Direktlänk till inlägg 5 juni 2011

Inside Google

Av theotherside - 5 juni 2011 19:29

I brist på annat att göra i dag så satt jag och tittade på en inblick ( eller dokumentär, även om det inte är riktigt vad det var ) i Google som visades på National Geographic på TV. För övrigt en underbar kanal som man borde titta på mycket oftare än vad man gör. 

Det blev mycket hyllande av Google i dokumentären, och naturligtvis är Google revolutionerande. Hur hade vi suttit och sökt information på Internet utan Google? Hade vi fortfarande använt oss av Altavista om Google inte hade dykt upp?

En intressant iakttagelse på Googles huvudkontor var att det inte verkar finnas några papper någonstans, där har tydligen "det papperslösa samhället" realiserats. De anställda har med sig laptops och antecknar direkt på datorn istället så att alla andra anställda kan ta del av vad som avhandlades på mötet och så att de vet direkt vad det är som gäller och vad som ska hända. Det tycker jag var en rolig anekdot, mest för att vi i övrigt har misslyckats på att just lyckas göra samhället papperslöst. 

En annan grej är att Google också försöker att ha datorservar till havs numera! Häftigt, men också en stor vinst för företaget Google då de om det blir möjligt sparar in på utgifter såsom fastighetsskatt och dylikt. 

Men det framfördes även lite kritik, vilket jag tycker att Google ska ha, för trots att de har som ledord " Don´t be evil" så vill de ju samla all världens information. Vem är det som ser till att ingen obehörig kommer åt känsliga uppgifter osv? Det kommer att bli allt viktigare frågor i framtiden, och jag hoppas att Google och andra ledande företag verkligen brinner för att lösa frågorna och kommer med bra svar. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards