Senaste inläggen

Av theotherside - Söndag 9 april 23:45

Rouge One: A Star Wars Story kan initialt vara den allra bästa filmen i Star Wars-sagan någonsin! Ja, faktiskt. Framför allt för att den ger en otrolig tyngd till vad som hände efter Episod 3 och det som sedan ledde fram till händelserna och filmerna 4, 5 och 6. 

Men det som jag tycker att alla filmer i serien saknat ( förutom möjligen Mörkrets hämnd och Emperiet slår tillbaka) är mörker, en känsla av att det är allvar. Force Awakens snuddade vid detta men ändå kändes aldrig Kylo Ren i närheten av den mäktiga, mörka känsla som alltid utstrålats från Darth Vader.


Jag är förvisso uppvuxen med de gamla filmerna, och den tragiska prequal-trilogin, så jag har ganska svårt att acceptera någon ny skurk som skulle kunna mäta sig med Vader, eller komma i närheten av den bakgrundstory som Anakin Skywalker har. Kylo Ren var lite "cool" emellanåt, men nja jag köper honom inte riktigt och jag vet inte om det kommer att kännas annorlunda när uppföljaren har premiär i december. Men någon mäktig skurk kommer han aldrig att bli i mina ögon, tyvärr! Darth Vader är och förblir den som innehar standarden för hur en mäktig rymdskurk ska vara, och det bevisas återigen i Rouge One; en av de mäktigaste scenerna någonsin med Darth Vader mot slutet fick mig nästan att uppnå orgasm- röda lasersvärdet som lyser upp mörkret, slakten av rebellerna med hjälp av kraften, hur totalt rädda alla är över att bara se Vader åååååhh.... Det är först nu det på allvar går upp för mig vilken jävla fördel Kejsaren har när han har den "sista" jedin vid sin sida och vilka fördelar en jedi har, om man inte behöver bemöta någon annan jedi! 


Sedan är det som vanligt ögongodis att se alla tekniska detaljer som dagens Star Wars-filmer kan erbjuda. Det är bra att Rouge One: A Star Wars Story har tagit tillvara detaljen med att skeppen och allt känns verkligt istället för helt och hållet datoranimerat, men fighterna i rymden har nog aldrig varit vackrare. Visst, det är CGI-porr när den används som allra mest men fan vilka bilder och scener som erbjuds! Men det finns element som jag är mindre nöjd med. Framför allt är handligen en aning plottrig, man kastas mellan helt nya världar hela tiden och knappt hinner man bekanta sig med en ny planet innan den blir antingen förstörd eller försvinner helt ur handlingen. Huvudpersonen Jyn var ganska intressant ( hurra hurra för alla nya brudar i en galax långt, långt bort nu har man uppnåt kvoten inom detta och kan väl känna sig nöjda med det eller???) men påminde en hel del om den kvinnliga huvudpersonen från Force Awakens. Manusförfattarna behöver väl inte göra det så jäkla bekvämt för sig?Sedan tycker jag nog att det tjafsas lite för mycket ( eller kanske för lite) om the force, har Jyn den eller den blinda samurajkrigaren? Efter episod 3 vet vi i alla fall att det inte finns många Jedis kvar ( Obi-One och Leia och Yoda) så vad denne man tillför förstår jag inte, mer än att han emellanåt räddar några karaktärer och att han verkar kunna strida trots det faktum att han är blind. 


Sedan hade det ju defnitivt inte gjort något om Darth Vader hade fått vara med i fler än två scener. Visst, Vaders ande finns med hela tiden och Vader användes perfekt mot slutet men ändå- man kan fan aldrig få för mycket av Vader. Speciellt inte när man inte har så mycket information om vad Vader pysslade med mellan den tredje och fjärde filmen. Det var i alla fall härligt att se Vaders högkvarter på Mustafa, och sedan det han gjorde i slutet av filmen. Wohoha, fan vad jag sett om den sekvensen flera gånger vid det här laget.                  Men utöver det så är jag förvånandsvärt nöjd med Rouge One: A Star Wars Story faktiskt, och känner att det finns utrymme för fler filmer som utspelas mellan den tredje och fjärde.  

ANNONS
Av theotherside - Lördag 8 april 03:00

Från regissören till den famösa och kanske en av de mest kontroversiella filmerna någonsin, Cannibal Holocaust, så stiger pulsmätaren en aning och saken blir inte bättre när Ballad in Blood har ett rätt så häftigt omslag ( beroende på vilket man hittar om man googlar på titeln). 


  


Filmen börjar inte heller så taskigt utan man tänkte mest att ja, det här kan ju bli ganska intressant, faktiskt. Men efter en halvbra inledning så presenteras vi för de tre karaktärer som utgör huvudpersonerna, och den ena är tråkigare än den andra och man måste också ge cred åt att de spelar över å det vedervärdigaste- men, de kan ju alltid skylla den lilla detaljen på att de faktiskt är påverkade av antingen droger eller alhohol genom hela jävla filmen! 


Huvudpersonen Duke är väl den enda av de tre som kommer undan med hyfsat trovärdigt skådespeleri, även om han mest av allt skriker och känner sig anklagad mest hela tiden. Bruden och hennes kille är så tråkiga och intetsägande att man inte bryr sig det minsta om någon av dem under filmens gång. 


Och så "mordmysteriet", eller vad man nu ska kalla det för egentligen, som filmens handling kretsar omkring! Ja, vad ska man säga? Intressant är det inte alls, man bryr sig inte om vad som hände och vem av de tre karaktärerna som gjorde vad. Det blir till slut väldigt tjatigt, tröttsamt och jag funderade vid flera tillfällen på att stänga av filmen. Inte heller, som det lilla gore-splatter-fan jag ändå i grund och botten är, fanns det med några scener som fick mina ögonbryn att åka hiss uppåt, ingenting minnesvärt alls- ja förutom anslaget, där det enda lilla intressanta presenterades men som senare under filmen knappt får någon förklaring. 


Ja, vad ska man säga som kan vara till fördel för Ballad in Blood? Hmm ja är man sugen på att titta på naket och då framför allt kvinnobröst och inte vill se regelrätt porr, ja då hittar man nog lite mer rätt med denna film! 

För naken blottad hud finns det minsann gott om i filmen när det råder brist på någonting annat vettigt, och med en kall öl i handen och hjärnan inställd på autopilot så hamnar man ungefärligen rätt. 


Annars gör man klokt i att inte ens utsätta sig för det här eländet.               

Ibland har man vettigare saker att göra än att ge sig ut och shoppa!           

The Duke the Duke the Duuuke!


     

Matrix hälsade på en stund. Revees till vänster, of course....


       På det hela taget en tråkig film, som inte ens passade för fredagskvällen utan man längtade bara efter att Ballad in Blood skulle ta slut någon gång. Slöseri med tid helt kort och gott!  

ANNONS
Av theotherside - Torsdag 6 april 23:45

"Get ready to wet... and bloody!!! "

Ja vad ska man säga? Bikinibrudar, dåliga splatter-effekter, löjlig handling och en budget som rimligen knappt ens kommer upp till tjugo dollar om ens det. MEN- VHS-feeling, och old time praktiska effekter, ja det gör ju att åtminstone en sådan som jag blir lite intresserad i alla fall. Och med tanke på att en ny film som kostat 100 miljoner att göra (vi tittar på dig, Ghost in a shell) men som ändå verkar floppa rejält, så är det inte att man börjar undra hur en jävla film kan tillåtas att kosta så enorma summor pengar. 


Man kommer ju ( nästan) lika långt med enkla, simpla knep- bikinibrudar, splatter och att tittaren kopplas av hjärnan under speltiden och häller i sig x antal kalla öl så är det mesta löst sedan.  Om Pool Party Massacre har den goda smaken att komma ut någon gång under sommaren så skulle det ju vara perfekt, för denna skulle ju passa perfekt som avrundning efter en sen, och blöt, grillkväll! Av theotherside - Söndag 2 april 23:45

Ja, man får lyfta på hatten och tacka Universal för att man väljer det säkra kortet med att visa i princip hela jävla filmen i trailer nummer två. Bra jobbat där, då slipper man ju slösa bort en biobiljett på en film som med ganska stor säkerhet kommer att floppa, om det inte vore för att man hade lyckats locka till sig hyggligt stora skådisnamn till detta spektakel. 


I början av sådana här trailers bord det fan i mej bli standard att man utfärdar spoiler-varningar om man tänkt visa hela filmen!!! Inte för att jag ens är måttligt nyfiken på en ny Mumie-film som satsar på action istället för att ens försöka vara skräck, men ändå. Det här Kalle Anka-äventyret får gärna andra titta på men dra inte in mig i eländet. Tack och lov, väljer jag helt på egen hand om jag vill se en film eller inte och denna Mumie- inkranation får dessvärre inte alls mitt stöd. 


Om man vill se en Mumie-film med härlig matiné-känsla, så kan man med fördel njuta av den första filmen med Brendan Fraser istället. Inte för att den heller lade stor tonvikt vid skräck direkt, men den hade i alla fall gott humör och en stor dos välbehövlig humor mitt i all tramsighet. 


Den nya Mumien verkar sakna precis allt. Jag hoppas på en monumental flopp så att ingen av de andra "monsterfilmerna" som Universal planerar att producera framöver blir verklighet. 


Men som vanligt är det väl bara önskedrömmar från min sida, och Mumien spelar väl in en betryggande andel dollars så alla filmer som ligger i Universals pipline förverkligas. Åh, det vore den ultimata mardrömmen, det. Värre än vad vi någonsin kan föreställa oss... Ja, förutom en prequal till Twilight eller en prequal prequal till Fifty shades of Grey där vi får följa den spännande utvecklingen av Christian Greys spermie och hur han dominerade över alla de andra spermierna... Det ska börjas i tid minsann! Av theotherside - Söndag 2 april 22:00

Ja, vill man se en prequal till hur AnnaBelle skapades och vad dockfan är ute efter egentligen? Mja är väl inte direkt så nyfiken alls utan tyckte att det räckte gott och väl med att den jävla dockan härjade i The Conjuring och i sin alldeles egna lilla film. Men nu skall det allstå berättas hur det kommer sig att en docka är besatt och vad den besatta dockan har för mission. Späääää-nnande, eller nja inte direkt. 

Trailern erbjuder i sedvanlig tråkig ordning massor med jump scare-scener som knappast gör att man ens rycker till om man sett skräckfilm de senaste tjugotre åren. Stabila Liam Neeson blev väl hitlurad för att få göra något utöver det fack av att spela träig actionfigur som räddar döttrar och fruar från allehanda skurkar och samtidigt fått visa att gamla snubbar minsann kan sparka röv så gott som någon annan, så det så! 


Svenske regissören, som av någon för mig outgrundlig anledning fick till en hit med sömnpillret Lights out förra sommaren, David F. Sandberg står ansvarig för denna fortsatta historia om och med en docka som inte ens skrämmer Chucky en stormig höstkväll. Återstår att se om någonting nytt alls erbjuds i den här filmen eller om allting är precis som det brukar vara.  Utan att underdriva, så har jag väldigt lite förhoppningar ( om ens några egentligen) på denna film... 

 

 

 Av theotherside - Onsdag 29 mars 23:45

Ganska bra teaser trailer, faktiskt. Man sätter stämningen direkt, introducerar vad det kommer att handla om på ett kort och rappt sätt för den som inte har en aning om vad Det är och som inte är bekant med Kings litterära förlaga men man bjuder samtidigt oss som läst boken och sett den gamla miniserien på lite smått och gott om man håller ögonen öppnade! Jag var mest orolig på förhand över att Pennywise skulle överexponeras, men så var icke fallet här tack och lov, utan clownen användes väldigt sparsmakat och vid väl valda tillfällen för att skapa maximal effekt och göra tittaren sugen på att se filmen. 

Lite besviken blev jag över att man känner igen så många välanvända, trötta grepp från x antal skräckfilmer de senaste åren (decenniet?). Det är tråkigt att det inte kommit mycket nytt på många, många år nu. 


Nåja, jag ser i alla fall fram emot IT och jag hoppas att filmen kommer att leverera. 


8:e september är det biopremiär för Det i Sverige;) 

Av theotherside - Onsdag 29 mars 23:15

Hmm jag vet inte riktigt säkert vad det är men någonting gör att jag blir nyfiken på Berlin Syndrome efter en titt på dess trailer. Det kanske har mest att göra med att jag är öppen för förslag och gärna vill bli överraskad av någon film i år, helst någon film åt skräckhållet förstås, och att den här filmen beskrivs som en "sexig" thriller. Det görs alldeles för lite av den varan nu för tiden, sexiga thrillers av b-karaktär blev man närmast bortskämd med i början av 90-talet men sedan dess är det en genre som inte har direkt gjort något större väsen av sig direkt. 


Känns i alla fall som att det här kan vara en hygglig film att ta sig en titt på en tråkig, regnig söndagskväll om inte annat. Den som lever får väl se vad man kommer att tycka om denna, och om man ger den en chans eller inte. 
Av theotherside - Tisdag 28 mars 23:45

IIIIIIhhhhh nästan lika intensivt spänd inför trailer-premiären av IT någon gång imorgon som en college-girl är inför stundande studentbal!!! Åh the exainting, its to hot almost. Förmodligen lär man ju bli besviken, som vanligt när det gäller filmer nu för tiden men en försiktig optimism kan i alla fall skönjas i och med att filmen faktiskt är barnförbjuden ( Rated R like hallrock halleluja)och detta tackar vi bland annat Deadpool och Logan för. Keep up the good work, boys! 


 


Återstår att se hur svenska exporten Bill Skarsgård tacklar den ikoniska rollen som skräckclownen framfr alla andra, Pennywise men än mer viktigt, hur regissören till (stora delar) magplasket Mama förvaltar Stephen Kings magnifika mastodontroman. Men hoppas, hoppas att det här kan bli riktigt bra!!!!


Apropå romanen ja, jag har ett otroligt sug efter att läsa romanen pånytt innan man ser remaken. Jag kommer inte ihåg mycket direkt men så är det flera år sedan jag läste boken, och det tog på sin tid ett tag innan man hade plöjt igenom boken men jag kommer ihåg att nästan varenda sida var nagelbitande och spännande och intressant. Jag vet bara inte riktigt hur tiden ska räcka till för att man ska läsa den igen, ty det tar sin tid och jag har inte så mycket tid till övers som på "gamla goda tiden" när man i princip hade ett helt sommarlov på sig för att enbart ägna sig åt läsning. 


Nåja. Nästan så att man funderar på att stanna hemma från jobbet imorgon och bara uppdatera Internet gång på gång för att se när IT trailern behagar dyka upp;P  Det har dröjt länge nog redan nu!Teaser inför Teasern (!):
Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se