Alla inlägg under oktober 2015

Av theotherside - 10 oktober 2015 03:15

Åh, äntligen finns en version av Stolthet och Fördom som man kommer att orka att ta sig igenom utan att man känner att det är något kostymdrama man tittar på;) Den här filmen har varit efterlängtad länge, och trailern ( eller kanske snarare teasern) gör mig inte besviken! Äntligen får Jane Austens dravel-kärleks-tjosan-skräp den remake den så länge har behövt, kryddat med zombier och brudar som slaktar dem! Allt som behövs nu för tiden är lite zombies och vässade knivar, så blir vilket kärleksdravel på film betydligt mer intressantare. 









Av theotherside - 10 oktober 2015 02:43

Hmm ja,jag vet inte vad man ska säga om den här... Men stundtals verkar denna kunna vara lite intressant, och annorlunda. Jag ger den en chans så fort möjligheten till att se den finns. 







Av theotherside - 8 oktober 2015 14:59

Haha bara titeln på denna film gör ju att den blir ett måste att ta sig en titt på för min del. Trailern är rätt så underhållande också.  Hittills helt klart dagens bästa!!! 

Av theotherside - 8 oktober 2015 04:00

Hela grejen med Mad Max är något som går över huvudet på mig, för jag har aldrig riktigt gillat de tre originalen med Mel Gibson i huvudrollen. Det var dock länge sedan jag såg de tre första filmerna och jag kan inte säga att minnet direkt är glasklart huruvida vad de handlade om eller om jag ens tyckte att de var bra vid något tillfälle. Fury Road hade element som helt klart tilltalde mig, och filmen var sprängfylld med små, härliga galna detaljer men som helhet kändes det bara efter filmens slut som "jaha, och vad gav filmen mig? Jo, precis ingenting tyvärr." 

Tom Hardy är tämligen blek och anonym som den som axlat Gibsons roll som Mad Max. Jag kan såhär i efterhand knappt minnas vad Max gjorde som var minnesvärd efter att filmen tagit slut. 

Charlize Theron är däremot som klippt och skuren som stentuff brud med robotarm! Det kan vara orättvist faktiskt, i alla fall den här gången, att filmen måste heta Mad Max eftersom det är ett välkänt varumärke som genererar att fler biobiljetter säljs, men den här filmen borde faktiskt ha hetat "Mad Furiosa", för det här är egentligen hennes film helt och hållet. 




 

Brum brumm så sanden yr....

 

       

Oh vilken underbar hägring mitt ute i öknen.

 


   

Sådana här detaljer saknar i mångt och mycket i filmer idag men skönt att se att de finns med i Max. 

 


 

Bästa filuren i filmen, Odödlige Joe. 

 

 


Men vad ska jag säga om Mad Max: Fury Road? Underhållande? Jo förvisso stundtals men faktiskt mest av allt ganska tjatig. Filmen kan som bäst och koncist beskrivas som en enda lång biljakt, men jakten blir aldrig direkt spännande eller nagelbitande och jag bryr mig inte heller direkt. Alla karaktärer är så opersonliga, visserligen får vi reda på karaktärernas olika mål med alltsammans men det känns mer som att man rycker på axlarna åt detta och sedan bara sitter och väntar på att förföljarna och de förföljda ska drabba samman. Ibland stannar man upp i alltsammans och ställer sig frågan, hur fan kan man få pengar för att göra en sådan här film egentligen? Eller lever man bara på att det är en Mad Max-film? Nej tyvärr finns inte mycket i den här filmen som tilltalar mig och inte något alls som gör mig särskilt engagerad utan jag noterade att jag började tänka på hur länge det var kvar av speltiden alldeles för snabbt och ville helst av allt att tiden skulle gå lite snabbare. 


Njae som jag misstänkte på förhand så var inte det här min kopp med the direkt. Och visst har man sett betydligt sämre filmer än den här under åren, och visst det hände saker i princip hela tiden, men nej ändå så lämnas jag mest med ett frågetecken över nödvändigheten att se den här. Jag kommer inte direkt att ha bråttom med att se uppföljarna som redan är på G! Jag hade varken stora förväntningar på nya Mad Max eller känner mig besviken men mest av allt känns det som att man hade kunnat ägna kvällen åt någon annan film som hade gett mig betydligt mer. 







 

Av theotherside - 8 oktober 2015 02:15

Okej vi tar det som verkar bra med den här animerade filmen först:

* Fem av Edgar Allan Poes mest klassiska berättelser finns med här och framför allt Huset Ashers fall tilltalar mig för vad jag vet så är inte den historien någon av de som filmatiseras speciellt ofta.


* Röstskådespelarna: Herre-jävlar-i-min-låda eller vad sägs om namn som Sir Christopher Lee ( VIP), Bela Lugosi, Roger CormanGuillermo del Toro

 

* En skräckis, om än animerad, är vi verkligen inte bortskämda med. 

 

 

 

Sedan finns det lite detaljer som kanske inte tilltalar lika mycket och framför allt tänker jag på animeringen som inte direkt ger en ståfräs av lycka, även om man verkar blanda ganska vilt mellan olika stilar och mellan färg och svartvitt. Och så hoppas jag mest av allt på att det kommer vanliga spelfilmer baserade på Edgar Allan Poes verk så snart som möjligt istället, för man får inte låta dåliga nutida exempel förstöra detta utan man kan ju göra vettiga filmatiseringar av denne författares verk bara man ser till att anlita rätt regissörer. 

 

Extraordinary Tales kommer man i alla fall att ta sig en titt på och förhoppningsvis kommer man att bli positivt överraskad också. 

 

 

 

 

 



Av theotherside - 7 oktober 2015 02:15

Okej bara för att det faktiskt inte är så länge kvar innan det är december och jul... Och så är det Pixar som ansvarar för skapelserna Hitta Nemo och Upp bland annat. Det här ser faktiskt bra ut. Inte bara för att jag en gång i tiden gillade allt som hade med dinosaurier att göra. "Den goda dinosaurien" ser ut att bli en underhållande, och stundtals tänkvärd, film som nog fixar att underhålla stora såväl som små... 








Av theotherside - 7 oktober 2015 01:00

Åh herregud jag kan knappt tro att det är sant och att man kan börja nedräkningen nu inför premiären på Spectre. Det känns som att man har längtat hur länge som helst på Bonds nästa äventyr, och nu är premiären för filmen runt hörnet. Jag hoppas innerligt att inte bli besviken, jag hoppas man fortsätter med det man påbörjade i Skyfall och jag hoppas att man äntligen får reda på mer vad som hände med Bonds föräldrar och hur Bond blev den han är. Ett arbete som påbörjades redan i Casino Roylale, men det finns en del luckor att fylla i och dessutom- vad betyder organisationen för Bond personligen? Lite ledtrådar har man redan fått i de trailer som släppts, och ja jag har sett alldeles för mycket på förhand. Kunde inte låta bli, dessvärre. Kanske övertolkar jag alltsammans, men jag hoppas att så inte är fallet. 

Vilket äventyr det här kommer att bli. Men efter denna tycker jag att det är hög tid att regissör Sam Mendes får lämna över stafettpinnen till någon annan, och att Bond får lite mer av typen "ett uppdrag per film" och att inte varenda film måste förklara James Bond och hans bakgrund. Det börjar bli lite för mycket av den varan nu kan jag tycka. 







Av theotherside - 6 oktober 2015 15:04


Hmm det här låter ganska lovande när man läser att filmen är en sammanblandning av västern-kannibal-skräck, och innan jag började se trailern trodde jag inte att filmen direkt skulle vara "allvarlig" men det verkar den vara och det får man väl vara tacksam över. Det hade enkelt kunna bli parodi av alltsammans och det vore väldigt tråkigt därför att vi alltför sällan får filmer som utspelas i vilda västern nu för tiden. 


Men annars vet jag inte riktigt vad jag ska tro om Bone Tomahawk, känns som att det kan bli precis vad som helst och jag tror att jag ställer in förväntningarna på försiktigt positivt, mest på grund av att Kurt Russell ( The Thing, Big Trouble in Little China, Beslut utan återvändo, Poseidon, Flykten från LA m.m) medverkar och att han verkar göra bra ifrån sig som en ärrad, westernsheriff. Kan kanske bli en positiv överraskning det här. Eller så inte... Framtiden får avgöra vad det blir utav den här filmen!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards