Alla inlägg under juni 2011

Av theotherside - 8 juni 2011 18:55

Psychosis börjar lovande- en galning lemlästar några miljökämpande ungdomar- men tyvärr så var den lovande upptakten bara en illusion, för sedan får filmen problem. Spänningen uteblir och de välkända fällorna har man sett en, två, tre gånger förut och alltsammans kryddas med en något krystad förklaring i slutet. 





Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Psychosis har två stora problem, tycker jag. Det första problemet var huvudrollsinnehavaren Charsima Carpenter- trevlig att titta på, dessvärre mindre trevligt att bevittna hennes ganska stela, mediokra skådespeleri som lämnar ganska mycket i övrigt att önska. Karaktären Susan ser mer eller mindre vettskrämd och orolig ut redan i första bildrutan, och inte blir det bättre av att hon ska vara vettskrämd och orolig genom hela filmen. Det är svårt att ständigt se orolig och nervös ut.

Filmens andra stora problem är, och det är mycket vanligt i skräckfilmer i dag, att spökerierna inleds två sekunder efter att parat har kommit in i huset! Allt måste ske direkt för annars finns väl risken att dagens publik tröttnar och slutar bry sig? I gamla spökeri-filmer så tog det tid innan det verkligen brakade loss, regissören satsade hellre på att skapa en olustig, obehaglig känsla innan spökerna fick fritt spelrum- i dag: karaktärerna flyttar in i ett hemsökt hus, spegeln faller i golvet i nästa filmsekvens, underliga fotsteg och röster hörs därefter osv osv. Allt händer på en och samma gång och ingen känsla eller inlevelse har hunnit infinna sig. 

I och för sig var det en snygg vink det där med de försvunna hantverkarna som paret pratar om när de kommer till huset ( eller snarare herrgården, det är inget litet nyköp de har gjort). Hantverkarna har inte gjort sitt jobb och man börjar ju undra vad som har hänt med dem. Tyvärr får inte frågan förbli obesvarad särskilt länge. 

Och hur är det med Susans hälsotillstånd? Jo, naturligtvis får vi ganska snabbt reda på att hon har en tråkig bakgrundshistoria med en mental kollaps som ett slags huvudnummer och däremd ska tittaren börja fundera över huruvida Susan inbillar sig alltsammans eller inte. Hmmm... Har vi inte sett det här förrut? Ung, snygg kvinna, mentalt instabil, som tror sig bevittna spöken och andar? Jo, det här har vi sett tidigare.


När sedan Peck blir huvudmisstänkt i jakten på förklaringar, så vet man ju nästan per automatik att Peck är oskyldig. Att försöka leda våra misstankar till honom är inte särskilt snyggt gjort. Nej, Peck blev aldrig någon skurk i mina ögon men å andra sidan så betedde han sig lustigt i framför allt middagsscenen... 


Psychosis kunde ha blivit så mycket bättre, men tyvärr faller den för frestelsen att vara lite för smart för sitt eget bästa. Mördaren som förekommer i början dyker upp igen, men har ingenting med filmen att göra egentligen- så behövdes verkligen den sidostoryn? Och slutet tycker jag inte riktigt knyter ihop säcken... 






 

Av theotherside - 7 juni 2011 22:00

Hattrick av Zlatan, och en övertygande seger mot Finland med 5-0. Inte dumt alls, och det här sågs lite som en slags revansch för "förnedringen" i Hockey-VM- bäst var flygplanet som visades upp i TV vars banderoll var tydlig för de flesta: " Zlatan ge igen"! 

Det enda man kan klaga över är väl det gamla vanliga, att Zlatan bara är bra och gör mål när motståndet inte är direkt överväldigande svårt eller tungt. När motståndet hårdnar blir vår störste fixstjärna mer osynlig. Eller har den bliden börjat förändras kanske?

Nu får vi i alla fall njuta av den här härliga segern!





http://svt.se/2.21865/1.2447591/zlatan_gigant_efter_5-0_i_em-kvalet











 

Av theotherside - 7 juni 2011 19:18

Kanske hade jag haft lite sympati för att kvinnor har det svårt att få jobb inom skogsindustrin, om det inte hade varit för att en av kvinnorna i intervjun påtalar att " till och med män klarar ju av att köra skogsmaskiner, så..." . Underförstått är det ju solklart att hon menar att de dumma männen klarar ju av att köra skogsmaskiner, så självklart klarar smarta kvinnor av sådana bagateller. 

Jag blir så trött på det här. Helt okej att nedvärdera, och skämta om gubbar och män men skulle det göras på samma sätt mot kvinnor skulle JämO bli inkopplad snabbare än man hinner blinka. 





http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=4541512#srcomments








 




Av theotherside - 6 juni 2011 18:39

Oj, vilken frispråkig kvinna, Cameron Diaz har blivit. För ett tag sedan erkände hon att hon tyckte om att titta på porr och nu säger hon att sex är hennes favoritsport. Vikken kvinna, tänk om man hade henne som flickvän;P

För övrigt så var Cameron Diaz en av mina stora favoriter bland kvinnliga skådisar efter hennes insats i filmen The Mask ( inte för att hon gjorde något extraordinärt i den filmen, men i alla fall ) men efter det så är det trist att konstatera att ingen av de filmer hon har medverkat i under de senaste åren varit något jag tycker har varit särskilt sevärt. 



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article13132370.ab







 

Av theotherside - 6 juni 2011 00:30

Jaha, så var det dags igen! Ytterligare en sexfilm som har spelats in. Tänker inte stjärnorna på hur eftertraktade de är? De kan ju tyvärr inte leva "normala liv" på samma sätt som du och jag lever det på... Men det är klart, är man nyförälskad så tänker man naturligtvis inte att ens man/tjej ska sälja det material man skapar i förälskelsens dimma.


Men... Nu är det ju så att Jennifer Lopez inte vill att det filmade materialet ska spridas. Är det ingen som hyser ett uns av medlidande med henne? Jag menar, hur roligt är det att vara i Lopez situation, och veta att ens man tänker tjäna in stora summor pengar på att visa upp sin f.d flickväns bravader för hela världen? Om det finns någon heder kvar i mänskligheten, så borde vi ignorera Ojani Noa, och Ojani Noa borde sluta upp med det här och förstöra filmen/filen eller vad nu materialet finns på. Eller betyder pengar allt? Ursch.




http://www.mtv.se/nyheter/jennifer-lopez-sexvideo-pa-vift/









 

Av theotherside - 6 juni 2011 00:23

Ja, vad ska man säga? Vissa personer, varken de sysslar med politik eller fotboll eller bara råkar finnas, orsakar alltid olika känslor. Den bästa kommentaren på den här artikeln är skriven av signaturen Dezinho:

" Kan inte alla bara låta folk ha egna åsikter? Vissa gillar Zlatan, vissa gillar inte Zlatan. Låt det vara så för i helvete. Hoppa inte på någon bara för denne/denna person inte delar er åsikt. "


Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. 





http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/italien/zlatan/article13130047.ab








 

Av theotherside - 5 juni 2011 19:29

I brist på annat att göra i dag så satt jag och tittade på en inblick ( eller dokumentär, även om det inte är riktigt vad det var ) i Google som visades på National Geographic på TV. För övrigt en underbar kanal som man borde titta på mycket oftare än vad man gör. 

Det blev mycket hyllande av Google i dokumentären, och naturligtvis är Google revolutionerande. Hur hade vi suttit och sökt information på Internet utan Google? Hade vi fortfarande använt oss av Altavista om Google inte hade dykt upp?

En intressant iakttagelse på Googles huvudkontor var att det inte verkar finnas några papper någonstans, där har tydligen "det papperslösa samhället" realiserats. De anställda har med sig laptops och antecknar direkt på datorn istället så att alla andra anställda kan ta del av vad som avhandlades på mötet och så att de vet direkt vad det är som gäller och vad som ska hända. Det tycker jag var en rolig anekdot, mest för att vi i övrigt har misslyckats på att just lyckas göra samhället papperslöst. 

En annan grej är att Google också försöker att ha datorservar till havs numera! Häftigt, men också en stor vinst för företaget Google då de om det blir möjligt sparar in på utgifter såsom fastighetsskatt och dylikt. 

Men det framfördes även lite kritik, vilket jag tycker att Google ska ha, för trots att de har som ledord " Don´t be evil" så vill de ju samla all världens information. Vem är det som ser till att ingen obehörig kommer åt känsliga uppgifter osv? Det kommer att bli allt viktigare frågor i framtiden, och jag hoppas att Google och andra ledande företag verkligen brinner för att lösa frågorna och kommer med bra svar. 






 

Av theotherside - 5 juni 2011 01:48

Det låter bra att man har minskat utredningstiden med 85 procent för "mängdbrott", men det är samtidigt viktigt att ha i åtanke att man ska se till att den anklagade verkligen är den som är skyldig också, och att man inte bara skyndar på för att det ska se snyggt och fint ut i statistiken- utan att det också blir rätt i domar och att den som verkligen är skyldig också straffas! 





http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13127484.ab











 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards