Direktlänk till inlägg 24 november 2015

Katy Perry Merry Christmas H & M

Av theotherside - 24 november 2015 20:00

Det börjar lacka mot jul minsann. Idag är det ju exakt på dagen precis en månad kvar innan det är julafton igen. Och hur snabbt går det inte egentligen? Känns som att man alldeles nyss hade avklarat fjolårets julafton med allt vad det innebar och så nu, redan, är det dags igen. 2015 går nog till minnet framför allt som ett år som passerade start och gick över mållinjen alldeles för snabbt.


Nåväl i sann traditionsanada översköljs vi av reklamfilmer som alla handlar om magic christmas och uppmanar oss till köpfest. Nya rekordnoteringar för hur mycket som spenderas på julklappar förväntas, och den enda uppmaningen vi ska se framför ögonen den kommande tiden är att köpa, köpa, köpa. Jag tror att det här inte alls är bra, att man inte lär sig att uppskatta gåvor om man inte får precis den senaste Iphonen eller den senaste surfplattan osv. Ibland kan jag när jag ser te.x Emil i Lönneberga drabbas av lite nostalgi, fast jag inte ens fanns på den tiden som det utspelas, över att barnen blir överlyckliga över det allra simplaste som de får i julklapp. 

Man kan ju i alla fall reflektera lite över vad man köper och om det man köper har någon som helst bakomliggande tanke, eller om prylen köps bara för att köpas! 


Katy Perry sammanfattar lite den avsmak jag känner inför julen och allt vad den innebär. H&M:s julreklamfilm är över två minuter lång ( alldeles för mycket speltid) och har egentligen inte speciellt mycket att visa upp förutom att vi ska springa till butikskedjan och handla, handla, handla. Någon speciell julkänsla levererar den inte heller, ingen stämning alls förutom att man kände att man ville stänga av videon. Att eländet är regisserad av svenske Jonas Åkerlund vet jag inte om det är bra eller inte, helst av allt vill man ju bara gräva ned sig några meter under jord. 


Nej kan vi inte bara lägga ned denna (över)konsumering som påbörjas nu inför julen? 








 
 
Emm

Emm

24 november 2015 21:44

Jisses, Katy. Tjänar du så dåligt som artist nu att du måste flyga runt i reklamvideor för H&M?? Skämt åsido, men reklamen var HORRIBEL. Annars gillar jag gillar julen, stämningen och att det är så mysigt att samlas familj och vänner. Sen håller jag med om all denna köphysteri. Det är så himla sorgligt att se hur barn bara tjatar om materiella ting och glömmer bort att julen är en tidpunkt för att träffa de man älskar <3 julen idag är mest bara ett köp, köp köp tyvärr. Jag tänder ljus, tittar på film, bakar och pysslar och gömmer mig från de hysteriska köpcentrumen. Har allt mer börjat göra egna julklappar eller beställa dom från nätet för att inte bli så påverkad av all reklam som finns när man tvingas leta julklappar i köpcentrum. Mn snart blir det värre. mellandagsrean!! hujeda mig. hoppas allt är bra med dig trots snökaos och allt du går genom. Jag lovar ge tips på lite feelgoodtips på bloggen :)

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

theotherside

24 november 2015 23:17

Bra beskrivning och ja Katy Perry verkar tjäna alltför dåligt då hon tvingas springa omkring och vara ävla och allt vad hon nu är i reklamfilmen;)

Håller med dig om vad julen borde handla om. Men det kommer väl att bli ändring på det här också så smånginom, man kan inte köpa och köpa hur mycket som helst vartenda år. I alla fall hoppas jag att det kommer att ta stopp någon gång.

Jag gillar bättre din beskrivning av julen. Den låter verkligen betydligt mer avslappnad och trevlig:)

Oja för att inte tala om mellandagsrean då redan slutkörda konsumenter förväntas spendera ännu mer pengar än vad de gjorde innan jul. Varför inte ge julklappar den 26:e istället så hinner man med den där mellandagsrean också och kan göra riktiga fynd?

Tack det är bra med mig trots snökaos och minusgrader:) Man får härda ut haha! Men tack och lov är det inte så mycket snökaos just nu, mer kaos för halka. Härligt, ser fram emot att läsa feelgod-tips på din blogg framöver:)

Jag hoppas att det är bra med dig också och att du kommer att lyckas med att inte känna oro för allt och allting:)

Må väl och sköt om dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards