Alla inlägg den 9 mars 2012

Av theotherside - 9 mars 2012 20:45

Herregud, trots att jag har sett filmen ( men det var länge sedan nu) så kan jag inte minnas att Elton Johns musik var särskilt framträdande, trots att han i allra högsta grad var inblandad i produktionen. Jag menar, musiken som han gjorde till Lejonkungen kommer man fortfarande ihåg, de är verkligen oförglömliga. Men musiken i Gnomeo & Juliet... Nej, jag kan inte minnas en enda ton från den filmen.


I överlag var Gnomeo & Juliet helt okej, men inte något speciellt eller minnesvärt. Att de nu ska göra en uppföljare och att Sherlock Holmes tydligen ska finnas med, gör inte så mycket men däremot tror jag inte att jag kommer att se den. 



http://www.moviezine.se/artikel/9712-gnomeo-och-julia-faringr-uppfoljare









 

Av theotherside - 9 mars 2012 18:26

Ja, för bara några månader sedan skrev jag bland annat till Telia att jag förmodligen inte kommer att hinna få 4G innan det är dags för 5G och efter att ha läst den här artikeln så kändes det nästan som att jag skulle få rätt;P Men riktigt så illa i blåbärsskogen är det faktiskt inte, 4G från Telia är i alla fall redan utrullad häromkring men jag tänker absolut aldrig ha mobilt bredband från Telia igen. 


Men hur mycket data ska näten kunna hantera egentligen? Jag hoppas på mycket, minst det tredubbla i framtiden. Om de mobila bredbanden på allvar ska kunna konkurrera med fast bredband måste datavolymen man får använda per månad bli åtminstone på 100 GB hos alla operatörer. Sedan att det finns abonnemang med mindre mängd för mer normala användre gör ju ingenting, men det måste finnas abonnemang som erbjuder en del för dem som vill nyttja mobilt bredband frekvent. Just nu finns det ganska bra erbjudanden, betydligt bättre än vad som har varit fallet för bara fem år sedan, vilket jag ser som en positiv utveckling. 


Det blir intressant att se framöver hur länge det dröjer innan snacket om 5G ökar. Gissningsvis klarar vi väl oss med 4G ett tag framöver, men hela tiden är det ju mer och mer prylar som ska vara uppkopplade så risken är väl att 4G-näten snart lider av precis samma problem som dagens 3G-nät har. 



http://www.e24.se/business/it-och-telekom/nu-bereds-vag-for-femte-generationens-datanat_3341047.e24#xtor=AD-500-[e24]-[3341047]-[box]-[aftonbladet]-[]-[]








 

Av theotherside - 9 mars 2012 04:15

Hmm det är nog på det sättet att det är namnen Samuel L. Jackson och Luke Wilson som lockar mig mest till den här filmen snarare än det man får se i trailern. Det ser inte så pjåkigt ut, men inte direkt något som jag hade känt att jag "bara måste se" så snart som möjligt, utan det här är mer något som ser ut att passa utmärkt på TV4 en regnig söndagskväll. Men jag har kanske fel...





http://www.youtube.com/watch?v=gaj0Uj40CEw











 

Av theotherside - 9 mars 2012 03:00

Attans då, utav tre kriterium så är det bara ett som jag aldrig kommer att kunna nå upp till, om jag inte genomgår en total make over och plastikopererar mig- jag kommer aldrig att anses vara snygg! Så där är det kört redan på den punkten, alltså. Däremot är jag frisk, jag är sällan sjuk och om jag är sjuk brukar jag inte bli sängliggande speciellt länge ( beroende på vad man nu drabbas av förstås) och att bli lite mer tränad, ja det är inget omöjligt mål att nå upp till, jag skulle kunna bli ganska fit om jag började anstränga mig hyfsat snabbt. Men snygg... Noway, inte en chans i helvetet att jag någonsin blir betraktad som det. 




http://www.expressen.se/halsa/valtranad-snygg-och-frisk--da-ar-jobbet-ditt/










 

Av theotherside - 9 mars 2012 02:15

"Det är en sann historia. Bara vissa fakta har ändrats". Sådär borde alla filmer som bygger på en verklig botten inledas, men jag undrar hur mycket som egentligen har ändtats eller är det bara originalstoryn som är sann och det andra kryddat? Nåja, vad man erbjuds i The big year är i alla fall en vänlig komedi befriad från plumpna sexskämt eller hysteriska komiker som har mundiarre, och till och med Jack Black är nedtonad här och faktiskt helt okej. Det hade jag inte trott att jag skulle skriva efter att ha sett filmen.







LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.








Det jag mest uppskattade med filmen var vänskapen som uppstår mellan Black och Steve Martins karaktärer. På något sätt är den väldigt fin, även om de skriver oss tittare lite på nästan när Black konstaterar " Ibland kan vänskap, som fågelskådning, bero på turen. Blinka och du missar den". Sedan finns också välkända komplikationer med, som är mer än välkända, och tillslut reder de upp det hela och börjar samarbeta, för att slå Owen Wilsons karaktär som är den regerande världsmästaren i fågelskådning. 

Och här levereras den andra moralkakan med extre grädde- Wilson är praktiskt taget beredd att gå över lik för att vinna tävlingen för andra året i rad, men vad missar han i gengäld? Jo, han firar jul ensam på en restaurang och frågar om personalen vill äta tillsammans med honom så att han ska ha lite sällskap. Han blir av med frun också, och i slutscenen så är han ensam i Kina för att "fira". Det här med att inse vad som är det viktiga i livet är en bra lärdom och det kan man alltid krydda filmer med för att vi som tittar kanske ska börja reflektera över vad vi ödslar tid på. Är det egentligen så viktigt med "fågelskådning" och att ha sett flest fåglar? Metaforiskt talat, alltså...



 


Jag vet inte riktigt vad det är, kanske är jag bara på bra humör just nu, men jag tyckte om The big year faktiskt. Kanske mest för att det som sagt inte fanns med sexskämt, barnsligheter och ordbajseri. Ibland räcker det med något enkelt och något som inte är vulgärt. Men med det inte sagt att filmen inte har en del brister och att man kan se utgången av det mesta på flera mils avstånd, men ibland räcker det faktiskt och man blir åtminstone underhållen och lite varmare om hjärtat medan filmen pågår. 







 

Av theotherside - 9 mars 2012 00:59

Ja, Simpsons sällar sig till en ganska diger men fin lista på kända kvinnor som visar upp sin graviditet på ett tidningsomslag. Men... Jag förstår inte riktigt vad poängen är med det? Eller snarare är det väl så att de tjänar en rejäl hacka genom att plåtas på det här viset, men vill de egentligen visa upp sig för fansens skull eller för att få lite extra pengar att lägga i hushållskassan? Jag tycker sådant här är en familjär angelägenhet och ingenting som behöver flashas upp på det här sättet. Men nu har man ju hållit på med detta sedan tidigt 90-tal ( eller ännu längre kanske?) så utvecklingen lär fortgå- nästa steg blir väl den kändis som är först med att visa upp bilder direkt från själva födelsen och när en stolt pappa klipper av nagelsträngen? Med detta vill jag bara ha sagt att jag tycker det är osmakligt att man gör business av graviditeten och av barnet, innan det ens har kommit till världen.





http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14492026.ab








 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards