideon är såpass intressant att man måste se klart den även fast jag inte riktigt tyckte om den här låten!




http://www.youtube.com/watch?v=X9YMU0WeBwU&feature=topvideos_music







 

Av theotherside - 18 augusti 2011 20:00

I dag har det regnat konstant, endast ett kortare uppehåll vid lunchtid! Tråkigt... Samtidigt är det kanske bra förstås på grund av att det för bara någon vecka sedan var ganska stor risk för skogsbrand, men om det fortsätter såhär med regnandet så känns det bara mer och mer som att hösten har anlänt, suck!






 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards