Direktlänk till inlägg 15 januari 2017

Blood Father

Av theotherside - 15 januari 2017 05:45

Jag hade inte direkt några skyhöga förhoppningar på den här filmen men ändock hade den två premisser som jag tyckte om från början- dels att Mel Gibson fanns med i en film igen och att den handlade om att han skulle hjälpa sin dotter som minst sagt hade hamnat i skiten. Förutstättningarna fanns där, men sedan blev väl kanske inte utförandet helt igenom lyckat milt sagt. 


Blood Father börjar i alla fall riktigt bra, för att sedan bli ja, vad ska man säga? En ganska bråkig soppa som skall innehålla alltifrån far och dotter som försonas ( eller är det försent för fadern), gangsters som verkar hitta far och dotter överallt och det helt utan att de ser ut att använda någon modern teknik alls? Kom igen liksom, det är 2016 och farsan är så smart att han inte använder sig av varken smartphones eller Icraps, och ändå är de lika spårningsbara som att de varje minut skriver på Facebook var de för stunden befinner sig. Knappast troligt, eller hur! 


Jag gillade aspekten att Gibson spelade nykter alkoholist. Kanske ett steg på vägen för skådespelaren att be om ursökt för det han ställt till med under de senaste åren, och att ta avstånd från en del av de knasigheter som han ställt till med. Å andra sidan, Hollywood förlåter aldrig, förutom om Mel Gibson ansvarar för en ny Dödligt vapen eller Braveheart, men det är nog inte så troligt. 


     


Nej det enda intressanta med filmen blev att få återse Mel Gibson framför kameran igen. Stundtals är Blood Father billig action som knappt innehåller något djup alls ( men det saknades inte ämnen att bearbeta lite närmare) och det blir aldrig speciellt spännande eller intressant heller. Jag tänkte flera gånger stänga av filmen. Ingen aning varför jag faktiskt såg alltsammans från början till slut, men som jag sagt många gånger tidigare så har man ett bra sittfläsk som man förfinat genom åren och som säkerställer att man tar sig igenom de allra flesta filmer! 


Slutet ville jag däremot mest av allt kräkas åt. Usch sentimental, billig smörja som försöker att skapa något "fint" alldeles innan eftertexterna börjar rulla... Jesus, har man inte lyckats med att göra två karaktärer intressanta och sympatiska två sekunder innan filmen är slut, ja varför ens försöka när tiden nästan tagit slut? 


Nej bästa rådet blir att undvika den här. Tyvärr var det inte alls den film jag trodde att det skulle vara! 




 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards