Direktlänk till inlägg 16 mars 2014

Evidence

Av theotherside - 16 mars 2014 23:30

Nu finns det minst två filmer med titeln Evidence, så det är inte bara hysterian omkring remakes och reboots som påminner oss om att fantasilösheten och idéfattigdomen är påtaglig i Hollywood just nu. Det enda som känns en aning nytt med denna found footage-film är att man den här gången får vara med när polisen går igenom upphittat material och omväxlande får man se vad huvudpersonerna har filmat och vad de går igenom, för att sedan få veta vad poliserna uppmärksammar och hur de försöker att lägga pusslet som förhoppningsvis ska leda fram till att de kan gripa mördaren. Huruvida nytt och fräscht det här egentligen är kan man väl ha olika åsikter om, men själva handlingen och det som händer är inte speciellt fräscht och det är egentligen en ganska tråkig film på det hela taget. Det är enbart slutet som piggade upp lite. 




                                            LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

 

 

 

 


Om man förväntar sig en film i stil med Hostel eller den andra filmen med samma titel så blir man besviken, och jag blev riktigt besviken över hur dåligt med våld det är här. Det är knappt ens blodsutgjutelse eller speciellt mycket splatter och det enda "hemska" är att en går omkring med en svets/skärbrännare och eldar upp folk, vilket man inte heller får se speciellt mycket av. Det här är på det hela taget en ganska snäll film i det avseendet. Och kanske hade man brytt sig lite mer om karaktärerna om man faktiskt hade haft någon anledning att bry sig om dem, men det har man inte och engagemanget förblir nära nog noll.



       




Jag stör mig extremt mycket på den handhållna kameran och ibland känns det som att befinna sig i en berg-och-dalbana och det är påfallande ofta som man knappt kan se något alls eller ens få en skymt av vad det är för något innan kameran syndar vidare.


Och ett litet hurra, för att det är kvinnliga skurkar för en gångs skull. Det är alltför sällan. En fin twist! Men under utredningens gång så säger poliserna vid ett flertal gånger att det är en manlig gärningsperson man söker efter, och detta tror jag är alltför vanligt även i verkligheten, att man utgår ifrån att det är en man som är brottslingen. Skämmes! 


Allt som allt var det här ingen vidare bra film. Det var enbart slutet som fick en att inte glömma bort alltsammans på en gång.





 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - Onsdag 1 maj 14:25

Det är förträffligt när teknik fungerar men lite nindre roligt när det inte fungerar samtidigt kan man förstås också resonera att en blogg inte är det som är allra viktigaste, när allt kommer till kritan! Men roligt i alla fall att se att ens konto f...

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards