Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

The Colony

Av theotherside - 22 oktober 2013 17:30

Filmen börjar lite tveksamt och jag har svårt för att omedelbart bli intresserad eller engagerad i karaktärerna och historien men det blir lite bättre allteftersom och det hade inte gjort något om filmen hade varit tjugo minuter längre, för då hade det inte varit nödvändigt att ha bråttom och det känns inte som att stämningen eller människornas utsatthet under filmens istid får så mycket utrymme som den hade kunnat få. Jag hade också gärna gjort om inledningen som skulle ha kunnat vara hundra gånger intressantare samt sammankoppla övriga filmen. The Colony gör inga anspråk på att vara en episk katastroffilm, och det känns som att världen är direkt hämtad från The day after tomorrow och visar hur människorna överlever sedan det blivit snö och kyla över hela jorden men det känns aldrig som undergången på riktigt och den där verkliga känslan av total utsatthet uteblir helt och hållet. Men som mer direkt actionfilm tycker jag den här fungerade ganska bra ändå.






                                          LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 


Jag har lite svårt att förstå hur en skådespelare som Laurence Fishburn kunde acceptera att medverka i den här filmen, men tyvärr är han inte direkt minnesvärd här. Detsamma gäller för Bill Paxton... Den rollen som han spelar här är verkligen typisk för sådana här filmer och jag tyckte att han gott och väl hade kunnat vara lite mer crazy. 



       

De datorskapade miljöerna är inte alla gånger hundraprocentiga, men bro-scenerna är i alla fall hyggligt bra!

 

   

Vad gör man inte för att hålla sig varm i istider?


                   


Sedan tycker jag att man gjorde det dåligt i och med att man aldrig riktigt förklarade vad som hade hänt med den andra kolonin. Mest troligt är ju att de drabbades av ett virus och blev lite zombieliknande, men det kunde vara lika gärna så som förklaras med att människor gör vad som helst när de är hungriga och att de knappt ens är människor när de blir desperata. 


Fightsekvenserna är under all kritik och när det är 2013 förväntar vi oss bättre slagsmålsscener än vad vi får här, och dessutom tycker jag att vi borde ha kommit ifrån slow motion-sekvenser för jag begriper inte vem som tycker att de ska finnas med i film alls nu för tiden för det ger ingen effekt alls och ser mest bara löjligt ut. Det hade inte heller gjort något om man hade gjort om slutet en aning, för det är alldeles för typiskt samtidigt som man ju vill veta hur det går för karaktärerna som man har följt genom filmen, men möjligtvis trodde man sig få göra en uppföljare? 


The Colony är underhållande för stunden åtminstone, men knappast något man kommer ihåg speciellt länge efter att man har sett den. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards