Senaste inläggen

Av theotherside - 17 september 2017 23:45

Jag hade inte direkt några nämnvärda förväntningar på den här filmen, men får erkänna såhär efteråt att First Kill faktiskt var bättre än vad jag trodde att den skulle vara.  Filmen var ganska småspännande mest hela tiden, och man lyckades göra det väldigt komplicerat för alla inblandade till slut. En del logiska luckor finns förvisso, men det är först efter att filmen tagit slut som man börjar fundera över dessa. Ingenting nytt, direkt, visst man har sett detta förr men måste säga att man gjorde det smart genom att hålla igen med de stora trummorna och istället utnyttja karaktärerna. 

Jag gillade framför allt känslan av relationen mellan ungen och kidnapparen- det gav nästan lite flashback till A perfect world ( som förstår ingen annan idag ens har en aning om men se den om möjligheten finns, för den är en av de finare filmerna med Kevin Costner och Clint Eastwood). 


Bruce Willis, som bäst kan sägas vara en föredetting som hoppar på en hel del skit nu för tiden, gör i alla fall godkänt ifrån sig i den här filmen. Det är dock långt ifrån storhetstiden, och om man vill se mycket av Willis ska man se någon annan film istället för här är han inte med så mycket direkt. 


Hayden Christensen kan jag inte riktigt ta på allvar sedan magplasket i Star Wars 3: Mörkrets hämnd. Jag menar bara, kan karln ens agera när han ska "spela" stressad och upprörd? Alla minns vi väl scenen där han spelar mot PortmanMustafar? Jösses, det är fortfarande en väldigt ostig scen som fortfarande luktar illa!!!! 

Nåja, i den här filmen klarar han sig väl undan med godkänt, även om man ibland får Mustafar-vibbar från vissa scener.... 
     


First Kill var helt okej underhållning för stunden, ingenting som man direkt kommer att minnas någon längre stund, men som ändå lyckades göra det småspännande mest hela tiden.  

ANNONS
Av theotherside - 16 september 2017 02:45

Hell Yeah why the fuck not? Stora myror som bestämt sig för att kliva upp några pinnhål och istället för att bli ihjältrampade av oss human sapiens, så ger de igen istället!!!! Och alltsammans till lite härlig heavy metal?  Och lite heta brudar!!!Vem kan säga nej tack, liksom? 


Dead Ant tar man sig en titt på så fort den möjligheten finns. 


ANNONS
Av theotherside - 16 september 2017 02:00

Ja, man ska ju ärligt talat säga att man inte förväntade sig något storslaget mästerverk, verkligen inte. Men jag trodde i alla fall att minsta kriteriumet för den här filmen skulle vara att man fick sig några skratt, på sin höjd lite fnissande- det kunde ju inte vara alltför mycket begärt? Tyckte man. Men Killing Hasselhoff var betydligt tråkigare än förväntat. 

På sin höjd räknade jag till två roliga scener totalt, och det på en speltid på en timme och tjugo minuter. Det är alldeles på tok för dåligt. 


Det blir lite "fint" ändå när många blinkningar till David Hasselhoffs karriär finns med, men det är inte direkt subtila hyllningar som det handlar om. Lite tråkigt var det allt också att The Hoff aldrig sjöng, och då tänker jag framför allt på Looking for freedom. 


En eloge ska man ändå ge till huvudpersonen Hasselhoff, att han är så duktig på att bjuda på sig själv och den image som finns kvar från Baywatch glansdagar fortfarande. Hur länge kan man egentligen leva på något gammalt? Förvisso gjorde karln en revival härom året i och med en sånginsats till Kung Fury, men all annan tid då? 

Ja, kanske har denna film svaret; Hoffs agent läser massor med filmmanus som Hoff inte är intresserad av medan karln ägnar sig åt träning.... 


     

Ninja-Hoff... 


 

K.I.T.T med röst av Justin Bieber(!) WTF, hur kunde detta helgerån mot bilen godkännas? 


      

Obligatoriska scenen med Hoff springande i slow motion till tonerna av Baywatch titelmelodi!

 

 

 


Nej Killing Hasselhoff var tyvärr inte särskilt rolig. Och det känns inte direkt som att filmen försökte nämnvärt heller. Med tanke på hur få som ser filmen, och med tanke på att det inte är speciellt många längre som vet vem den här snubben är. 


Däremot har jag ingenting emot ifall HassleHoffen fortsätter att bjuda på sig själv i mindre roller i andra filmer, som den han gjorde i Piranha 3DD. Där kommer det mer till sin rätta, istället för att som i denna film försöka bygga upp allt kring "hypen"/kulten som knappast ens finns kvar längre. 


 


Av theotherside - 29 augusti 2017 23:45

Eftersom jag var inne på lite asiatiskt i och med Temple kom jag att tänka på att det var länge sedan sist som jag såg någon film i stil med Tokyo Gore Police och Samurai Princess och allt vad de nu hette. Någon därute som möjligtvis har koll på om det kommit någon dylik film under de senaste åren, eller fick de helt enkelt lägga ned verksamheten för att det var alldeles för få som såg på deras underbart, splattriga och underfundiga filmer?? 


Tror banne mig jag får försöka leta fram Tokyo Gore Police någon helg framöver. Man kanske har ändrat uppfattning om den filmen helt och hållet sedan man sist såg den för länge, länge sedan...  Av theotherside - 29 augusti 2017 23:45

Ingenting som ger skyhöga förväntningar för min del i alla fall- det räcker med att man försöker sälja in filmen med "from the producer of The Ring-trilogy", vilket snarast är att betrakta som ett varningsmärke så gott som något. Men lagom inför mysandet inför Halloween kanske Temple kan fungera hyggligt som en liten aptitretare möjligtvis... Eller så inte.  Den som lever får se. 


Men nu närmar det sig sannerligen för premiären av remaken IT, september anländer på fredag och efter det så är det nedräkning på fullaste allvar!!!! 

IT har redan kallats för årets bästa film ( möjligtvis ska man ta det med en nya salt ty det låter alltid på samma vis från de lyckliga, första jävlarna som får se en film) och dessutom gör filmen clownyrket väldigt svårt att utöva(!). 

Är egentligen löjliga förväntningar på denna jävla film, men någon film ska väl också lyckas med konsten att göra så gott som nästan alla nöjda. Hoppas man, på, fortfarande.... 

Det enda som stör mig är utseendet på Pennywise... Visserligen är jag uppvuxen med originalfilmen, men jag trodde ändå inte att det skulle spela någon större roll. Men det är något som inte känns helt hundraprocentigt med Bill Skallsgårds kostym och sminkning. Nåja, det är kanske ingenting man tänker på medan man ser filmen, för att den trollbinder en tillräckligt mycket. En remake ska ju tillföra någonting nytt och jag hoppas verkligen att de har gjort det rätt här. 


 Temple var det, ja. Kan sträcka mig till att jag förmodligen kommer att ta mig en titt på den filmen också, men med betydligt lägre ställda förväntningar. Men, å andra sidan, årets överraskning inom skräcksammanhang har inte presenterat sig ännu. Tveksamt om det är Temple som står för det, men man ska aldrig säga aldrig. 


Av theotherside - 29 augusti 2017 23:00

Ja, jag vet helt enkelt inte om jag köper premissen med Arnie som världens bäste lönnmördare med tanke på... tja, hans nuvarande ålder och att han inte alls känns särskilt trovärdig i en sådan roll längre. Men äldst vet bäst, eller hur det nu var med den saken. 


Killing Gunther är i vilket fall en mockumentär, och det greppet känns ju lite roligt i sammanhanget, annars får jag mest känslan av billiga skämt som avlöser varandra efter en titt på trailern. 


Nåja bara gamle Arnolds utstrålning och pondus kan göra det hela nog så sevärt en tråkig, trist vinterkväll framöver. Vem vet, man kanske tar sig en titt på filmen vad det lider. 
Av theotherside - 27 augusti 2017 23:45

Det var hög tid att se filmen som fortsätter på Alien-sagan, andra delen av Ridley Scotts påbörjade prequal som han av någon anledning har bestämt sig för att dra ut på i all oändlighet genom att göra totalt sex filmer(!) och frågan vi alla ställer oss, är om det ens är meningsfullt att följa med på denna (lång)dragna resa? 

Jag börjar misströsta i alla fall, men så var jag också tveksam till det hela och när Promethus gjorde sitt bästa med att göra så många som möjligt besvikna, så gör i alla fall Convenant sitt bästa för att ösa på med action och skitdåligt gjorda "splatter"-sekvenser. Man håller andan, knyter näven hårt i byxfickan samtidigt som man undrar vad i helvete det är som pågår egentligen? 


Sir Riedley Scott, får man fråga lite artigt vad i fan som hände med premisserna som DU använde så förtjänstfullt och med bravur i den allra första filmen ( om du ens kommer ihåg den förstås, jag förstår att minnet kan börja svikta lite på äldre dagar)?

Det jag talar om, och inte återfinner hur mycket jag ens försöker i Convenant, är spänningsskapande, smygande, långa scener? Eller ja man kanske skulle efterlysa spänning överhuvudtaget, för den återfinns nämligen inte alls i den här filmen. 

Därefter, vad fan hände med att inte visa upp monster i tid och otid? Ja jag vet, andra gör också detta misstag för jämnan numera, men för tusan såpbubblor, du är från den gamla tiden och borde ha bättre vett än att få praktstånd av att se din varelse, Alien, från alla vinklar och vrår... Sådant kan väl de yngre, obegåvade filmjönsarna få syssla med, men inte du? Dessutom tycker jag att Alien i denna film är direkt ful och riktigt dåligt CGI- plottrigt. I övrigt fanns inte mycket att beklaga vad gäller specialeffekterna, rymdskeppen är snygga som tusan ( även om jag lite väl ofta fick känsla av att titta på design från ett snyggt datorspel). 

Sedan, orkar du vara uppe och lyssna fortfarande Sir Ridley Scott? Ja men då så, jo detta med intressanta karaktärer? Det har du glömt bort helt eller? Jaså inte? Hur kommer det sig då att jag knappt känner igen så många karaktärer på gruppfotot av bestättningen som lämpligt nog dyker upp halvvägs mot slutet? 

Tråkigare, intetsägande karaktärer var det väldigt länge sedan man såg i ett sådant här påkostat projekt. Ja, senaste gången skulle väl ha varit i Promethus, då. 

Nej vet du vad, jag tycker att du ska snegla lite på James Cameron och lära dig ett och annat om hur man gör en besättning på ett rymdskepp personliga och intressanta för tittaren ( ett litet tips, titta på Aliens, du kommer fatta vad jag menar sen, jag lovar). 


Eller så det bästa av allt, lämna över stafettpinnen till någon annan. Snälla, snälla... snäääälla!!!!! Du kan ju alltid fortsätta att vara med som producent eller någonting sådant men helst av allt skulle du inte vara inblandad alls, inte det minsta. Jag är trött på det här prequal-ältrandet, det blir ändå aldrig riktigt intressant eller spännande och jag vet inte, men inte fan undrar man så överdrivet mycket över Aliens ursprung. Ge oss Blomkamps Alien-film istället så detta underbara, coola, häftiga, perfekt designade filmmonster får en återupprättelse! 

Namninsamling, kanske skulle vara ett alternativ? Något måste ju göras snart så gamle Scott förstår att han allt får ta och ge sig med det här nu. Två filmer redan med eländet, och jag vill i alla fall inte se mer. Jag bryr mig inte mer nu än efter första filmen om vem som är skaparen till ditt och datt, men vem var det som skapade skaparen???....

Dubbel-dubbel-suck. Snygga effekter i rymden.


               

Farsoten drabbade dem från himmelen, eller vad det nu står skrivet i Bibeln. Men ganska träffande symbolik i alla fall.    

Så mycket Alien i närbild i den här filmen. Man blir ju nästan trött på att se dem hela tiden.        

Hur en Alien ser på världen, tydligen. Trodde aldrig man skulle få se det, men det sägs ju vara bra att byta perspektiv ibland. 


     

Ser inte snyggt ut alls, dagens aliens... 


 

Hm få se nu vem är den snubben? Vem är han? Vem är den bruden? Vem är den tjejen? Suck, har ingen aning och slutade att bry mig långt innan filmen var färdig. Fanns det då något som var lite bra med Alien Convenant? Ja framför allt att filmen är R-rated, men man kan fråga sig på grund av vad egentligen. Sekundsnabbt visade tuttar i rymden? Eller kan det vara på grund av aliens kalasande och därmed att blodet sprutar onaturligt och överdrivet? Strunt samma, men jag hade hellre sett en mycket bättre, kallare och råare stämning istället. Sådant som fanns i film förr.... 

Sedan var det bra att det var mer full fart i den här filmen jämfört med föregångaren. Det gjorde att speltiden på lite över två timmar försvann ganska snabbt, så det gjorde sitt till för att förkorta lidandet. 


Nej usch nu tror jag att jag ger fan i den här prequal-Alien-skiten. Bättre ( snarare bara värre) än så här blir det ju knappast. 

 

Av theotherside - 20 augusti 2017 23:45

Harley Quinn samarbetar i den här filmen med Batman och Nightwing ( när ska vi få se denna karaktär komma till liv på vita duken, det är verkligen hög tid för det istället för ännu en version med Robin som sidekick till Batman).  Men tyvärr var handlingen inte särskilt spännande den här gången och det rörde sig mest om karaktären Posion Ivy som ville omvandla alla människor till en hybrid av människa och växt. Inte direkt speciellt spännande. Tråkiga skurkar dessutom! Det blev också en smärre chock när denna version av Batman tydligt var inspirerad av 60-talsserien med allas våran Adam West (RIP), ty filmen började allvarligt och seriöst men ju längre speltiden gick var det uppenbart att man hade satsat på humor här. 


Men humorn var faktiskt inget större problem och det störde mig inte heller så mycket som jag trodde att det skulle göra och det mest för att man höll sig på en lagom nivå, någonstans mitt emellan allvar och humor. Harley Quinn var filmens medelpunkt och den bästa karaktären. Harely fick vara crazy enough, men för den delen tog inte den sidan överhanden helt och hållet utan man fick också se hur det skulle vara för henne om hon gav upp skurkrollen och försöker sig på ett vanligt liv vilket skulle innehålla bland annat erbjudanden om att medverka i porrfilmer. 


Batman var som vanligt coolheten själv. Att dricka ett glas med mjölk innan han spöar skiten ur ett gäng skurkar på en bar mitt ute i ingenstans, ja det är sådant Batman bara gör. Jag gillade däremot inte att Nightwing här hade rollen som tonåring mer eller mindre, något som tydligt manifesterades när det hände saker mellan honom och Harley Quinn!      

Härligt tecknat intro


         

Batman nails it again! Worlds best detective.       

Harley briljerar: Snälla herr rätt så läskiga men rätt så snälla Batman....


   

Adam West ande över det här!!!! 

Catfight blev det också.... 


 

Innan brudarna blir vänner igen och kramas lite!          

Det är tufft att vara Nightwing ibland. 

 

    Animeringen är inte den bästa och ganska småtråkig i sammanhanget, men Batman och Harley Quinn gav en underhållande stung åtminstone och ibland räcker det gott och väl. Lite minus för tråkiga skurkar, tråkig handling och ett tämligen abrupt slut följt av ett smakprov av Harley Quinn som TV-doktor (!) så blir det ändå hyfsat godkänt av alltsammans. Jag skulle önska att man kunde ta med lite mer humor i andra Batman-filmer också, bara man håller det på en godkänd nivå. 


 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se