Alla inlägg under juni 2011

Av theotherside - 27 juni 2011 19:03

Om nu någon trodde det så finns det fortfarande arter som vi inte har funnit eller kategoriserat, och det finns förmodligen djurarter som vi inte har upptäckt eller har en aning om finns på vår "utforskade" planet. Men nu har man alltså hittat så mycket som tusen nya arter. Häftigt, och samtidigt fascinerande, tycker jag.



http://svt.se/2.22584/1.2465001/bildspecial_tusen_nya_arter_funna_pa_nya_guinea?lid=puff_2465001&lpos=rubrik








 

Av theotherside - 27 juni 2011 14:54

Okej, inte för att Lily Cole är speciellt bekant för mig ( jag har inte sett en enda film som hon har medverkat i hittills) men härligt att hon ska vara med i kommande Snow white and the huntsman. Nu får man bara hoppas att den här filmen blir riktigt bra, och att de tar ett helt nytt grepp i sagan om Snövit, och att den blir en "vuxnare" version än vad eländet Red riding hood visade sig vara. Men skådespelarlistan är inte fy skam med Charlize Theron som den elaka styvmodern och Kirsten Stewart som Snövit ( nåja, man får hoppas på att hon är bra i den rollen i alla fall). Hoppas det snart dyker upp teasers och trailers så man får en föraning om vad man har att förvänta sig!





http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/lily-cole-klar-for-snovit











 

Av theotherside - 27 juni 2011 11:34

Varför ska allt dammas av och återanvändas hela tiden?! Jag tror faktiskt tv-tittarna har gått vidare från de program som var framgångsrika under 90-talet, eller? Kär och galen, med Lotta Engberg som programledare, var ju bara ett horribelt program- jag minns inte att jag såg mer än kanske ett eller två avsnitt av eländet. Men nu ska det komma tillbaka, fast på kanal 5 och med Sofia Wikstam som ska hålla i det hela. Ja, vad säger man? Jag hoppas att programmet blir nedlagt snabbt och att de kommer med något nytt istället, som känns lite mer 2011.




http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13233268.ab








 

Av theotherside - 27 juni 2011 01:11

Fråga mig inte varför jag sitter och spelar den här låten om och om igen inatt... Jag har inte ens svaret själv på varför, mer än på grund av nostalgikänsla. Det var den här låten som blev Aguileras stora genombrott en gång i tiden, och då var man bara en liten kåt tonåring som inte brydde sig ett skit om själva låten;P 








http://www.youtube.com/watch?v=kIDWgqDBNXA











 

Av theotherside - 26 juni 2011 18:53

"Julias Ögon är en ny spansk skräckthriller producerad av Guillermo del Toro som går upp på de svenska biograferna i sommar. Filmen är regisserad av Guillem Morales som gjorde The Uninvited Guest (2004).  Den 22 juli är det dags för svensk premiär för Julias Ögon".


Kan vara en riktigt nice skräckfilm, låter som det i alla fall när man läser vad filmen handlar om, och det blir inte sämre av att Guillermo del Toro har producerat den! Ser fram emot den här.





http://www.youtube.com/watch?v=nbLk_gI5Vdw









 


Av theotherside - 25 juni 2011 23:01

Det skulle inte förvåna mig om det visar sig att det stämmer att Google utnyttjar den makt och dominans de har till att göra reklam för sina egna företag, eller som det står: " undersöker beskyllningen om att företaget filtrerar sökningar på internet i syfte att lyfta fram egna företag - och samtidigt dölja resultat som skulle kunna locka användare till konkurrenterna". Det är aldrig bra när någon, företag eller vad det än kan handla om, får för mycket dominans och/eller makt. Har de redan börjat glömma bort slogan Don´t be evil, kanske?


Men när ska man börja granska Apple?! De håller också på med en hel del saker som inte kan vara särskilt bra... De kontrollerar ju vilket innehåll deras Ipad får ha med järnhand. I förlängningen kan det ju bara bli censur av vissa saker, och vem har gett Apple ansvaret för vad som får och vad som inte får publiceras? 




http://svt.se/2.22584/1.2464147/google_anklagas_for_fulspel













 

Av theotherside - 25 juni 2011 22:50

Herregud, tänkte jag först men insåg sedan att det inte är så underligt- vi snackar ju om USA, och där händer sådana här saker. Svenska folket däremot, är så vana vid att filmer ska vara tråkiga så de skulle aldrig komma på tanken att kräva pengarna tillbaka för att de har fått sitta i biomörkret i en och en halvtimme och kvävt gäspningar;P 


Jag tycker att biografen gör helt rätt som numera upplyser kunderna om att läsa på om filmen The tree of life, för jag antar att det mestadels är unga biobesökare som klagar, och som kanske har lockats ut till biografen eftersom Brad Pitts namn trots allt fortfarande har en viss magnetisk inverkan. Men om man har kollat på trailern så handlar inte den här filmen om storskaliga explosioner eller om skottlossningar, och som drama ska den ju vara hyfsat komplicerad och det krävs en del av tittaren- man kan inte passivt sitta och titta på den här filmen. The tree of life är ingen lättsam film som man kan sitta och titta på med autopiloten påslagen, utan man måste hänga med i det som händer. Om man sedan tycker om det eller inte är en annan femma, men det är lite för långt att gå att kräva pengarna tillbaka...





http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article13229847.ab











 

Av theotherside - 24 juni 2011 17:10

Att Alliansen påstod att det bidragsfuskas så in i norden i det här landet när de gick till val 2006, och vann, är väl en bild som har etsat sig fast hos gemene man sedan dess. Svenskar är lata och vill inte arbeta och vill hellre bidragsfuska än att syssla med ett hederligt arbete, det är slagord man har hört en och annan gång de senaste åren, och med hjälp av detta håller ju Alliansen "arbetslinjen" aktuell.

Men nu visar det sig kanske att regeringen har överdrivit i vilken utsträckning som bidragsfuskande förekommer. Jag tror, om jag inte kommer ihåg helt fel, att det har påståtts tidigare också, men den här gången verkar det komma från ett mer seriöst håll. 

Men- varför har det dröjt så länge innan man "kommer ut" med detta? Var det mycket papper och statistik som skulle tolkas och räknas innan man kunde gå ut med det här beskedet? Jag tycker det är lite underligt att det har tagit så lång tid att komma fram till det här. 




http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-overdriver-bidragsfusket_6271562.svd











 


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards