Alla inlägg under december 2015

Av theotherside - 17 december 2015 21:00

Var försvann Cascada egentligen? Eller är jag så dåligt informerad vad gäller artister och musik att jag missat helt och hållet att Cascada har en stor hit som spelar om och om igen på någon av de Kalle Anka-radiokanaler som jag ytterst sällan orkar lyssna på längre? Nej jag har något vagt minne av att Cascada var en up and going-sångerska någon gång för sisådär fem, tio år sedan men sedan blev det alldeles tyst. 


Nåja det må väl vara hur det vill angående detta men Cascadas Last Christmas-version gillar jag mycket bättre jämfört med Mariah Careys version. 


Ja, någon jävla jullåt måste jag väl i alla fall lyckas lägga upp här nu när det inte återstår alltför många dagar innan julafton faktiskt är här!;) Någon får gärna nypa mig i armen för jag tror inte riktigt ännu på att det faktiskt är december, årets sista månad och att allt det där pågår för fullt. Hur kan det här året redan vara påväg att ta slut? Det kan nästan inte vara möjligt... 







Av theotherside - 15 december 2015 23:45

Det var inte speciellt mycket nytt man hade att komma med angående den pågående rebooten av Xena; Krigarprinsessan och jag hoppas att vi snart får veta betydligt mer. Som vem som skall axla rollen efter Lucy Lawless magnifika insats som Xena. Jag kan faktiskt inte komma på en enda av dagens kvinnliga skådisar som skulle kunna klara av uppgiften med samma bravur som Lawless lyckades med, men kanske kan någon överraska. Det får gärna vara någon som är relativt okänd, precis som Lawless var innan hon fick den här rollen.


Sedan har jag ingenting att säga om att en föredetta Lost-författare är inblandad i sammanhanget. Har varken sett Lost eller någon av de andra serierna som karln varit inblandad i så det ger inga referenspunkter för min del. Däremot lugnar det mig något att skaparna bakom serien, och framför allt Sam Raimi, är inbladade. Det har ju, som det i alla fall låter, gått rätt så bra för Ash vs Evil Dead, som jag också måste hitta tid som inte finns för att beta igenom någon mörk, trist, kall vinternatt. 


Nåväl det är bara att fortsätta hålla tummarna hårt för att den här rebooten blir riktigt jävla kick-ass-bra! Hoppas att man snart kan få se en trailer eller liknande, efter det att en skådis har hittats förstås. Jag väntar i alla fall med spänning och nervös entusitiasm efter fler nyheter angående Xena 2.0



https://www.moviezine.se/nyheter/lost-forfattare-forsoker-losa-gatan-med-xenas-ofrankomliga-reboot



* Mina funderingar såhär långt:

Jag vet ju att det viktigaste är att hitta vem som ska spela Xena, förstås. På det valet hänger seriens eventuella framgångar eller misslyckande på. Men... vad händer med Xenas vapendragare Gabrielle? Betyder det att hon inte kommer att vara med i den nya versionen med tanke på att ingenting av förhandssnacket handlar om henne? Jag både hoppas och hoppas inte på en ny version av Gabrielle. Om hon ska vara med så hoppas jag på en tuffare kompanjon, och någon som inte slåss med en jävla trästav!!! I och för sig fanns en viss charm i originalserien med krigerskan Xena och oskuldsfulla Gabrielle och att de två olika människorna kunde lära sig något från varandra.


Mörker! Jag vill definitivt att nya versionen med Xena blir ännu mörkare jämfört med vad originalserien var. Och visst, den var mörk stundtals men också jävligt fjantig emellanåt ( speciellt när Joxer var med i en del avsnitt). Nej tidens tand säger att vi vill ha mörkare historier och hjältar numera, så låt oss hoppas att nya Xena blir mörk, med riktigt svart humor i botten.


Callisto! Hoppas att denna brud finns med i den nya serien. Callisto gjorde varje avsnitt hon medverkade i sevärt, mest för konflikten som fanns mellan henne och Xena ( för den som inte vet, så ansvarade den gamla, onda Xena för Callistos föräldras död och efter att Xena försöker att bli god och återställa det elände hon ställde till med som grym krigarprinsessa så gör Callisto precis allt för att Xena inte ska glömma vad hon egentligen är). Callisto är helt enkelt en alternativ spegelbild av Xena, båda har ungefär samma bakgrundshistorik men de väljer helt olika spår senare i livet. Mycket intressanta filosofiska teman som man kan spinna på i detta; vad gör en människa god? Kan man tvätta bort onda, tidigare begågna handlingar? Var går gränsen mellan gott och ont egentligen? 


Titelmelodin! Blir det densamma som i originalet eller ska man göra någon ny version? Jag hoppas i alla fall på att man återanvänder den gamla titelmelodin för den fungerar jävligt bra fortfarande! 







 


Av theotherside - 15 december 2015 21:00

Ja, vad ska man säga? Ice Age-äventyret var underhållande och rätt så bra fram till den tredje filmen ( men egentligen började mitt intresse svalna redan i den andra då det som vanligt skulle börja handla om kärlek, och att ungar och familjeliv skulle blandas in suck). Fjärde filmen var väl helt okej i alla fall men inte mycket mer i mina ögon och det mesta kändes som en tröttsam upprepning av mycket som hade visats sedan tidigare. 

Men nu kommer så snart den femte filmen i den här filmserien med premiär nästa år under sommaren... Och jag vet inte direkt vad jag ska säga. Jag kommer förmodligen att ta mig en titt mest på grund av den här filmserien har riktigt jävla härliga karaktärer ( en viss sengångare stjäl ju varenda scen han medverkar i medan jag har blivit ordentligt trött på ekorrens ständiga ekollon-jakt). 

Det ser ut att bjudas på lite nya inslag i femte installationen i alla fall men jag vet inte riktigt om jag gillar att det ser ut som att en del av handlingen kommer att utspelas i rymden. Kanske blir det bra och en ny frisk fläkt, återstår att se. 







Av theotherside - 15 december 2015 20:19

Jösses man kan verkligen höra filmhistoriens vingslag eka i öppningslåten inför Tarantinos westernfilm Hateful Eight i den musik som Ennio Morricone levererar. Här har han med en musikslinga som andas tydligt från den musik han gjorde till de så kallade sphagettivästern-filmerna. Pepp-mätaren ökade några snäpp ytterligare inför den här filmen nu;)





Av theotherside - 13 december 2015 22:58

Jag är lite tveksam till att en uppföljare till Indepedence Day verkligen är nödvändig men däremot så råder inget tvivel om att filmskapare skiter högaktiningsfullt i fråga om nödvändighet. Jag kommer fortfarande ihåg hypen från första filmen 1996, filmen var något man bara måste ha sett för att hänga med i snacket- och jag såg den förmodligen sist av alla;P Men det beror nog mest på att SF aldrig har varit min grej riktigt. Och, om man ska vara riktigt ärlig, så är inte direkt första filmen något mästerverk direkt, och den är fullkomligt fullproppad med Amerikansk "jävalr anamma" och patrotism något som kanske amerikanerna behöver mer än övriga världen. 


Men visst fan kommer man ändå att se denna senkomna uppföljare. Och trailern är inte direkt fy skamm heller faktiskt. Medan de nya bilderna rullar fram så hör vi presidentens tal från den första filmen, och otroligt nog så funkar det otroligt bra fortfarande, så bra att det till och med ger mig lite gåshud efter armarna... 


Som om vi inte redan hade tillräckligt med intressanta och hett emotsedda filmer att längta efter, ska man behöva börja längta lite efter den här också?





Av theotherside - 10 december 2015 23:45

Hmm ja vad ska man säga egentligen? Trailern imponerar inte alls. Jag hittade ingenting som gjorde att jag blev intresserad utav filmen. Däremot blir man ju faktiskt en smula imponerad av vilka skådespelare som finns med i denna version av Tarzan: Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou och så Sveriges egen exportvara Alexander Skarsgård som spelar huvudrollen som Tarzan. Ja, jag antar att man inte kommer att få se speciellt mycket av mr Skarsgård direkt utan att det blir mer CGI-skapade scener där han svingar sig mellan trädkronorna för så såg det i alla fall ut i trailern. 

 

Men frågan jag ställer mig är huruvida det verkligen är nödvändigt med en ny version av Tarzan? Är det en figur vi behöver längre, någon som känns aktuell för 2000-talet? 

 

Jag har däremot inte så stora problem med filmer med Tarzan som är tecknade eller datoranimerade. Kommer inte ihåg på rak hand vad filmen heter, men den heter i alla fall något med Legend of Tarzan eller något snarlikt, är datoranimerad och jag såg den någon gång tidigare under 2015 och den var helt okej. Om jag får säga något alls, tror jag att Tarzan fungerar bättre i sådana versioner istället för i en vanlig spelfilm. Och... har vi faktiskt inte redan sett vad den här filmen har att erbjuda? Filmbolaget hoppas förmodligen på att få igång en framgångsrik filmserie med flertalet filmer med Tarzan och "gänget", men det tror jag dessvärre inte alls på. Det blir förmodligen en flopp för The Legend of Tarzan. Men svaret på det får vi först nästa sommar, och det känns ju som ett tag innan dess. Vi har många, många, många intressanta filmer under nästa år att ta oss en titt på och just därför känns det som att Tarzan lite kommer och stör ordningen. 

 

Men vad säger ni andra, kommer ni att ge den här filmen en chans? Och orkar vi med ännu en version av Tarzan?

 

 

 

 

Nya Jane Porter klarar sig väl med godkänt än så länge i Margot Robbies tolkning? Visserligen inte från Tarzan, men man kan väl önska såhär i jultider? 

 

 

 

 

 

 



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards