Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Total Recall

Av theotherside - 29 september 2013 01:00

Det var länge sedan som jag såg Total Recall, den gamla versionen alltså, men jag vill minnas att den är våldsam och riktigt bra och med en hel drös oneliners från Arnold Schwarzenegger men så är också originalet regisserat av Paul Verhoeven som inte bangar varesig det gäller våld eller naket. Men med remaken har man verkligen inte speciellt mycket stake och hela jäkla filmen andas "den här är gjord precis för den unga femtonåriga killen med mustaschfjun på överläppen och som precis har börjat använda sin nyköpta Iphone så det måste hända saker i filmen hela tiden så publiken inte börjar leka med telefonerna, och Gud förbjude för att de unga ska behöva använda hjärnan alls under tiden utan precis allt ska förklaras, helst förklaras två, tre gånger för att vi ska vara helt säkra på att vår tilltänkta publik ska hänga med". Kort och gott så lämnar precis ingenting åt att fundera på och som om vi skulle få tid till att tänka så brassar man på med actionsekvenser så fort det har varit en lite lugnare period. 




                                          LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 


Colin Farrell är ingen bra ersättare till Arnold S. Jag hade nog hellre sett Vin Diesel faktiskt, eller varför inte Jason Statham? Det är ganska mycket som hänger på trovärdigheten för just den här karaktären, och Farrell tycker jag inte är riktigt övertygande som actionhjälte/hemlig agent. Men Farrell är inte den enda som gör bort sig, utan det gör även Kate Beckinsale och Jessica Biel. Biel vill så gärna låtsas vara en stentuff agent som ska ha ihjäl Farrells karaktär, men den här rollen gjorde Sharon Stone i originalet så mycket bättre och mer trovärdigt, och då är Stone inte ens någon riktigt bra skådis. 

Till råga på allt har man dragit ned på våldet ( inte så konstigt) och gjort om handlingen ganska mycket. Men det räcker inte, de var tydligen tvugna att skapa en helt digital värld som inte på något sätt känns verklig eller trovärdig. Kunde man inte ha gjort som i Dredd istället, spelat in på en verklig plats och sedan kryddat den med lite CGI-styggelser, så lite av den framtida staden hade känts det minsta verklig?



   

Ganska häftiga soldater, är väl det enda positiva jag hittar i den här remaken. 

 

 

Kanske det tydligaste tecknet på att man har valt bort det vågade från originalfilmen, att den här trebröstade kvinnan visar upp sina bröst i en halv microsekund-blinkar man under den sekvensen missar man alltsammans!

 

Lite vågat var det i marknadsföringen innan filmen hade premiär, men var det vågade sedan tog vägen vet åtminstone inte jag.  



Det är löjligt vilket högt betyg Total Recall anno 2012 får på imdb.com och tyvärr ger det väl ett sken av att det är sådana här tråkiga remakes som efterfrågas av filmpubliken. Efter att ha sett hur man har behandlat den här filmen som från början var Paul Verhoevens så bävar jag nu ännu mer ( om det ens är möjligt) för vad man har gjort med min älskade Robocop. 


Vad gäller Total Recall så har jag bara en uppmaning till ungdomarna som har mage att säga att de tycker att den här versionen är bra- ta er en titt på originalet från 1990, och ta er tid att verkligen se den trots att den kan upplevas som långsammare. Men då får ni i alla fall se hur pass mycket bättre film som vände sig till en 15-årig publik var förr i tiden...




 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards