Alla inlägg under februari 2016

Av theotherside - 11 februari 2016 07:28

En lite vettigare ny trailer till en ovettigt film men den ser ut att vara underhållande och bjuda på fullt ös från start till mållinjen. Stilmässigt tycker jag att denna påminner en aning om Crank-filmerna. Huruvida man kommer att njuta av stilgreppet med first person-perspektiv eller inte återstår se men redan i trailern känner ni det mycket som att man tittar på ett spel mer än en film, och ibland reagerar man instinktivt och rycker till med fingrarna mot tangentbordet för att försöka styra huvudpersonen tills dess man kommer på att det är en film och inte ett del man tittar på. Det känns också lite berg och dalbaneaktigt.

Men vi får väl se. Känns som att det här stilgreppet lånat från spel kommer att bli vanligare i framtiden på film. 




Av theotherside - 10 februari 2016 23:45

Hmm är inte förtjust när det kommer till att blanda horror med komedi (det finns ju lysande undantag när kombinationen fungerar klockrent men det finns nog fler som inte fungerar alls) men med den här... ja jag vet inte. Jag kommer att ge den en chans åtminstone så fort möjligheten finns och kanske kan den visa sig vara en sevärd överraskning.  Men jag håller ganska lågt ställda förväntningar än så länge för säkerhets skull. 



Av theotherside - 10 februari 2016 21:00

Tredje gången gillt men med en riktigt nice trailer och det faktum att den andra filmen var betydligt bättre än vad den första var så hyser jag förhoppningar om att Election Day ska vara sevärd. Nyhetens behag över alltsammans har försvunnit och man vet vad man kan förvänta sig men kanske har man något att överraska med? Nej det är väl att hoppas på alltför mycket. 

Kanske, med tanke på filmens undertitel,  har man en känga eller två att dela ut till det amerikanska presidentvalet som just har börjat att rulla igång...



Av theotherside - 8 februari 2016 12:00

Ja det hade varit fantastiskt att kunna flyga till Gotham och till och med träffa Bruce Wayne;) lite småroligt samarbete mellan ett flygbolag och en film och ytterligare lite PR för Batman v Superman,  som den knappt ens behövde... 

Av theotherside - 8 februari 2016 10:26

Deadpool vill inte vara sämre och bjussar förstås på en trailer som kommer rykande färsk från Super Bowl. Det ser så jävla bra ut att jag blir alltmer orolig för att man kommer att bli besviken. Dredd var senaste försöket att göra en film med Judge Dredd för en vuxen publik men jag hoppas och tror att The merc with The mouth kommer att vara mycket bättre. Jag hoppas det i alla fall för vi behöver sannerligen vuxnare filmer mer än någonsin. 

Av theotherside - 8 februari 2016 10:00

 

Hoppade över första filmen i evighetssåpan Beck för att ihelgen mer eller mindre ofrivilligt se Beck Steinar. Jag reagerade i första hand på att filmens åldersgräns var satt till elva år. Tidigare var det väl ändå femtonårsgräns som gällde eller minns jag galet? I alla fall märktes det tydligt att alltsammans var onödigt snällt. Inte ens någon vidare misär visades upp bland husvagnsfolket och Steinar fungerade mest av allt som ett lite småroligt inslag emellanåt- något riktigt intresse för den nya karaktären var svårt att uppbåda för min del men avsaknaden av intresse är synonymt för min del när det kommer till Beck och svenska deckare i övrigt. 


Det märks tydligt hur stor del av Beck har bestått av Gunhild Larsson och nu när han är borta så finns det ingen i ensemblen som står för lite fart och fläkt. Steinar är en väldigt pratig film och inte är det mycket som sägs som är av intresse direkt. 

Steinar som karaktär vet jag inte vad de har tänkt med. Det känns ibland som att han ska vara Gunvald-light men det mäkta inte med ( vid ett enda tillfälle gör Steinar något utanför regelboken och lyckas finna en avgörande ledtråd vid det tillfället). Suck. Deckarintrigen håller minsann knappt bättre nivå än vad man skulle kunna återfinna i en Åsa-Nisse-film men John Elfström skulle i alla fall orka med att uppbåda mer entusiasm än vad Peter Hade orkar med här efter att ha spelat samma karaktär i snart 601 tröttsamma filmer. 


Nej Hade det varit jag som gjort Steinar hade huvudsak legat på en sörjande Martin Beck som blivit av med sin kollega som han jobbat tillsammans med under ett helt yrkesliv. Jag tycker aldrig att det riktigt känns som att en av huvudkaraktärerna försvunnit och dessutom finns det något mycket speciellt inbäddat i relationen mellan Beck och Gunvald. Men av det finns ingenting av här. Kanske kommer det mer av det framöver men jag tror inte det. 


Jag hoppas verkligen att det här är de sista Beck - filmerna. Men det innebär knappast slutet för Beck ändå ty inom en snar framtid börjar man förmodligen om igen men med ett helt nytt radarpar som Beck och Gunvald. Beck har ju en förmåga att komma tillbaka med jämna mellanrum. Men när så är fallet hoppas jag på en återgång till mer mörka filmer och betydligt större inriktning på action. Och utan någon jävla granne som ska bjuda på stänkte och som borde ha skrivits ut ur filmerna för länge sedan. 





Av theotherside - 8 februari 2016 09:25

Härligt att det kommit mer rörliga bilder inför denna uppföljare. Alltigenom patriotisk dock men man får se lite mer av utomjordingarna nya attacker på jorden och än så länge ser det ju ganska lovande ut faktiskt. 




Av theotherside - 8 februari 2016 09:16

Ja det finns ingen annan än Mat Damon som ska spela Bourne och även om jag inte är något stort fan av filmserien så är de tre originalfilmerna riktigt bra actionfilmer. Men den borde ha tagit Slut efter den tredje filmen. Nåja vid det här laget vet man ju att Hollywood inte lämnar något ifred och Jason Bourne är man inte på långa vägar färdig med ännu så vi kan nog räkna kallt med fler filmer framöver. 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards