Direktlänk till inlägg 2 juni 2013

Parker

Av theotherside - 2 juni 2013 05:15

Såhär ska en slipsten dras om man vill göra en actionfilm som passar för 2000-talet och inte göra som Bullet to the Head och tro att 1980-talet fortfarande gäller. Parker är en ganska traditionell Jason Statham-film med den skillnaden att jag tycker att den här faktiskt är en av de bättre som Statham har medverkat i och jag tycker att den här var förhållendevis vettig i jämförelse med de filmer som den här killen brukar medverka i. Så här kan ni sluta läsa och se den för Parker fungerar utmärkt som en förströelse att underhållas tillfälligt av en halvtråkig, regnig lördagskväll.











LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 

Det finns inte så mycket att säga om Jason Statham och hans prestation i den här filmen, för det han gör här är "en vanlig dag på jobbet" och ingenting mer än så- med ett undantag, han blöder fan mer här än vad jag har sett honom göra i andra liknande filmer. Och det är inte meningen att det ska låta kritiskt för det är nämligen skönt att se karln blöda och inte vara så ostoppbar som han framställs som i Crank-filmerna, då han knappt blir skadad och sopar mattan med alla utmanare. 

Däremot ställer jag mig mer frågande till varför Jennifer Lopez valde att medverka, i en film som mest går ut på att hon ska vara sådär härligt smårolig och hispig när det hettar till. En roll som påminde mig väldigt mycket om den roll Sandra Bullock hade i Speed, fast Bullocks karaktär hade lite mer skinn på näsan. Tyvärr blir Lopez aldrig rolig när hon måste snabbprata-så-fort-hon-blir-stressad, men jag hoppas att fröken Lopez inte behövde överanstränga sig och ändå plocka ut en lättförtjänt check när jobbet var avklarat. 

Lite trist i sammanhanget- när man fått med sig en legendar som Nick Nolte måste man- måste- se till att använda en sådan person på bästa sätt men det gör man inte här, tyvärr. 

 

 

 

 

                             

 

 


Det var inget långsamt tempo i Parker, vilket förstås är bra ibland, men samtidigt börjar man i efterhand att fundera på vissa saker- som varför polismannen är så besatt i Lopez karaktär och varför han hela tiden kommer med skamlösa förslag utan att han begriper att hon inte är intresserad i honom, men däremot väldigt tänd på Statham (och än en gång, här diskuteras aldrig några mansroller eller varför kvinnor generellt har en benägenhet att bli kåta på farliga, spännande män). 


Jag blev överraskad positivt när det kommer till Parker, även om den långt ifrån är perfekt. Men som underhållning för stunden fungerade den utmärkt. 







 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - Onsdag 1 maj 14:25

Det är förträffligt när teknik fungerar men lite nindre roligt när det inte fungerar samtidigt kan man förstås också resonera att en blogg inte är det som är allra viktigaste, när allt kommer till kritan! Men roligt i alla fall att se att ens konto f...

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards