Alla inlägg under september 2015

Av theotherside - 24 september 2015 01:22

Ja inte ens undertecknad kunde hålla nyfikenheten stången för att åtminstone försöka begripa vad Angry Birds-filmern kommer att handla om och hur man ska göra spelfilm av ett av världens kanske populäraste spel i smartphones just nu. Och ja, det såg inte så dumt ut som jag på förhand trodde. Påminner om en hel del andra datoranimerade filmer som passerat revy genom åren! Den här filmen kommer nog att funka. På gott och ont! 



 






https://www.youtube.com/watch?t=156&v=1U2DKKqxHgE

Av theotherside - 22 september 2015 23:48

Jag har aldrig varit något stort fan av skådespelaren Olga Kuryenko och i de filmer som jag hittills har sett henne i så har hon inte alls övertygat mig- i både Quantum of Solace och Hitman och Max Payne så har hon varit stelare än en pelare men uppenbarligen så fortsätter hon att få filmerbjudanden så någonting som jag har missat gör hon rätt. I Momentum verkar Olga komma till sin rätta i alla fall och jag hoppas att hon är precis så tuff som hon verkar vara i trailern. 

Annars finns det väl kanske mest av allt saker som talar emot filmen. Det enda positiva med Momentum är Morgan Freemans deltagande, han kan väl knappast göra dåligt ifrån sig i vilket sammanhang han än medverkar i? Men det stora problemet som jag ser det är väl regissören, som knappt alls har några filmer alls som regissör bakom sig innan denna och det brukar borga för att det blir allt annat än bra. Stephen S. Campanelli har framför allt ett förflutet inom Camera and Electrical Department, och som sådan har han ju gjort en del minnesvära saker men räcker det som actionregissör? Knappast! Och enligt imdb.com så har han en knasig film på gång nästa år med titeln Lusitania 3D...


Men vad fan trailern för Momentum var i alla fall ganska fartfylld, även om jag inte kunde se något som gör att filmen sticker ut ur mängden direkt. Jag tror i alla fall att denna kommer att funka alldeles utmärkt någon sen fredagsnatt när man inte behöver använda hjärnan alltför mycket... 







 

Av theotherside - 22 september 2015 16:00

Jag har lite svårt för att bli riktigt exalterad inför Eli Roths kommande film Knock Knock, men det är i alla fall en ganska underhållande ny trailer som har letat sig ut på nätet. Det är inte heller helt fel att ha med träansiktet Keanu Reeves i en skräckis där ett tämligen minimalt ansiktsuttryck kommer till sin rätt. Men nog kommer Knock Knock att kunna slinka ned någon mörk, kall vinterkväll framöver. 








 

Av theotherside - 18 september 2015 14:00

Hmm njaa neeej hmmm eh?! Okej. Tre filmer hittills med actionfarbrorn Liam Neeson, och ska man vara snäll kan man säga att det blev åtminstone två filmer för mycket men vad spelar det för roll när filmerna spelar in massor med pengar och vi vet sedan långt tillbaka att money talks. Det är ju egentligen bara den första filmen som var något att se, de två andra filmerna var inte i närheten av att vara lika bra. Men, en succé är en succé och en succé ska mjölkas så långt som möjligt- det är den heliga graalen på Hollywoods altare. 


Efter att man fått nyheten om att Taken ska bli TV-serie istället för en fjärde film ( på sätt och vis tack och lov för det, men nu när man vet att det här är på gång hade jag nog föredragit ännu en film) så uppkommer frågan- vem fan ska spela Bryan Mills? Jag kan inte på stående fot komma på någon yngre skådis som kan matcha Neesons look, än mindre vara lika tuff och cool som actionfarbrorn. Och ytterligare en fråga- vem i hela Ankeborg bryr sig om hur, och varför eller när, Bryan Mills fick sina "speciella färdigheter"? Det räcker gott och väl med att han helt enkelt har det i filmerna, och att figurens bakgrund är lite mystisk även om vi fick veta en hel del i både första och i den tredje filmen. Det räcker gott så... 

Eller ja, om man nu inte är pengagirig och jobbar för Hollywood, förstås. 


Nej det räcker med att sucka uppgivet och konstatera att det här var fullständigt onödigt och tråkigt att läsa på fredagseftermiddagen! 




https://www.moviezine.se/nyheter/luc-besson-gor-tv-serie-av-taken








 



Av theotherside - 17 september 2015 19:15

Från regissören som begåvat filmvärlden med actionstänkare som High Voltage, Undisputed 3 och Ninja ( som faktiskt var riktigt sevärd, det görs alldeles för få filmer med ninjor nu för tiden) kommer Close Range! Stilmässigt tycker jag att filmen verkar vara en blanding av Crank och valfri annan adrenalinstinn actionrulle som satsar mer på ingrediensen full gas framåt medvetslöst och sedan försöker vi att komma med någon hyfsat engagerande historia efteråt. Som man ändå inte kommer att minnas något utav när filmen är slut. 

Men... vad fan gör det. En sådan här actionrökare slinker absolut ned på småtimmarna när lördagsfesten börjar ebba ut och man inte har någon större använding av de små grå cellerna innanför pannbenet. Det här kan vara uppfriskande att titta på vid rätt tillfälle. 







Av theotherside - 17 september 2015 08:00

Åååh julen är härmed räddad;) De här tröjorna med motiv från välkända slasherfilmer är ju allt man vill ha under granen i år, eller hur? Det är konstigt att det inte finns fler kläder med sådana här motiv, eller saker överlag. Jag skulle ju hamstra dem på en gång i så fall. 


Så jag hoppas att tomten är modern av sig och är digital, och om du läser detta så har jag varit väldigt snäll i år och jag tycker därmed att jag gjort mig förtjänt av en tröja med ( eller helst både och ) motiv från Fredagen den trettonde och Halloween och kasta in någon av halsdukarna också! Jag har ingenting emot mjuka paket i år. 




   

Snyggast av Jason-tröjorna även om den första är mer utav en färgklick!


 



Pumpan på Halloween-halsduken var onödig. Den detaljen förstör en hel del. Föredrar nog Jason här!



 





  '



http://mondotees.com/







Av theotherside - 17 september 2015 05:00

Det är väl tur att man kan ha fel ibland. Jag erkänner direkt att jag inte trodde att det skulle fungera att använda bipersonerna från Dumma Mej-filmerna i en helt egen långfilm, men det fungerar faktiskt ganska bra. Men visst, ibland blir det lite väl tjatigt men superskurken Scarlet gör här en bra insats i och med att det finns någon annan karaktär än bara minions. Dessvärre är inte Scarlet någon Gru, och jag tycker inte om denna skurk (speciellt inte när det finns med en del pikar om kvinnliga skurkar, som av någon anledning inte alls blir lika roliga som deras manliga ditos). Sandra Bullock gör i alla fall ett bra jobb med sin röst till den här karaktären men... jag hade nog valt någon annan om det vore jag som bestämde. Det går dåligt att ta Scarlet på allvar när man hör Bullocks väna stämma. 


I övrigt sticker inte någon av de andra rösterna ut märkvärt. Den enda som man faktiskt fastnar för direkt i inledningen är Geoffrey Rush som med sin myndiga, härliga stämma tar oss igenom Minionernas ursprung. Det hade ju inte gjort något om det hade varit Morgan Freeman som gjort detta istället, men Rush gör godkänt ifrån sig i alla fall.


Men för att återkoppla till inledningen- man blir nästan matt, eftersom det skämtas hela tiden i stort sett och man hinner knappt skratta åt en dråplig scen innan det blir dråpligt igen. Och det blir lite för mycket, ibland. Tiden går emellertid snabbt ändå, man tänker knappt på något alls under speltiden och man hade roligt för stunden. 


Jag saknade däremot lite fler skämt som riktade in sig på den vuxna delen av publiken. Lite mer "vågade" skämt. Det finns det plats för i sådana här filmer, fråga bara Pixar och Dreamworks. 



                 


Minions får gärna få en fortsättning i och med att Gru i originalfilmerna tyvärr har blivit god, och inte alls är lika rolig som han var i den första filmen. Minions 2 får gärna fortsätta berätta om hur Minions och Gru blir vänner, och vilka onda planer som Gru hade när han var yngre. 


Men på det hela taget så var det här en trevlig och ganska rolig film, som definitivt går att se om igen medan hösten tar större kliv framåt och så småningom blir vinter. 





 

Av theotherside - 16 september 2015 23:45

Mont Blanc som finns beläget i Schweiz och som är världens elfte högsta berg har fotograferats i en enorm panoramabild på 365 gigapixel. 70 000 bilder sammanlagt togs för att få med hela berget och det tog för fotograferna 35 timmar för att bli färdiga. 


Resultatet är i alla fall vidunderligt. Bilden kanske inte kommer till sin rätt på min ganska lilla mobilskärm men det var ändå häftigt att se. 

Jag hoppas att det här ger mersmak och att man snart får se liknande undervart fina bilder på tex Mount Everest. 





http://www.telegraph.co.uk/travel/snowandski/france/11628359/365-gigapixel-Mont-Blanc-panorama-becomes-the-worlds-largest-ever-photograph.html






 

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards