Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

Mad Max: Fury Road

Av theotherside - 8 oktober 2015 04:00

Hela grejen med Mad Max är något som går över huvudet på mig, för jag har aldrig riktigt gillat de tre originalen med Mel Gibson i huvudrollen. Det var dock länge sedan jag såg de tre första filmerna och jag kan inte säga att minnet direkt är glasklart huruvida vad de handlade om eller om jag ens tyckte att de var bra vid något tillfälle. Fury Road hade element som helt klart tilltalde mig, och filmen var sprängfylld med små, härliga galna detaljer men som helhet kändes det bara efter filmens slut som "jaha, och vad gav filmen mig? Jo, precis ingenting tyvärr." 

Tom Hardy är tämligen blek och anonym som den som axlat Gibsons roll som Mad Max. Jag kan såhär i efterhand knappt minnas vad Max gjorde som var minnesvärd efter att filmen tagit slut. 

Charlize Theron är däremot som klippt och skuren som stentuff brud med robotarm! Det kan vara orättvist faktiskt, i alla fall den här gången, att filmen måste heta Mad Max eftersom det är ett välkänt varumärke som genererar att fler biobiljetter säljs, men den här filmen borde faktiskt ha hetat "Mad Furiosa", för det här är egentligen hennes film helt och hållet. 




 

Brum brumm så sanden yr....

 

       

Oh vilken underbar hägring mitt ute i öknen.

 


   

Sådana här detaljer saknar i mångt och mycket i filmer idag men skönt att se att de finns med i Max. 

 


 

Bästa filuren i filmen, Odödlige Joe. 

 

 


Men vad ska jag säga om Mad Max: Fury Road? Underhållande? Jo förvisso stundtals men faktiskt mest av allt ganska tjatig. Filmen kan som bäst och koncist beskrivas som en enda lång biljakt, men jakten blir aldrig direkt spännande eller nagelbitande och jag bryr mig inte heller direkt. Alla karaktärer är så opersonliga, visserligen får vi reda på karaktärernas olika mål med alltsammans men det känns mer som att man rycker på axlarna åt detta och sedan bara sitter och väntar på att förföljarna och de förföljda ska drabba samman. Ibland stannar man upp i alltsammans och ställer sig frågan, hur fan kan man få pengar för att göra en sådan här film egentligen? Eller lever man bara på att det är en Mad Max-film? Nej tyvärr finns inte mycket i den här filmen som tilltalar mig och inte något alls som gör mig särskilt engagerad utan jag noterade att jag började tänka på hur länge det var kvar av speltiden alldeles för snabbt och ville helst av allt att tiden skulle gå lite snabbare. 


Njae som jag misstänkte på förhand så var inte det här min kopp med the direkt. Och visst har man sett betydligt sämre filmer än den här under åren, och visst det hände saker i princip hela tiden, men nej ändå så lämnas jag mest med ett frågetecken över nödvändigheten att se den här. Jag kommer inte direkt att ha bråttom med att se uppföljarna som redan är på G! Jag hade varken stora förväntningar på nya Mad Max eller känner mig besviken men mest av allt känns det som att man hade kunnat ägna kvällen åt någon annan film som hade gett mig betydligt mer. 







 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theotherside - 21 april 2023 18:45

Jag är inte något överväldigande fantast av Miss Li vanligtvis, men kan ändock ej undgå att digga detta å när låten inleds med en spellevink-vibb för att därefter fortsätta i någon stil av disco-dunkabunkaddunk- aaaah! aaah. Igår när jag var på kro...

Av theotherside - 21 november 2022 03:56


Detta var en film som jag inte hade någon koll på, knappt visste att den överhuvudtaget fanns men så visades den på TV4 film under söndagskvällen och jag tog en chans och tittade.  The Night Listener är definitivt inte något mästerverk, men fungerade...

Av theotherside - 18 november 2022 18:35

   

Av theotherside - 13 november 2022 19:26

Du har ingen aning vad som händer, söndag bara sker. Varje dag, vilken veckodag är det egentligen? Du vet inte, måndag, onsdag, lördag Spelar ingen roll.  Du är mer eller mindre alltid full, en två tre Öl eller lite whiskey. Idag är det s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards