Direktlänk till inlägg 17 december 2016

Resident Evil: Retribution

Av theotherside - 17 december 2016 23:00

Tack för en snabb, koncis sammanfattning om vad som har inträffat i de tidigare filmerna; ty jag har knappt något minne alls från föregångarna längre. En gång i tiden tyckte jag om den första filmen, som var betydligt mer åt skräck-hållet jämfört med någon av uppföljarna. Att sammanfattningen tar mindre än en minut ger vid handen att det som finns att berätta egentligen redan är berättat men av någon anledning så fortsätter det att komma Resident Evil-filmer... Kanske en bra sammanfattning av hur läget ser ut i övrigt också där det är en enda never ending story med uppföljare på uppföljare på uppföljare (åtföljt av remakes, reboots och fan och hans faster). 

Ja, vem fan bryr sig längre? Jag kommer inte ihåg om Alice har sina krafter eller inte i behållning efter den förra filmen men det spelar ingen större roll ty hjältinnan är i alla fall i det närmaste ostoppbar. Eller, ja kanske inte i slutet där det utdelas förbaskat mycekt smisk, förlåt man blir lite blind av alla S/M-latex-inspirerade klädkollektioner, stryk skulle det vara och det sparas inte på snusket (förlåt) krutet, inte ens medan det är en brud som slåss mot två män! 


 


Regissör Paul WS Anderson verkar aldrig ha begripit poängen med vad fan Less is more innebär- i varje film har det bara blivit mer av allt, och särskilt upphetsad blir han fortfarande av att visa pistolkulor och annat smått och gott i slow motion, ett otyg som jag hade trott skulle vara utdött nu för tiden men icke, denna filmtekniska detalj har sina trogna fans fortfarande hos en del regissörer och jag begriper inte vad de tycker är så häftigt och coolt med detta. 

Och samtidigt, emellanåt när man faktiskt hinner tänka litegrann, saknas det mer zombies eller ja, i alla fall zombiehundar eller någonting liknande. Jag tycker det var rätt snålt med monster överlag i den här filmen. 


                       

Milla Jovovich som ändå brukade vara ganska underhållande i det här sammanhanget, verkar själv vara ordentligt trött på denna roll. Jag hoppas, men tror inte alls på det, att det blir en rejäl avslutning på det här nästa år. I allafall slutet på Retribution eggade fantasin en aning; en sista basstation för den kvarvarande mänskligheten på jorden, råkar ju "bara" vara Vita huset med omnejd, och så den sista bilden man får på näthinnan att allt är kört för oss och att det är lika bra att lägga sig ned och dö som Red Queen önskar. Men, vi har ju Alice! Kick some butts for menkind please Alice!!!! 


Annars kändes det mest som att man vandrar in på standardfiket och beställer det sedvanliga, en slabbig hamburgare som man egentligen vet inte kommer att smaka sådär överdrivet gott men man är hungrig och behöver något snabbt som bukutfyllnad för stunden. Avaktivera hjärnan, pimpla på något alkoholigt under filmens gång och man är ungefär i hamn för efter att filmen tar slut kommer man likt en fylla knappt att minnas någonting alls dagen efter, och det är kanske lika bra i vissa sammanhang! 


 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards