Direktlänk till inlägg 3 juni 2017

Logan- The Wolverine

Av theotherside - 3 juni 2017 03:00

Det är bara att lyfta på hatten och tacka så mycket åt en trikåklädd antihjälte i röd dräkt, för utan Deadpool hade aldrig Logan fått grönt ljus och dessutom fått tillåtelse att bli barnförbjuden. Men problemet, som jag ser det i alla fall, är att det ju inte blir så mycket värre egentligen bara för att blodet tillåts spruta och kroppsdelar kapas i mitten. Det allra bästa med Logan är ju att vi faktiskt äntligen får se vad de där klorna som Wolverine har som vapen egentligen kan användas till- köra in dem i människor! Att det tagit sjuhundra elva "barnvänliga" filmer med X-Men innan man får se en film som faktiskt borde ha varit gjord från första början, ja det säger nog mer om tiden vi lever i än någonting annat.


Men... ändå! Jag saknar verkligen den smutsiga, hårda jävlar anamma-attityden från framför allt 80-talet. Ska det vara så förbannat svårt att fixa? 


Nåväl tack som sagt till Deadpool, för att filmbolag äntligen vågar göra filmer där blod sprutar, svärdomar får uttalas utan blip-ljud och kropsdelar kapas till höger och vänster.


Det var bara synd att Logan egentligen inte hade så mycket mer att erbjuda. Under filmens speltid på över två timmar, så är det faktiskt en hel del dödtid emellanåt, där det inte händer särskilt mycket mellan alla urladdningar. Jag kommer också på att fundera lite över skurken i filmen, vad är han egentligen, hur skapades han och varför tycker han att det är så rätt att jaga de få mutanter som finns kvar? 


         


Men ska väl inte påstå heller att jag är något hängivet fan till hela X-Men- världen och var inte så vansinnigt peppad på den här filmen direkt. 


Det var Hugh Jackmans show från början till slut och det känns ändå bra att han avslutade Logan-kapitlet med en sådan här film trots allt, där han verkligen fick spela ut karaktären till fullo och som redan sagts, använda sina klor som det var meningen att de skulle användas. Allt det där psykologiska med karaktären, ja det fungerar men känns ändå inte riktigt som att man kommer närmare figuren än vad man har gjort tidigare. Ja, vi vet att han mår dåligt, ja vi vet att han är våldsam, ja vi vet att han har flertalet förluster bakom sig osv osv... Jag hade däremot sett fram emot att få veta lite mer om hur Wolverine tänker och reflekterar över sig själv och allting annat omkring sig, med tanke på att denna film tar plats i framtiden. Man tycker att han borde ha hunnit tänka mycket under den tiden, känna mycket, reflektera över ett och annat. Men njae, det blir väl lite sisådär med det. 


Men, okej filmen var klart underhållande medan den pågår och hade flera scener som var häftiga och hårda och precis som man skulle ha önskat att det hade sett ut i tidigare filmer också. 

Godkänt, blir slutbetyget för min del. 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards