Alla inlägg under juli 2015

Av theotherside - 23 juli 2015 19:18

 

Jag vill knappt tänka på vad denna slev faktiskt användes till. Tung var den dessutom;P



   

Tuff traktor från forntiden;)



   

Tunnbrödsbakning old school! Det såg inte svårt ut direkt, men samtidigt ska man ha tekniken för att lyckas få degen papperstunn utan att den går sönder och så ska väl degen vara viss tid i "ugnen" för att bli perfekt. 



 

En av de godaste luncher man käkat på evigheter. Filbryta med Lillpite rökt fläsk och nybakat tunnbröd!




Det blev att spendera någon timme i Lillpite igår framför allt för att lägga vantarna på nybakat tunnbröd! I övrigt fanns inte så mycket sevärdheter förutom att själva Lillpiteå är en liten idyll i sig. Men några redskap från förr i tiden var i alla fall intressant att titta på. Traktorn med hjärnhjulen fascinerade mig speciellt.

Av theotherside - 23 juli 2015 14:35

Hmm ja hur tänkte egentligen Swedish Hasbeens med reklamkampanjen Go Natural? Natural in deed. I och för sig är det alltid kritik att vänta på när det är naken hud på kvinnor konstigt nog. Aldrig får man höra samma klagomål när det handlar om kalsongreklam levererad av herrarna Beckham eller Ljungberg. Eller för den senaste filmen med de manliga stripporna, filmaffischen för den filmen är sexistisk så det stänker om det- men det är klart, männen visar bara upp sina tvättbrädor och ingen kuk. Så därför kan det med andra ord inte handla om sexism där. Vilket det aldrig gör åt det andra hållet i det här landet, nämligen! Prova själv- anmäl till Ombudsmannen ( vilken inte alls kan vara en man, det har man konstaterat sedan länge), men gör en anmälan där en man objektifieras och du lär i bästa fall inte ens få ett svar angående anmälan ej heller generera tidningsrubriker. Tro på mig, ty jag har provat vid åtskilliga tillfällen.



http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3912465.ece






 

Av theotherside - 23 juli 2015 14:23

Ännu en ny trailer till Batman v. Superman. Kallad Domestic, vilket jag inte riktigt vet vad det betyder, men till saken hör i alla fall att denna trailer är något kortare men i gengäld pågår vissa scener lite längre än i den förra trailern. Men jag förstår dem som inte vill se alltför mycket från denna film i förväg, jag är en av dem som inte vill ha alltför mycket tittgodis innan man sett själva filmen men... en del scener i den här trailern var i alla fall... Magiska! 




Av theotherside - 23 juli 2015 12:42

 

Efter att en brittisk förvaltningsdomstol i slutet av förra veckan sagt att lagen om datalagring inte är förenligt med EU-rätten och måste skrivas om så vädrar svenska operatörer morgonluft pånytt. Det är bara att hoppas på att direktivet rivs upp så snabbt som möjligt då det uppenbarligen strider mot grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. 

Många andra EU-länder med mer förnuft än Sverige skrotar sina datalagringslagar. 

Men innan svenska byråkrater tagit sig igenom det här så hinner Jesus uppenbara sig på jorden igen och del tjugotvå i Fifty shade of Grey hinner lanseras lagom till det årets julhandel. 




Av theotherside - 23 juli 2015 04:00

Det kanske bara var jag som hade lite för stora förväntningar på It Follows, men det blir lätt så när man läser lovord angående en skräckfilm istället för att man får höra om att det är samma slitna klichéer som man sett så många gånger tidigare, och visst är det här en frisk fläkt i skräcksammanhang- men den var tyvärr ganska så oengagerande. I alla fall tycker jag inte att filmen lyckas gripa tag i mig. 


Men för att få på pränt vad som var bra med It Follows:

* Inledningen. Ja, faktiskt! Det var inte det man vant sig vid från andra skräckisar utan här kommer faktiskt något ögonbrynshöjande- man får inte se vad det är som är efter den stackars kvinnan! Om det här hade varit en film med Jason eller Myers så hade vi direkt vetat vad "ondskan" bestod utav. Så är inte fallet här. Bra, man håller tittarens intresse vaken innan man börjar begripa vad det hela handlar om egentligen. Önskar att fler skräckfilmer sparade på det hemska längre. För som vi alla vet, det vi inte förstår och inte ser, är det som är skrämmande och obehagligt på riktigt. 


* It Follows har en härlig doft och aura av 50-0ch 60-tal. Inga mobiltelefoner här, inte. Svartvita gamla skräckfilmer som huvudpersonerna tittar på. Lovley! Att bilden dessutom i filmen inte är så "snygg" som man är bortskämd med nuförtiden gör det hela extra bra! Det känns som att man hela tiden sitter och tittar på en film som visas på utomhusbio. 



   

* Jag gillade slutet. Nog sagt om det, men man kan säga så mycket som att det inte var något klassiskt slut i alla fall. 


* Om man ska tolka "smittan" lite allegoriskt, kan man ju konstatera att RFSL och de som anser att man ska ha kondom på sig vid sex har en utmärkt film att visa på gymnasieskolorna te.x Inte för att denna någonsin kommer att få visas i skolsammanhang dock....


Jag vet inte egentligen varför jag inte hyllar It Follows... Men jag tycker nog att filmen hade kunnat ha ett rappare tempo, även om det var jävligt skönt att för en gångs skull slippa massor med hetsiga klipp och att man har satsat på att bygga upp stämningen ordentligt där det behövs. Men alltför ofta finns det med lite för långa transportsträckor som man helst av allt bara hade velat snabbsopla igenom, som jag dessutom inte tycker tillför något för historien eller gör huvudpersonerna speciellt mer intressanta. Det är ganska typiska karaktärer, speciellt den lite omanliga killen som är kär i huvudrollsinnehavaren. Och till sist tycker jag faktiskt att filmen blir lite väl tjatig och upprepande. 


Och snälla, snälla, snälla... Ingen uppföljare, tack! Låt filmen sluta som den gör, och låt våran fantasi få spinna vidare på vad som eventuellt händer. Vi behöver inte se samma sak en gång till, och förmodligen med sämre resultat. 






 

Av theotherside - 22 juli 2015 10:00

Rysningar ja till och med gåshud fick jag medan man tittade på senaste, och hittills den bästa, trailern till Spectre. Åååhh det är en FANTASTISK trailer. Men sakta i backarna och försök att torka upp dregglet från golvet. Mycket känns väldigt bekant. Spectres nya trailer påminner en hel del om trailern för Skyfall, eller hur? Dags att byta regissör efter denna film. Jag tror och hoppas på att denna kommer att vara ännu bättre än Skyfall och dessutom vara betydligt "större". 

Sedan instämmer jag med vad en klok människa påpekade i en kommentar på Moviezine, nämligen att det kan bli lite för mycket om Bonds bakgrund.  Jag vill gärna veta mer om detta men kanske behöver inte hela filmerna handla om att Bond tar reda på alltmer om sitt förflutna?  Filmerna får gärna börja återgå till att Bond får ett uppdrag, fixar det och sedan är det slut på den storyn och sedan vidare med nya äventyr i nästa film. 


Men nu ska jag njuta av den nya trailern några omgångar till och s vilka detaljer jag missade under den första titten. Åh vad jag längtar till den 6:e november!!! 






Av theotherside - 20 juli 2015 15:38

 

 

Intressant läsning i Populär historia om 30-åriga kriget som är en konflikt som är en av de längsta och mest destruktiva som drabbat Europa. 

Men en del saker kände man inte till och det är roligt att lära sig något nytt. Bland annat så visste jag inte att detta krig var det första "mediekriget" och att det är väldokumenterat.  


Sedan är det föga smickrande att en av de tortyrmetoder som användes under kriget bär namnet Schwedwntrunk, "svenskdrinken". Man tvingade i offret lortvatten... 

Dick Harrisson beskriver metoden på följande vis: " först band man offret och lade honom på marken med en träkil i munnen. Därefter tog knektarna fram en hink fylld med lortvatten ( drt fanns flera varianter: urinblandat bajs, vätskor från köksavfall...), som de tömde i gapet, gärna med hjälp av en tratt. Offret drabbades av fruktansvärda smärtor när magsäcken utvidgades för att kunna rymma vätskan". 

Fy fan:( Hur kommer det sig att människan är så "duktig" på att hitta på tortyrmetoder och andra sätt för att plåga och jävlas? Tyvärr ingenting som vi har lämnat bakom oss på historiens skräphög utan något som i allra högsta grad används fortfarande. 


Av theotherside - 16 juli 2015 16:00

Den här trailern gjorde för mig precis motsatsen till vad motsvarande gjorde med Superman v Batman, nu är jag betydligt mer peppad inför Suicide Squad än vad jag var tidigare. Harley Quinn blir av flera orsaker mest intressant att få se levandegöras till slut får man kanske tillägga, återvinning av skurkar som redan varit med i filmsammanhang började bli tröttsam. 

Och så en första blick av nye Jokern. I liked it. Inte densamma tolkning som den som Ledger stod för men så skall det ju inte heller vara. Denna Joker verkar vara betydligt mer åt psykopathållet!!! Det kommer att bli mycket intressant att få se den klassiska Jokern återvända för att göra livet surt för Batman igen. 





Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards