Alla inlägg under april 2016

Av theotherside - 16 april 2016 15:47

 

Souq har verkligen inte jätteyta att handskas men men tycker att de rymmer väldigt många, olika produkter trots att utrymmet är ganska så begränsat. 



   

Nej tack för min del.



 

Rosewater blir det att köpa vid nästa tillfälle för jag är lite nyfiken på det. 




Alltid roligt när det öppnas nya butiker och affärer och nu har Kjell och company kommit till stan och i samma veva öppnades en ny butik, Souq, med inriktning mot orientalisk mat tror jag. Det är kanske för tidigt att säga men butiken har funnits i en vecka nu, och det var knappast någon rush när jag var där. Jag kan tänka mig att nyhetens behag lockade en hel del till butiken när de öppnade, men att det sedan kanske inte är en sådan affär som man går till regelbundet utan kanske framför allt när man känner för att lyxa till vardagen lite ( eller helgen för all del). Men vi får väl se hur det går. Jag kommer i alla fall att göra jämna återbesök och se vilka fler spännande varor man kankse kan hitta, och förvandla till något riktigt gott att bjuda på. 


Vattnet verkar intressant och att det fanns så många olika riser var jag inte medveten om. Däremot bläckfisk och liknande var inte något som lockade direkt. Maestro Zaxinka Allkrydda- en sked fylld med utsökt arom fick följa med mig hem, inte direkt för att jag vet vad jag ska använda den till men det kan ju vara intressant att prova på och krydda maten med någonting nytt och förhoppningsvis kanske en riktigt härlig smakupplevelse ligger och väntar runt hörnet. 



Av theotherside - 15 april 2016 23:45

Man verkar, medvetet eller inte, gjort det mesta möjliga man kunde för att den här filmen ska förväxlas med en fransk film som hette La Horde, för både namnet låter ju bara amerikaniserat och postern påminner en smula om varandra. Jag minns inte mycket från den filmen, men så mycket minns jag i alla fall att jag inte har sett denna så det handlar inte om en remake eller dylikt (pust). 


The Horde ser ut att erbjuda på inga överraskningar alls utan bara kötta på, som på den gamla goda tiden. Och självklart kommer man att ta sig en titt så fort möjligheten finns;) Ganska "härlig" trailer dessutom, om det nu är rätt ord och tyvärr visar man kanske en aning för mycket av vad som kommer att hända i filmen så ett varningens finger här om man nu inte vill få något eventuellt spoilat!!!! 






Av theotherside - 8 april 2016 23:45

 

Nja bästa vet jag inte om jag skriver under på men kanske missar jag poängen här. 




Av theotherside - 8 april 2016 20:22

Det här såg faktiskt överraskande bra ut. Eller om jag är på bra fredagkvällshumör. Hmm får ta mig en titt på måndag morgon igen och se om jag tycker likadant då också. 



Av theotherside - 3 april 2016 23:45

Så har man äntligen sett förra årets mest omtalade och inkomstbringande film, och konstaterar i alla fall nöjt att den var bra. Nu skulle det vara förbluffande om man inte lyckades med att göra en bättre film än de tre prequal-filmerna, men chansen att det ska bli dåligt finns ju alltid där i bakgrunden. Men J. J Abrams verkar vara en av vår tids största regissörer och han lyckas med bravur att ta det här projektet i hamn men jag förmodar att han hade några sömnlösa nätter strax före filmens premiär och undrade hur Force Awakens skulle tas emot. 


Bland det som verkligen var bra med filmen var användningen av både praktiska och visuella effekter. Jag kan mest bara jämföra med prequal-filmerna som kändes som en enda lång CGI-orgie med ögonporr i varenda bildruta ( ja nästan åtminstone) men väldigt lite kändes äkta, väldigt lite kändes skitigt utan hade filtrerats genom datorernas ettor och nollor och blivit kliniskt rent och snyggt. I Force Awakens däremot, känns det som det gjorde i originalfilmerna, allt är lite skitigt, Millennium Falcon fungerar inte alltid fläckfritt och allting känns faktiskt äkta, som att alla skepp och prylar faktiskt finns. Men... så klart, datorer har använts här också och en del varelser är knappt alls minnesvärda eller ens roliga, de visas upp i några sekunder och sedan försvinner de lika snabbt ur minnet igen. I originalfilmerna hade man lagt ned betydligt mer möda på varelserna och de som var mest framträdande var dockor, eller människor i olika kläder- detta arv hade man inte tagit tillbaka igen såvitt jag minns och kunde se. Tråkigt. 

Den enda verkligt minnesvärda nya karaktären/roboten/androiden är förstås BB-8. Och visst jag gillade den rullande filuren och hans pipande och ljudande men tycker att det blev alldeles för mycket av det goda- less is more och man behöver ibland "döda" och ta bort även sådant man vet kommer att tilltala publiken Abrams... Så, i flera scener kunde BB-8 bara varit tyst istället och sedan fått ha några fåtal scener där han ska vara rolig eller charmig. Det här skötte man bättre med jämbördiga jämförelsen R2D2 i originalfilmerna, och även att den gamle klassiska roboten knappt alls är med i nya filmen. C3P0 har betydligt mer svängrum och det mesta är sig likt hos denne robot, förutom att han här hade en röd arm av någon anledning. 


Sedan skurken... Jag gillade inte riktigt att Kylo Ren är "ofärdig" som skurk på ett sätt Darth Vader inte var i originalfilmerna. Däremot tyckte jag om den konflikt som karaktären verkar ha, att han inte bara är helt igenom ond. Det ska bli spännande att se hur den här konflikten kommer att skildras framöver. Släktskapet som denne skurk har är klart jäkla intressant och det går att göra så mycket utav det. Jag har läst flera teorier om det här, och det mesta låter verkligen riktigt lovande inför kommande filmer. Kanske kan Kylo till slut bli en lika klassisk skurk som Vader(!). Men, det var tyvärr ganska tråkigt att det mest kändes som en valpig skurk och jag kunde aldrig känna att han var ett riktigt hot.

Sedan tycker jag man hade kunnat ta bort den högste ledaren för den första ordern. CGI-skapelse som bara mest kändes ganska löjlig dessvärre. Jag hade föredragit en ärrad, väsande kejsare i svart munkkåpa alla dar i veckan istället. 

Och så de nya huvudpersonerna, Rey och Finn. Jag vet inte riktigt om jag gillar någon av dem. De kändes ganska ointressanta faktiskt. Men de ska ju utvecklas i minst två filmer till så kanske kommer det att bli bättre så småningom. Det jg mest vänder mig emot är hur snabbt Rey i en scen bara plötsligt kan använda sig av Kraften för att få en Stormtrooper att göra vad hon vill. Ingen träning här, inte. 


Sedan tycker jag att ljussvärdstriderna var riktigt tråkiga. Nu förekommer det inte direkt mycket av den varan i den här filmen och förmodligen är man fortfarande lite avtrubbad på det här området sedan prequalfilmerna (där de hoppar och svischar omkring i luften och allt vad de nu gjorde medan de fightades). Det är härligt att man här istället hade valt down to earth, men jag hoppas att det blir lite mer roligare strider i framtiden. 


Hur utsan Vaders mask klarat sig relativt bra med tanke på vad den borde ha blivit utsatt för i Jedins återkomst, 

så blir man lite förvånad över hur pass fin den ändå är fortfarande. 


     

Lite väl tydliga budskap här men vad fan, sådant går i alla fall inte att ta miste på.


Usch usch. Ledaren är digital och man borde väl inte lyssna alltför mycket på något sådant som bara finns i en dator?


   

Härligt med detaljer liknande denna som visar att något har inträffat här tidigare, innan handlingen i den här filmen utspelas. 



   

Trodde aldrig man skulle få se Harrison Ford i den här rollen igen. Men det hände faktiskt, och det var en njutning rakt av. 


 


Och vem som var bäst bland de återvändande från det gamla, goda gardet? Behöver man ens ställa en sådan fråga?;) Han Solo ägde ( som vanligt) hela tillställningen så fort han kom in i handlingen. Leia tycker jag inte tillförde särskilt mycket ( men det tycker jag inte heller att hon gjorde i originalfilmerna). Luke Skywalker var inte med många sekunder så han kan man inte säga så mycket om, däremot kommer det att bli mycket spännande att förmodligen få veta mer om vad han har haft för sig sedan han valde att försvinna, och vad han kommer att kunna bidra med till Finn och hennes fortsatta stapplande steg till att bli en jedi. 


Men allt som allt satt jag och var som uppslukad av filmen medan den pågick, och det visuella ögonporrgodiset var en njutning att få titta på. Tempo, handlingen, ja allt gick smidigt medan man såg filmen innan man hade en chans att börja tänka lite kritiskt över vad man hade fått se egentligen. Men det här är i alla fall en riktigt bra film, och den bästa Star Wars-filmen på väldigt länge. Men jag efterfrågar ändock lite mer svärta i alltsammans. I originalfilmerna var det Emperiet slår tillbaka som fick med en hel del svärta och mörker, men troligtvis blir det inte något liknande i uppföljaren till Force Awakens. Men man vet ju aldrig... 


Man skulle kanske ha avvaktat med att se filmen lite längre för nu är ju även min längtan efter nästa film oerhört stor för jag, liksom för alla andra förstås, vill ha svar på en hel del frågor och också se hur man går vidare med alltsammans. Hoppas nu bara att uppföljaren verkligen klarar av att fördjupa och ta berättelsen vidare. Det är ju tyvärr en lärdom vi fått flera gånger om, att uppföljare (nästan) alltid blir sämre. Terminator 2 och Imperiet slår tillbaka är få, lysande undantag från regeln om dåliga uppföljare. Så nästa film har en hel del att leva upp till, milt uttryckt. 







 

Av theotherside - 1 april 2016 09:00

 

Det gick snabbt till fredag den här veckan men att måndag var en röd dag hjälpte nog till en del i det avseendet. Jag vet inte riktigt vad det blir av med den här helgen men förhoppningen är att det i alla fall blir lugnt och skönt. Jag behöver lite lugn och ro efter en ganska intensiv påsk. Det blir till och med skönt att göra ingenting. 

Återstår två saker att fixa dagen på jobbet och att det blir soligt och fint väder ihelgen. 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards