Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

The Expendables 3

Av theotherside - 21 augusti 2016 04:00

Oj att den här filmen redan är från 2014, tänk vad tiden passerar alldeles för snabbt. Jag vet inte varför det har dröjt såhär länge innan jag tillslut tittade på den här men antagligen på grund av två orsaker: att den andra filmen var riktigt tråkig jämfört med den första ( och efter en omtitt av första filmen så förstod jag inte alls varför jag hade varit så förtjust i den) och så fick man höra att den tredje filmen blev betydligt "snällare" jämfört med de två föregångarna och det innebar bland annat ett mer vårdat språk och att man inte får se en endaste liten bloddroppe ( om det är på gott eller ont låter jag vara osagt men nu för tiden har man vant sig vid att det ska vara oblodigt som gäller för actionfilm men det är ingen trend som jag gillar ty det är bara för att få så många som möjligt att se filmerna och fyller ingen som helst annan funktion). 


Och vilken ensemble man lyckas skrapa ihop, liksom man gjorde i andra filmen, men i denna toppar man onekligen med namn som Antonio Banderas, Wesley Snipes, Harrison Ford och... Mel Gibson!!!! Det här är namn man aldrig någonsin trodde att man skulle få se tillsammans i en och samma film. 

Vilka som var bäst har jag svårt för att rangordna. Gibson är kul att se på film igen i vilket sammanhang som helst, antingen det är bakom eller framför kameran. Här spelade han tråkigt nog en ganska trist skurk som aldrig fick vara tillräckligt "galen", jag tycker att Gibson hade kunnat spela över lite mer som han gjorde i Machete 2. 

Wesley Snipes var en riktigt frisk fläkt till gruppen! Jag gillade honom från första bildrutan till... ungefär halvvägs in i filmen då det kändes som att karaktären förändrades av någon oklar anledning och efter det blev bara en figur i mängden. Tråkigt för en så rar liten ärta. 

Trodde aldrig att Banderas kunde spela rolig, men här är han faktiskt rolig och fungerar som comic reliefe när Stathams Christmas inte finns i närheten ( och ärligt talat, hans munhuggande med Stallone är fortfarande lite sådär grabbigt rart, men är lite väl tjatigt och får lite väl stort utrymme trots att det här är film nummer tre...). 


     


Allt som allt gillar jag faktiskt den tredje filmen. Det mesta är bättre (förutom att våldet minskat men det tycker jag inte märks alltför påtagligt faktiskt) och storyn är i all sin egentliga dumhet ganska intressant ändå även om jag gärna hade velat mer om Gibsons och Stallones karaktärers gemensamma förflutna. Det jag mest av allt saknade här var de interna skämt som fanns framför allt i den första filmen mellan Stallone och Schwarzenegger, men här blir det inga onliners som bygger på deras tidigare filmer och tidigare rivalitet. Här handlar skämten mest av allt om gammalt och yngre, att de yngre tror sig veta hur spelet ska spelas men som sedan får räddas av det gamla gardet... 


 

Tråkigt att enda bruden i tuppfäktningsgänget hela två gånger får sucka, titta lite argt och surt kort och gott konstatera "män". En onliner eller något sådant? I alla fall bara tråkigt och en riktig klyscha numera. I övrigt har knappt hennes karaktär någonting alls att säga... 

 


En annan grej, eller två egentligen: synd att Harrison Ford bara får vara med och leka fram emot slutet för jag hade velat se betydligt mer av denne gamle skådespelarräv. Detsamma med Jet Li, varför så lite utrymme för honom? Här har vi verkligen en skådespelare som tappat betydligt på senare år och knappt syns till i någon film alls längre. 

Och Chuck Norris hade väl kunnat få vara med och leka lite igen? 

Önskemål inför den fjärde(!!) filmen: vad skall krävas för att få med Steven Seagal? Kom igen han behöver detta oavsett om det handlar om en skurkroll eller som en medlem av Expendables... Eller varför inte både och? Ååh. 


Expendables 3 var kort och gott betydligt mer underhållande jämfört med andra filmen, men kommer inte upp till någon högre nivå än att det handlar om en direkt-till-dvd-film. Men underhållning för stunden funkar den absolut som! 

Och tycker fortfarande att det syns tydligt att Stallone och Jason Statham trivs att jobba tillsammans. Kom igen här, smid medan järnet fortfarande inte har svalnat och låt dem spela med varandra i några fler sammanhang. 








 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards