Senaste inläggen

Av theotherside - 16 juni 2017 23:45

 


Vi körde en student-lunch idag vilket bland annat innebar förlängd lunchtid ( vanligtvis 10.45-13.30) och vi körde på till klockan tre... Fyra timmar med andra ord! Pust, det kändes efteråt och det var hela tiden mycket att göra och mycket att hålla efter. 

Dock var det enda stora problemet att gräddtårtan med jodbubbar som kördes som efterrätt denna studentfredag tog slut alldeles för snabbt, minst två timmar innan lunchen var avslutad vilket inte blev populärt bland gästerna. Det var inte roligt att bemöta gästerna när man sa att tårtan var tyvärt slut. 


Men annars får man vara nöjd med att det mesta rullade på bra och att det blev ett väldigt, härligt, varmt väder. 

ANNONS
Av theotherside - 12 juni 2017 23:45

Var kom denna ifrån? Jag gillar filmer som man inte har någon koll på alls i förväg och som dyker upp som en trevlig överraskning, då man inte heller har hunnit skaffa sig förväntningar på filmen ifråga ( vi tittar på dig, Det). 


I denna korta teaser ( trailer ska tydligen komma på onsdag men jag tror att jag skippar den för att inte få hela filmen spoilad) så lockar man  med storyn om en brud som återupplever mordet på sig själv flera gånger om. En slags skräckfilm a la Måndag hela veckan! Kan ju inte bli fel, typ;P 


Det låter dessutom  förbaskat bra att Happy Death Day är regisserad av mannen bakom Scouts Guide to the Zombie Apocalypse som var förra årets trevliga överraskning för min del då jag inte hade tänkt att se ännu en zombie-film, men gjorde det ändå och blev positivt överraskad och underhållen. Jag hoppas att den här filmen kommer att ha samma ton och humor! 

 

 

 

Passande nog har filmen dessutom premiär fredagen den trettonde i oktober! 


ANNONS
Av theotherside - 11 juni 2017 23:45

Om man inte vill se för mycket från den kommande actionstänkaren Atomic Blonde avrådes bestämt från att titta på de teasers som nyligen släpptes- för vem vill se för mycket från en film man har intention av att faktiskt ta sig en titt på? 


Men ett av klippen är nära nog "omöjligt" att inte titta på, ja i alla fall om man är dude. Ja, men man kan ju faktiskt vilja se två brudar hångla med varandra även om man är kvinna förstås. Vad är det egentligen som är grejen med två kvinnor som kysser varandra? Är det för att det är en sådan inlemmad grej i populärkulturen? Jag vet inte, jag är inte rätt person för att komma med ett djuplodande svar på denna fråga men kan i alla fall konstatera att det finns något väldigt, sexigt, hett, härligt med två kvinnor som kysser varandra. Det andra klippet ( och återigen vill man inte veta för mycket om filmen på förhand avråds det från en titt) är mer actionbetonat, och ganska härligt! Jag tycker den här filmen påminner en hel del om Angelina Jolie-filmen Salt. Hoppas att Atomic Blonde är i samma spår som Salt och John Wick men med en riktigt tuff brud i huvudrollen, då kan det här bli en riktigt härlig actionstänkare som passar perfekt att ta sig en titt på när grillglöden har slocknat och man inte vill se något som kräver att hjärnan behöver vara påslagen. 


Av theotherside - 8 juni 2017 23:45

"Australian shocker" låter inte så dumt, och medan trailern pågår får man läsa en hel del bra och positiva omdömen om filmen och man kan ju bara hoppas på att kanske hälften av dem visar sig stämma i efterhand. Men Austrailen har tidigare skämt bort oss med sevärda filmer, och trailern är rätt så intresseväckande så Killing Ground kommer jag nog att ge en chans så fort det finns tillfälle att ta sig en titt på den. 


Av theotherside - 3 juni 2017 03:00

Det är bara att lyfta på hatten och tacka så mycket åt en trikåklädd antihjälte i röd dräkt, för utan Deadpool hade aldrig Logan fått grönt ljus och dessutom fått tillåtelse att bli barnförbjuden. Men problemet, som jag ser det i alla fall, är att det ju inte blir så mycket värre egentligen bara för att blodet tillåts spruta och kroppsdelar kapas i mitten. Det allra bästa med Logan är ju att vi faktiskt äntligen får se vad de där klorna som Wolverine har som vapen egentligen kan användas till- köra in dem i människor! Att det tagit sjuhundra elva "barnvänliga" filmer med X-Men innan man får se en film som faktiskt borde ha varit gjord från första början, ja det säger nog mer om tiden vi lever i än någonting annat.


Men... ändå! Jag saknar verkligen den smutsiga, hårda jävlar anamma-attityden från framför allt 80-talet. Ska det vara så förbannat svårt att fixa? 


Nåväl tack som sagt till Deadpool, för att filmbolag äntligen vågar göra filmer där blod sprutar, svärdomar får uttalas utan blip-ljud och kropsdelar kapas till höger och vänster.


Det var bara synd att Logan egentligen inte hade så mycket mer att erbjuda. Under filmens speltid på över två timmar, så är det faktiskt en hel del dödtid emellanåt, där det inte händer särskilt mycket mellan alla urladdningar. Jag kommer också på att fundera lite över skurken i filmen, vad är han egentligen, hur skapades han och varför tycker han att det är så rätt att jaga de få mutanter som finns kvar? 


         


Men ska väl inte påstå heller att jag är något hängivet fan till hela X-Men- världen och var inte så vansinnigt peppad på den här filmen direkt. 


Det var Hugh Jackmans show från början till slut och det känns ändå bra att han avslutade Logan-kapitlet med en sådan här film trots allt, där han verkligen fick spela ut karaktären till fullo och som redan sagts, använda sina klor som det var meningen att de skulle användas. Allt det där psykologiska med karaktären, ja det fungerar men känns ändå inte riktigt som att man kommer närmare figuren än vad man har gjort tidigare. Ja, vi vet att han mår dåligt, ja vi vet att han är våldsam, ja vi vet att han har flertalet förluster bakom sig osv osv... Jag hade däremot sett fram emot att få veta lite mer om hur Wolverine tänker och reflekterar över sig själv och allting annat omkring sig, med tanke på att denna film tar plats i framtiden. Man tycker att han borde ha hunnit tänka mycket under den tiden, känna mycket, reflektera över ett och annat. Men njae, det blir väl lite sisådär med det. 


Men, okej filmen var klart underhållande medan den pågår och hade flera scener som var häftiga och hårda och precis som man skulle ha önskat att det hade sett ut i tidigare filmer också. 

Godkänt, blir slutbetyget för min del. 


 

Av theotherside - 1 juni 2017 22:10

Intressant inledning av trailern och även fortsättningen på densamma är intresseväckande. It Comes At Night fungerar säkerligen som en fin aptitretare inför remaken av IT

Kan det här bli årets stora överraskning, eller finns det någon annan skräckis som ligger och lurar bakom skuggan av alla de jädrans uppföljare och prequals som kommer att skölja över oss i år precis som föregående år? 

Hoppas att den här filmen lyckas med att överraska positivt! Premiär blir det redan denna månad. 


Av theotherside - 28 maj 2017 23:45

Ingen sexig titel direkt, och ingen sexig film heller direkt. Man förstår tämligen omgående att det här handlar om låg budget och när man konstaterat det efter att den första bomben smäller och man knappt alls får se någon skadeverkning från explosionen, ja då är det dags att upptäcka att filmen dessutom har det mest träaktiga skådespeleri jag sett på väldigt länge.


Det här är låå-ågbudget så det stänker om det. Och visst, inget fel med en b-film en lördagskväll om man hade blivit serverad en tillfredsställande handling, eller intressanta karaktärer eller någonting annat som väger upp att det är bristfälligt med det mesta här. Men ingenting sådant heller dessvärre och Interrogation blir ett enda långt sömnpiller. Tack och lov är filmen bara 1h 30 minuter så lidan blir relativt kortvarig. 


Det här är alltså en film som har en kille i huvudrollen vars specialitet är att hans "minnesbank" är exceptionellt bra???????!!! Åh, spännande, tell me more please säger ingen alls.  

Yeah har vi inte tillräcklig budget för att få någon kvinna att visa boobsen, kan vi alltid visa en målning med en naken brud på... Det funkade ju för Titanic för sjutton!  

Lite pistolviftande bjuds det på förvisso, och konstiga ögonkast. Alltid något!  

Jag sitter här och använder min specialitet, min minnesbank. Oh Yeah I am a damn good cop.  

Blondin med tight, blå linne check! Damn, det där är tight minsann!!!! 
Det är ju också lagom bra tajmat att en film börjar bli lite smått intressant när speltiden börjar att ta slut för här kommer en vändning som i alla fall jag inte såg att den skulle komma ( inte för att jag brydde mig heller direkt). Twisten är så ologisk att den egentligen är fullständigt onödig, men den får ju en att vakna till lite- alltid något! 


Utöver det, borde man ha gjort det enda rätta och skippat att se eländet. 
 


Av theotherside - 21 maj 2017 03:00

"Monsterfilmer" är inte riktigt min rätta skrå men visst kan jag uppskatta sådana filmer då och då, och ibland är det bara underhållande att titta på en film utan högre anspråk än att underhålla för stunden. Jag hade däremot inte några höga förväntningar på Kong Skull Island på förhand, men får ändå lov att konstatera att den här versionen med jätte(JÄTTE)jätte apan klarar sig undan med ett godkänt från min sida. 


På minuskontot;

* Kong visas alldeles för tidigt! Man får faktiskt se alldeles för mycket av apan redan i inlednigen, så mystiken finns inte alls där. Mystiken som fanns med framför allt i den svartvita klassikern från 1933, men också i Peter Jacksons tolkning. Här är det istället rätt på rödbetan som gäller, förmodligen för att alla kids aldrig skulle ha tålamodet till att se filmen överhuvudtaget om inte Kong presenteras snabbt. 


* Kong är alldeles för stor. Seriöst! Men med tanke på at Godzilla ska slåss mot jätteapan framöver så förstår jag att Kong var tvungen att växa till sig rejält. 


* Dåligt med emotionella känslor för någon av karaktärerna. 


Men på pluskontot finns faktiskt några riktigt vassa specialeffekter som jag misstänker hade sett förbannat bra ut på stor duk. Och jag tycker inte att John C. Riely är så irriterande som han vanligtvis är i andra filmer, äen om han inte alls är direkt rolig när det är meningen att han ska vara det heller. 


         


Men det roliga med denna version av Kong var att apan var riktigt brutal stundtals, och att man vid flera tillfällen visade att han mest troligt är "snäll" och att han känner sig väldigt ensam. Det här var i alla fall en Kong som är beredd att göra allt för att krssa sina fiender. 

Kong Skull Island hade dessutom med några scener som kan betecknas som "gore", vilket jag defenitivt inte hade väntat mig. 

Men en o-svärande Samuel L. Jackson hade man gott kunna strunta i. Jag hade velat se en förbannad Jackson som svär och gormar, och som är bitter över att förlora i Vietnam-kriget! 


Nåja dryga två timmar försvinner snabbare än vad jag trodde att de skulle göra och det är väl ett så gott betyg om något för en sådan här film. 


 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se