Senaste inläggen

Av theotherside - Lördag 29 april 03:00

Jag kände inte för något komplicerat såhär på fredagsnatten så det fick bli lite hederlig animation. Och för att försöka öka peppen något inför premiären av storfilmen Justice Leauge, typ. Men kanske framför allt för att jag vill se allt som innehåller Batman och glädjande nog är Batman med en hel del i den här filmen medan Stålis och de andra bara dyker upp vid några få tillfällen och för mig räcker det gott så. 

Lite roligt var det också att få se Constantine, en karaktär som jag inte sett eller läst något om/med sedan jag en gång i tiden av oklar anledning såg filmen Constantine. Det var också roligt att Swamp Thing fick vara med och visa upp sig, en karaktär som jag nästan inte vet någonting alls om men man får en snabb lektion i vad han är och vilken bakgrundshistoria den här karaktären har. 


Animationen får klart godkänt även om det här inte är någon film som direkt är påkostad, vilket så klart inte är meningen heller. Lite roligt med ett annat perspektiv jämfört med vad jag är van vid i alla fall, men det blir lite för mycket av det magiska och det blir till slut ganska tröttsamt. 


               


Stort plus för att det förekommer både svärdomar och lite blod, och att inledningen av det hela hade kunnat passa in i en skräckfilm! Mmm mer sådant i animering, absolut. Dark i titeln ger verkligen skäl för att finnas med, även om det ju i det här fallet handlar om tecknat, men i alla fall. 


       

Jag älskar de tillfällen då man får smakprov på den torra, underfundiga humor som Batman har. Jag begriper inte varför han inte får ha denna humor i de senaste spelfilmerna. Nej mer humor från Batman till folket, säger jag. Samtidigt som han förstås inte ska bli någon clown igen på något sätt. Näh ännu mera mörker och så får Batman säga något satiriskt vid rätt valt tillfälle. 


Godkänd underhållning för stunden! Helt klart värd en titt om man har tråkigt eller bara känner för att ladda upp lite inför det som komma skall på bio senare i år. 

 ANNONS
Av theotherside - Tisdag 25 april 23:45

Haha ja varför inte?

Svartvitt verkar vara det nya vita... eller svarta. Eller gråskaliga! 

Det "nya" är det som är utan färg verkar det som för något nyskapande måste man ju komma med om man ska sticka ut på något sätt. A Girl Walks Home Alone at Night fungerade ju skapligt i svartvitt, förutom att filmen var riktigt jävla långtråkig, enligt mig då. 

Trailern för den här filmen inger kanske inte mycket hopp för min del, men kan kanske fungera när fredagnatt långsamt övergår till lördagmorgon vid något tillfälle? 

 

Owlman är man ju också lite smått nyfien på, faktiskt! 

 

 

 

ANNONS
Av theotherside - Tisdag 25 april 23:15

Mest intressant på grund av att Neil Marshall tydligen står som exklusiv producent till Dark Signal, och mr Marshall har ju gett oss sevärda filmer såsom Dog Soldiers och Instängd, så detta faktum kan ju göra den här filmen sevärd faktiskt. 


Tyvärr övertygade inte trailern mig nämnvärt utan påminner om cirka tusen andra skräckfilmer. Och premissen här, om en mystisk signal som får igång hemskheterna, känns väl lite sådär bara. 


Det kan ju visa sig fungera efter en lång grillkväll i sommar när man känner att man inte behöver något ansträngande att titta på som avrundning, men jag är ändock tveksam. Hoppas att man kan bli positivt överraskad ändå. Men knappast... Av theotherside - Tisdag 25 april 23:00

Den tomma tysta ensamheten är den allra värsta som finns! Av theotherside - Söndag 23 april 23:45

The Purge tuffar vidare med den tredje installationen, i en filmserie som egentligen lämnat skräck elementet från den första filmen och som numera sedan den andra filmen blivit betydligt mer action! Och ingenting fel med det egentligen då jag definitivt tycker att den andra filmen var betydligt mer underhållande jämfört med vad den första filmen var. 


Men nu börjar vi kunna konceptet, vi vet premisserna, och det räcker inte med att slänga in i stort sett en ny detalj i Election Year för att det ska kännas som någonting annat än en förlängning av den andra filmen. Det är lite förunderligt att det fram tills denna gång inte funnits någon politiker som kritiserat "rensningen", men en modig kvinna med traumatiska upplevelser från ett år av Purge, gör sig till språkrör för att denna årliga tradition skall tas bort- och därmed garanterar hon sig att skaffa sig många mäktiga fiender. 


Nja den bestående känslan är att det här har man sett redan. Det finns ingenting som sticker ut tillräckligt mycket för att man ska komma ihåg denna film någon längre stund efter att man har sett den.                    Lite saknade jag känslan av riktigt kaos från gatorna, och en riktig känsla av fara för huvudpersonerna eftersom det blir att de är jagade mest hela tiden av mäktiga personer och en särskild specialkommandogrupp. 


Men visst Purge Election Year tuggar på hyggligt och det blir aldrig direkt ointressant på något sätt. Det känns bara såå välbekant allting, att man redan sett ungefär samma sak från den förra filmen och det finns ingenting alls som känns nyskapande eller nytänkande. 


Jag börjar tvivla på den kommande The Purge-tvserien som är på gång... En serie med det här borde fungera, men har man absolut ingenting nytt att berätta så kommer serien bara att tittas på av dem som är hardcore-fans, och det kommer aldrig att räcka för särskilt många säsonger. 


Nej nu räcker det med The Purge-filmer, tack. Jag är belåten, tre filmer som funkar bra att titta på men som man sedan glömmer bort ganska snabbt. 
 

Av theotherside - Söndag 23 april 04:15

Filmens titel, From a House on Willow Street, gjorde att jag trodde att det här skulle handla om en sedvanlig historia om ett hus som är hemsökt men det visade sig överraskande inte vara på det viset. Ibland är det faktiskt bra att inte känna till alltför mycket om en film innan man tar sig en titt på den, en knäpp på nästippen åt mig själv förvisso men framför allt är det en känga åt att trailers till alla filmer har en dålig vana utav att visa alldeles för mycket. 


Den här filmen visade sig vara en ganska nice mirsch marsch av flera olika saker, där hemsökt hus bara var en av flera andra komponenter och det gjorde att jag fann det hela mycket intressant och man fortsatte titta för att få veta vad det var som egentligen pågick. 


Men allteftersom bilden klarnar så kan jag ändock i slutändan konstatera att From a House on Willow Street inte erbjuder någonting direkt nytt, tyvärr. Det började med ett tämligen dåligt anslag, som senare får betydelse för filmens ganska svaga final men som jag tycker hade behövt förklaras betydligt bättre. Sedan finns det alldeles för många av nutidens mest älskade medel i en skräckfilm, jump scare-scener som tyvärr inte gör sitt jobb för undertecknad när man kan lukta sig till dem på mils avstånd innan de inträffar. Ingenting nytt under solen... 


 

Om jag någonsin startar ett produktionsbolag så ska den loggan vara lika cool som denna är;P                 

Men oj vad det ska gapas mycket hela tiden! Ganska okej film ändå, den lyckades med att hålla mitt intresse vid liv nästan hela vägen, och känns lite tråkigt bara att finalen och inledningen av filmen är rätt så dåligt genomförda och särskilt slutet var lite för "gulligt" för min smak. Helt okej underhållning däremellan i alla fall. 
 

   

Av theotherside - Lördag 22 april 02:00

Om nu någon skulle fråga mig varför jag inte tittat på Spiders långt tidigare, så hade svaret förmodligen blivit att filmen inte direkt varit högprioriterad då det med stor sannolikhet skulle vara en dålig film. Och ja, jag säger inte att Spiders är en bra film- verkligen inte- men det är en härlig liten blinkning till monsterfilmerna från 1950-60-talet, komplett med ryss forskare som vill skapa det perfekta vapnet, konspirationsteorier och en helt "vanlig" man som blir jagad på grund av omständigheter som han själv inte rår på! Vad mer behövs liksom?


Att sedan skådespeleriet lämnar en hel del övrigt att önska är en annan femma och stundtals har man sett bättre och mer trovärdigt agerande i valfri porrfilm. Det är inte direkt så att man sitter och hejar på familjen filmen så småningom fokuserar på. Sedan ser det också ut som att specialeffekterna är direkt importerade från en billig monsterfilm från den tid det begav sig, men man får ändå ge lite credit över att man använder dessa spindlar så ofta i bild vilket ändå måste bero på att det är relativt billigt att visa CGI- skapelser i bild nu för tiden? 


* Störningsmoment 1; Polisen som frenetiskt vinkar åt folk att hålla sig undan från en avspärrad plats! Jösses, det blir i det närmaste parodi av handviftandet. 


* Störningsmoment 2; Huvudpersonen har en irriterande besatthet av att hålla frugan i handen precis hela jävla tiden! Varför? Jag tror att hustrun är fullt kapabel att springa själv utan att karln måste hålla hennes hand. Speciellt kapabel tror jag att frugan är till att springa för egen maskin när man blir jagad av gigantiska spindlar!!! Snälla sluta upp med denna idiotiska grej på film, att hålla kvinnor i handen när det ska springas.... Det är trots allt 2017 nu.                


Sedan är det inte mycket som blir bättre utav att filmas i 3D och vissa sekvenser i den här filmen blir otroligt fula på grund av detta. Det borde finnas någon regel som säger att filmer som är på b-sidan inte ska tillåtas använda sig utav 3D överhuvudtaget och anledningen är enkel- det gör inte filmen bättre direkt! Ingen blir glad av att se stora, fula CGI-spindlar "fara rakt mot ens pupiller". Thats it! 


Men förutom små skavanker här och var kan man också ta Spiders för vad den är, en monsterfilm/SF-film som knappast är tänkt att vara ett mästerverk men som lyckades med konststycket att vara sådär lagom underhållande ändå, speciellt om man vill titta på något som inte kräver att man behöver ha hjärnan påkopplad vilket passade bra för min del såhär på fredagsnatten! 

 Av theotherside - Onsdag 19 april 22:07

Kul att få höra att företaget som man jobbar på, som inte direkt är någon liten aktör på marknaden, hamnade på plats två bland 117 av det antal som finns inom landet. Inte illa pinkat, liksom! Det var bara småsaker som det anmärktes på ( och ironiskt nog hade ett av de småfelen orsakats av en av cheferna, men inte helt olikt honom om man säger så).  

De som hade varit och gjort undersökningen var nöjda med i stort sett allting, från maten till inredning och till bemötande. Sedan kan man ju förstås alltid bli ännu bättre, och till sådana detaljer hör att kanske kolla upp om sällskapen är intresserade av någon pågående match eller inte, för att få bästa placering utifrån önskemål, men har lite svårt att begripa varför man kommer till oss om man tänkt sig en "lugn och stillsam" middag med anledning av att det nästan alltid är någon sport igång som visas på alla våra TV-apparater.


Nåja det här påverkar inte mig speciellt mycket men jag var i alla fall nöjd över att chefen var nöjd med detta och att kocken som jag jobbade med i eftermiddag blev nöjd och belåten över resultatet. Gott så, det stärker dem i vilket fall att fortsätta göra sitt bästa och att det ska bli så bra som det bara går att bli. 
 
Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se