Direktlänk till inlägg 9 juli 2016

"Doktor Slem" - Näthat och dubbelmoral hos Aftonbladet

Av theotherside - 9 juli 2016 13:36

Ja, det är härligt att landets största tidning (hur nu det gått till) tillåter en av sina skribenter att sprida lite skönt hat, något som annars tidningen säger sig vara emot. När det handlar om kvinnor som blir näthatade, alltså! Eller när någon annan än det manliga könet ska hatas för då kan man skriva vad som helst och spy så mycket galla man bara orkar, till tusentals läsare. Så vad tänker då kanske en bloggare, skribent och andra? Tja landets största tidning tillåter sådana här artiklar, därmed måste det ju vara okej att vara arg, och skriva precis vad man behagar utan att ordet censur finns med medan man knattrar på tangenterna!! 


Dessutom rekommenderar skribenten "bridge hopping" eller möjligen "framför tåghopping" eller varför inte bara en "in i en vägghoppning". Läser man mellan raderna så skulle med andra ord doktor Slem på grund av det han gjort, att ge en diagnos till en världskändis, därmed kvinnlig världskändis, en diagnos som flera medier gladeligen publicerar eftersom det ju handlar om en kändis och därmed tydligen är av allmänt intresse vad den här doktorn säger, lika bra kunna hoppa från en bro eller framför ett tåg. Eller, möjligen, hoppa in i en vägg! Skribenten framför det med lite mer spetsfundighet än vad andra gör, där man direkt skriver något i stil med "du borde bara dö", men gör det någon skillnad? Alla som har läst denna text lär sig av skribenten att det är helt okej att skriva på det här sättet. 

Och alltsammans landar till slut i: Skit i det du, gubbjävel!

Ett liknande kraftuttryck mot en kvinna hade omedelbart resulterat i någon form av åtgärd, eller varför inte hatstorm mot den som skrivit det. Politiker och artister och många andra får liknande provocerande ord slängda efter sig. Sveriges största tidning låter gubbjävel passera utan minsta kommentar eller dylikt. Därmed godkänner man ett sådant språkbruk och basunerar ut åt andra som känner sig sugna att använda olika ord framför- jävel för att riktigt poängtera sin åsikt (hat). 

Om man nu faktiskt vill på riktigt komma till rätta med allt detta hat och hårda ord på Internet och sociala medier, ja bör inte då kanske Aftonblandet och dess gelikar börja med att visa på goda exempel? Att man får vara arg, ledsen eller kränkt men att det inte behöver resultera i sådana här krönikor där man med tydlighet visar att det är helt okej att skriva nästan vad som helst och använda vilka ord som helst som först dyker upp i huvudet?



Och därmed diskvalificerar sig Aftonbladet direkt som något slags megafon mot andra som ägnar sig åt att sprida hat. Det har förvisso tidningen gjort redan sedan långt tidigare, men den här krönikan är ett riktigt bra exempel på vilken dubbelmoral Aftonbladet alltför ofta består av. 



http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/malinwollin/article23130759.ab





 

 
 
Emm

Emm

19 juli 2016 11:06

Vissa människor borde inte skriva krönikor :(

http://www.motherofbutterflies.blogg.se

theotherside

19 juli 2016 21:27

Eller hur? Eller i alla fall inte medan man fortfarande är upprörd och inte tänker på vad man egentligen skriver. Skribenten brukar i vanliga fall vara ganska vettig men här blev det verkligen motsatsen till vettigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards