Direktlänk till inlägg 3 maj 2021

A Score to Settle

Av theotherside - 3 maj 2021 22:00

Hmm ja man börjar fundera över var gamla stjärnan Nicolas Cage och hans karriär är påväg egentligen! Det är svårt att tro idag att han faktiskt var en riktigt sevärd skådespelare en gång i tiden, med tanke på vilken skit han medverkar i numera. Jag tänker inte bara på hans nya trend med halvsevärda skräckfilmer, utan också på de filmer han meverkat i innan dess, och fortsätter att medverka i. 



A Score to Settle är i alla fall hyfsat sevärd, mest på grund av att filmen inte alls är den hämnd-thriller som den utmålas som, i alla fall inte i början, utan istället fastnar jag i början för Cages rollfigur och hans desperata försök till att få en bättre relation med sin son, som han till att börja med inte hade någon vidare bra relation till på grund av hans kriminella leverne, och sedan sitter han i fängelse i 19 år och går miste om precis allting. Ja, tror man åtminstone. 

En halvhygglig vändning en bit in i filmen gör att jag omvärderar filmen lite, dessvärre en aning för sent för A Score to Settle byter spår och linje alldeles för mycket för att det ska kännas riktigt bra och sevärt. 

Om allt hade handlat mer om Nic Cages hämnd, och att det presenterat mycket bättre varför "the old man" är så hämndlysten kanske det hade blivit mer sevärt. Eller om man hade koncentrerat sig mer på dramat, istället för att ibland bli en ganska grym historia om en mans hämnd, så hade alltsammans blivit lite bättre. Kanke. 


Nicolas Cage känns för övrigt inte helt klockren i huvudrollen och tyvärr ser han riktigt galen ut ungefär halvvägs in i filmen, när hans sjukdom ska göra sig alltmer påmind! Cage och hans uppspärrade ögon och tokiga sätt känns inte alls trovärdigt och därmed förlorar den biten allt vad som stavas trovärdighet. Det är tråkigt att Nic Cage ska reduceras till det här, med tanke på vad han har gjort tidigare. Eller var han egentligen aldrig bättre än såhär? 



 



Nåväl jag tycker ändå A Score to Settle är hyggligt sevärd, i alla falll när alla premisser faller på plats, och man förstår varför Cages karaktär är så hämndlysten som han ändå är.  Det är bara tråkigt att man inte förstår hans motiv tidigare, och hade det funnits en mer kompetent regissör som höll i trådarna så kanske det hade kunnat bli riktigt sevärt. 


Allt som allt, filmen är lite för tråkig för att vara en hämndfilm, som drama fungerar det inte riktigt heller, och en Nicolas Cage som knappast tar huvudrollen på allvar så blir det stundtals lite väl parodiskt, och alltsammans saknar en riktig nerv och spänningsskapande sekvenser för att göra något alls riktigt intressant. 


Kort och gott, en film som man bara kommer att se en enda gång, och sedan aldrig igen. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards