Direktlänk till inlägg 29 augusti 2016

The Witch

Av theotherside - 29 augusti 2016 23:45

Det var dags att ta sig an en av de mer omtalade skräckfilmerna från år anno 2016 och nog hade man tillräckligt med förhoppningar alltid... Jag vill minnas att självaste skräckgurun Stephen King sagt något om The Witch och att den skulle vara läskig men man undrar såhär i efterhand hur mycket King fick för att låna ut, sitt tidigare så goda namn, för att sälja in den här (skit)filmen till några fler. 


The Witch var tråkig, rätt upp och ned. Tråkig, tråkig och tråkig!!! Och undertecknad ger inte mer än vad man får för kattskit när man vandrar omkring i femtiofem graders stekande sol i Sahara för om andra tycker att filmen bygger upp stämningen hyggligt och sådant där flosklande, för det här var rakt igenom en tråkig film och det hade varit betydligt mer intressant att leta upp ett klipp på Youtube på en potatis som kokar i lagomt varmt vatten än att tvingas se den här filmen ännu en gång! 


Alltsammans kändes mest som en extremt billigare version av The Village, och då ska man ju veta att den filmen av Schylaman fått sin beskärda del av kritik genom åren. I mångt och mycket är The Witch värre, men på ett ännu sämre vis. Otroligt nog!


 


För om man ska med brutal ärlighet berätta vad den här filmen handlar om så är det ungefär följande; Bibel-citat och snack om bibliska saker här och var och innan man hinner börja tro att man befinner sig ofrivilligt på en gammeldags söndagsskola där obligatorisk uppläsning av Bibeln är ett måste, så kör man ett varv till eller två med Bibel-grejer. Jösses Amelia!!!! 

Man kan få bättre skådespeleri än vad man får här i en HD-upplöst porrfilm nu för tiden, för det räcker inte riktigt med att man i alla fall har på sig klädsel som påminner om medeltiden ( eller när nu filmen påstås utspela sig) och talar väldigt starkt med en betoning på "I", det räcker som inte när moderna ord som slyna och hora och dylikt av någon anledning smygit sig in. 

Och det räcker inte med det, utan man pratar och pratar om ett enda namn filmen igenom, och nämner något om en häxa också emellanåt, knappt så det är märkbart men i alla fall. 


Men för att inte tala om slutet. Det fick skrattmuskeln att retas alldeles för mycket och hjärnan kunde inte annat än konstatera att alltsammans var bortkastad tid från början till slut. 


Såå otroligt tråkig, ointressant och genomusel film. Wow, inte någon film har gjort mig såpass uttråkad som den här lyckades med på väldigt länge utan att hitta åtminstone något att skriva lite positivt om. Det i sig är väl en bedrift, kanske? 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards