Direktlänk till inlägg 25 januari 2012

Mein Kampf- The making of a monster

Av theotherside - 25 januari 2012 02:00

Jag vet inte riktigt hur mycket "The making of a monster" det blir i den här filmen egentligen, men jag tror inte att det gick till riktigt som den här filmen, Mein Kampf- The making of a monster, skildrar det. En hel del har nog lagts till och en del har tagits bort, men mest av allt- det känns som att man har gjort sitt bästa för att framställa Hitler som en löjlig person och det var han visserligen på flera olika sätt, men jag tror ändå inte riktigt på hur han framställs i den här filmen. Skådespeleriet tycker jag däremot är bra, alltifrån Tom Schilling som den blivande diktatorn till Götz George som Hitlers judiske vän. Men mycket annat hade kunnat göras betydligt bättre. 







LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.









Först och främst, det jag tror mig veta om Hitler i början av "karriären", om man nu kan säga så... Jag tror inte att jag har läst någonstans att han försökte ta sitt liv efter att ha blivit nekad utbildning vid Konstnärsakademin och om han hade gjort det så tror jag inte att utgången av försöket slutade på det sätt som filmen skildrar. Nej, det tolkar jag snarare som ett försök att förlöjliga Hitler. Jag ville hellre se en film som skildrade verkligheten, och som verkligen skildrade hur Hitler var som osäker, ung, sökande, föräldralös. Jag vet inte heller hur mycket sanning som ligger i att hans vän, juden, arbetade med en bok som råkar heta Main Kampf, däremot vet jag att denne judiske man hade en anteckningsbok och att vi utifrån den vet lite om vad Hitler hade för sig i Wien. Men sådant här är ju ganska enkelt att kontrollera, och jag tror jag ska göra det bara för att försäkra mig om hur mycket frihet filmen egentligen har tagit.

En annan sak- i slutet tycker jag det spårar ur lite. Vad jag vet så bestämde sig inte Hilter för att bli politiker förrän han hade deltagit i första världskriget, men i slutet av den här filmen så har Hitler bestämt sig för att det är politiker han skall bli och hoppar upp på en vagn och påbörjar resan till Österrike tillsammans med ett litet gäng nationalsocialister... Ehm. Det hände väl aldrig i verkligheten, va? 


Det finns några saker som jag inte förstår också i filmen. Som den äldre kvinnan med en papegoja som plockar upp en papperslapp varje gång en väckerklocka ringer? Vem var hon? Hon beskrivs som döden, eller "kvinnan är döden" eller något liknande men jag förstår inte vilken funktion hon har egentligen? Samma sak med förhållandet mellan unga, blonda Gretchen som vill vara med den betydligt äldre Götz, men det finns väl bara med för att Hitler ska visa prov på sina antisementistiska tankar och visa att många kvinnor föll för den karismatiska blivande diktatorn. 


Nej det finns helt enkelt för mycket att anmärka och klaga på när det gäller hur man skildrar the making of a monster. Dessutom är stora delar av filmen en smula "humoristisk" av någon outgrundlig anledning. Nej, jag får inte riktigt ihop det. Den här gör inget anspråk på att göra en trovärdig skildring, tyvärr. Det hade varit betydligt intressantare om man hade gjort det här mer "på riktigt" istället. Men ett stort plus är att filmen är inspelad i Tyskland och har tyska skådisar, istället för som brukligt är- amerikaner spelar alla roller och tyskarna pratar engelska;P Då blir det helt fel känsla och man vet att det bara är "på låtsas". 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - Onsdag 1 maj 14:25

Det är förträffligt när teknik fungerar men lite nindre roligt när det inte fungerar samtidigt kan man förstås också resonera att en blogg inte är det som är allra viktigaste, när allt kommer till kritan! Men roligt i alla fall att se att ens konto f...

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards